Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
kamil14

Problem z aparatem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kamil14    1

Z nieznanej przyczyny kiedy robie zdjęcie aparatem SAMSUNS DIGIMAX S500 to jest ono całe białe (jak by odbiła się lampa błyskowa) albo jast w takie jasne paski. Filmy aparat kręci normalnie.

Czy ktoś wie co może być tego przyczyną lub co zrobić żeby go naprawić bo zbliżają się żniwa a ja baz aparatu <_<

post-2460-1247213513_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    259

To się dzieje na trybie auto czy manual?

Jeśli na manualu to pobaw się z balansem bieli i ISO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kamillo0    132

No dobra balans balansem ale te paski to nie wina balansu.

To musi być coś innego bo te paski tak o się z niczego nie pojawiły jakaś awaria według mnie lub coś poprzestawiałeś ale to raczej nie balans.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    259

No, co do pasków to tak, ale białe zdjęcia to najczęściej balans bieli <_<

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kamillo0    132

No tak tylko zauważ, że w niektórych miejscach są inne kolory balans bieli to tak jakbyś robił pod światło ale kolory się nie zmieniają tylko robią się jaśniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamil14    1

Okazało się że problem to uszkodzenie czegoś w obiektywie nie pamiętam już czego. Koszt naprawy 150zł a aparat warty jest 100zł więc nie opłaca mi się go naprawiać a i tak był do **** <_< do niczego.Teraz tylko szybko musze jakiś inny kupić żeby jeszcze jakieś foty ze żniw były :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kamillo0    132

Nie chcę się chwalić ale wyszło na moje bo to nie balans bieli, już po problemie ale bym wam pokazał jak wygląda zdjęcie po przesadzeniu z balansem bieli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtz_820    0

Podłącze sie pod ten temat poniewaz ja tez mam problem z aparatem... Wszystko dziala elegancko jak zawsze ale nie moge zrzucic fotek na kompa podłaczam kabel i mam wybrac czy chce na drukarke czy komputer i aparat sie zawiesza musze wyciagnac bateria zeby wylaczyc go pozniej. Co to moze byc mozna to samemu naprawic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kamillo0    132

Prawdopodobnie na karcie pamięci aparatu jest wirus, radziłbym ściągnąć dobrego antywirusa lub zaktualizować obecnego i przeskanować kartę pamięci nie włączając jej, jeśli ci się zawiesi to poszukaj jakiegoś slota na kartę aby podłączyć do komputera, no chyba że masz wejście na kartę pamięci w komputerze to nie ma problemu. Zeskanuj tez cały komp, nie zaszkodzi a powinno pomóc i spróbuj ponownie jeśli to nic nie da to się odezwij.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtz_820    0

Dzieki wielkie za pomoc był to wirus ktory zaatakowal sterowniki od USB ale troche dziwne bo telefon podłączałem i działało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kamillo0    132

Bo telefonu ci wirus nie zaatakuje i nie szkodzi mu. Wirus może zaatakować tylko symbianty no i może zaatakować kartę pamięci która znajduje się również w telefonie ale jeśli masz telefon bez karty to wirusa na pewno nie będziesz miał. A nawet jeśli masz telefon z kartą pamięci i wirus się na niej znajduje to i tak nie powinien zakłócać pracy telefonu no chyba,że telefon ma małą pamięć wewnętrzną i pracuję dobrze tylko gdy ma kartę pamięci. A aparat niestety jest narażony na ataki wirusów szczególnie jego karta pamięci.

Trochę zagmatwałem ale mam nadzieję,że zrozumiałeś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MECHANIZATOR    156

witam - zostałem dzisiaj poproszony o pomoc w sprawie awarii aparatu Samsung S830

 

chodzi poprostu o to że aparat nie zamyka obiektywu - nie można go w żaden sposób ruszyć - w dodatku po włączeniu działa może z 5 sekund zaczyna piszczeć i się wyłącza - aparat nie jest mój więc mam tylko pomóc w rozwikłaniu zagadki - pierwsze co mi wpadło do głowy to to że mogł się dostać piasek do obiektywu i zablokował cosik tam w srodku - piszcie co to może być i ewentualnie jak to naprawić (i za ile) dodam ze aparat jest już po gwarancji

 

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×