Skocz do zawartości

Jak sciagnac kolo pasowe na bebnie mlocarni w E 514

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieliśmy też kiedys Forszaja, ale miałem mało lat i duzo nie pamiętam. Chyba tez sie nie dało ściągnąć tego koła(nie jestem pewny w 100% czy to to koło), żaden ściagacz nie pomagał, za ch** sie nie dało, a te koło sie banalnie ściąga za pomocą dwóch długich śrub, w kole są bodajże dwa otwory, wkłada sie am śruby i nakretkami jakoś sie je dokręca o kolo łatwo schodzi(wtedy miałem jakieś 6 lat i juz nie pamietam). Jeżeli to nie to koło to sory, a jezeli tak to tak jak pisze.

Opublikowano

ze trzeba sciagacz na 2 sruby to wiem tylko ze w tulei kola wewnetrznego jest tulejka ktora byla zakladana na goraco widocznie a niema tam dostepu .Udalo mi sie to sciagnac rozbierajac po tawalku i rozcinajac ta tulejke

Opublikowano

WItam. Te kolo sciaga sie wkrecajac 2 dlugie sruby w kolo i za pomoca jakies belki i srub sie to sciaga, na 100% nie jestem pewien czy to sie akurat tak sciaga ale chyba tak.Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mialem ten sam problem i po kilku godzinach walki z roznymi sciagaczami grzaniem itp dospawalem do tego zabieraka duza nakretke a potem wkrezajac srube ruszylo tyle ze to byla nakretka jakies fi 50 z gwintem trapezowym. potem odszlifowalem i gotowe ale naprawde niezle to siedzi.