Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 lata temu zrobiłem rozrzutnik ( wyremontowałem ), teraz zima pomalowałem lejka do nawozów, agregat i pług. Mam zamiar pomalowac kosiarkę, zgrabiarkę i wyremontowac beczkowóz.

Opublikowano

Dzięki Elektrotech. Przymierzam się jeszcze do odnowy cyklopa bo ma ohydny żółty kolor ale na razie nie mam czasu , może jak przyjdzie znów zima to coś zrobię.

Opublikowano

Panowie, widze że dbacie o swoje sprzęty :blink:. Też staram się aby moje maszyny wyglądały jak najlepiej. W tym roku planuje molowanie moich ciągników: Ursusa C 360 i C 4011. Ostatnio ten zabieg robiłem chyba 6 lat temu. Ale była to fachowa robota (był dany podkład i 2 warstwy autorenolaku :rolleyes:) więc do dziś jest dobrze :D. Chociaż już najwyższy czas na świeże barwy :(.

Opublikowano

chcialem dodac -niezła jest frajda wyjechać odnowionym sprzetem :rolleyes: - warto dbac o maszyny jak się świecą

ps

teraz mam kopaczke w remoncie oraz szykuję się do odnowy -przetrzasarki do siana oraz rotacyjnej-jak zrobie zadam Fotki

hihi-lubie kolor niebieski :blink:)) bo na taki kolor odnawiam :D

Opublikowano
chcialem dodac -niezła jest frajda wyjechać odnowionym sprzetem :blink: - warto dbac o maszyny jak się świecą

ps

teraz mam kopaczke w remoncie oraz szykuję się do odnowy -przetrzasarki do siana oraz rotacyjnej-jak zrobie zadam Fotki

hihi-lubie kolor niebieski :()) bo na taki kolor odnawiam :(

Wdziałem, że pług odmalowałeś na niebiesko. Lemken ma niebieskie pługi :rolleyes:, więc jeszcze musisz naklejke "Lemken" dać mu hehe :D. Ja lubie różne ciekawe naklejki przyklejać na maszyny :). Oczywiście w umiarze :). Obecnie na tylnej szybie w Ursusie C 4011 mam ładną naklejkę "PIONEER - soud, vizion, soul" :).

Opublikowano

tak czytam i czytam i powiem szczeze ze troche chce mi sie śmiać :lol: w sumie kazdy ma swój rozum i robi to co uważa za słuszne. Spoko ze tak dbacie o sprzet ale ja czegoś takiego nie uznaje z kilku powodów po pierwsze jak sie pomaluje to faktycznie wyglada ładnie ale wystarczy ze pojedzie sie w pole troche błota a to gdzieś sie zachaczy porysuje a to bedzie trzeba "postukac" i z czsem bedzie trzeba malowac od nowa a po drugie szkoda mi kasy i czasu na upiekaszanie maszyn np pługi trójki używam tylko jesienią i na wiosne a przez reszte roku stoją za garazem pomalowane przepałem i tyle.

Opublikowano
tak czytam i czytam i powiem szczeze ze troche chce mi sie śmiać ;) w sumie kazdy ma swój rozum i robi to co uważa za słuszne. Spoko ze tak dbacie o sprzet ale ja czegoś takiego nie uznaje z kilku powodów po pierwsze jak sie pomaluje to faktycznie wyglada ładnie ale wystarczy ze pojedzie sie w pole troche błota a to gdzieś sie zachaczy porysuje a to bedzie trzeba "postukac" i z czsem bedzie trzeba malowac od nowa a po drugie szkoda mi kasy i czasu na upiekaszanie maszyn np pługi trójki używam tylko jesienią i na wiosne a przez reszte roku stoją za garazem pomalowane przepałem i tyle.

No jasne. Po co malowac, można kupic nowy :o :lol:

Opublikowano
tak czytam i czytam i powiem szczeze ze troche chce mi sie śmiać :lol: w sumie kazdy ma swój rozum i robi to co uważa za słuszne. Spoko ze tak dbacie o sprzet ale ja czegoś takiego nie uznaje z kilku powodów po pierwsze jak sie pomaluje to faktycznie wyglada ładnie ale wystarczy ze pojedzie sie w pole troche błota a to gdzieś sie zachaczy porysuje a to bedzie trzeba "postukac" i z czsem bedzie trzeba malowac od nowa a po drugie szkoda mi kasy i czasu na upiekaszanie maszyn np pługi trójki używam tylko jesienią i na wiosne a przez reszte roku stoją za garazem pomalowane przepałem i tyle.

trochę wstyd odrapanym sprzetem jechać przez wieś;)

bo jakby tak patrzeć jak sam piszesz to ciagnik tez mozna przewalić przepałem....i co..powiedza ze jestesmy brudasy???

Opublikowano

kumpel w tamtym roku rozebrał i pomalował pasze (kostkę). Po złożeniu nawet dobrze chodzi (tak mówi :lol: ) Może będę mieć fotki jej i jak się zgodzi to tu dodam albo sam to zrobi bo neta założył właśnie ;). W tym roku rozebrał bizona supra. teraz jest złożony i gotowy do żniw :o

Opublikowano
@abuk14 masz racje po co malowac jak sie maszyna porysuje albo zawita na niej rudy lepiej kupic nowa a ta oddac na zlom. :lol:

To tak jakby '' po co się myc i tak się pobrudzisz''