Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Nieużytek
Opublikowano

Witam. Niedawno wziołem w dzierżawę kilka nieużytków z chwastami sięgającymi około metra. Pierwsze co zrobiłem na tych działkach to usunołem krzaki i samosiejki jeśli były i skosiłem kosiarką bijakową. Chciałem to jeszcze opryskać glifosatem. Tylko czy to nie za późno już na glifosat?  Może lepiej opryskać na wiosnę? Albo zaorać teraz to lub stalerzować ? Proszę o rady.

Opublikowano

Jeśli nisko wykosiłeś chwasty i nie ma obecnie żadnego odrostu zielonego to próżne jest pryskanie bo roślina przez liście zielone musi to pobrać aby przyniosło oczekiwany efekt, to tylko moja rada, a zrobisz jak uważasz za stosowne, ja tak spryskałem wiosną gdzie nie bylo odrostu i efekt prawie żaden musiałem drugi raz pryskać.

Opublikowano
Moim zdaniem lepiej jest teraz z orac, tylko odrazu orka bez wjazdu wcześniej z talerzowka, a glikiem to sobie na wiosnę opryskasz tylko wcześniej by było dobrze bronami przelecieć przed pryskaniem :)
Opublikowano

Jako tako , ale wegetacja jeszcze trwa , więc zadziała , ale to takie działanie na jakieś 30% . Tak mi się wydaje , bo nie praktykowałem tak późno .

Opublikowano
55 minut temu, iron napisał:

to jasne jest że pryska się na zielone się pryska @wieslaw16 a twoja wiedza widzę jest na poziomie .....

Jak nic nie wnosisz sensownego do tematu nie masz nic  do napisania to się nie udzielaj i lepiej pobaw się swoim ptaszkiem zamiast tu pisać i nabijać sobie posty, o tym właśnie pisałem i czytaj lepiej ze zrozumieniem . 

Opublikowano (edytowane)

No widać kim i czym Ty jesteś,powiem krótko, objawy głębokiej choroby psychicznej-do lekarza!!! ja jestem wyrozumiałym dla chorych i debilizmu , ubolewam bardzo nad Tobą i  Twoim stopniem inteligencji który jest poniżej zera, oraz to  do czego jedynie używasz śladowych resztek mózgu, którego jednak u Ciebie zupełnie raczej brak, współczuję w tak ciężkiej chorobie,bierz połowę tego co bierzesz, może nastąpi poprawa stanu psychicznego,-miejmy nadzieję, albowiem to do niczego dobrego nie prowadzi ,a i sam się "bezmózgiem" nazwałeś, no i z tym się tu akurat z Tobą zgadzam, co wynika z Twojego postępowania,zachowania etc.,  i przestań się maluczki człowieczku czepiać i ubliżać innym,koniecznie zacznij czytać ze zrozumieniem,choć to niebywale dla Ciebie jest trudne,a już wcześniej Ci pisałem co masz robić jak Ci się nudzi,zamiast ubliżać innym.Ponadto pisownia Twoja się do tego jeszcze kłania. Raz jeszcze wyrazy głębokiego współczucia składam i   koniecznie do lekarza!!!

Edytowane przez wieslaw16
Opublikowano
Ja w tym momencie odpuścił bym sobie oprysk. Sam zbieram co się da i liczę się z tym, ze żeby doprowadzić nieuzytek do ładu trzeba przynajmniej roku. W moim przypadku idzie talerzowka jeśli jest duży chwast i orka.
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, iron napisał:

nie będę się zniżać do twojego poziomu tylko powiem tyle że żal mi ciebie

No i trzymaj się tego swojego poziomu,a raczej stanu umysłu, bo niższego i gorszego już nie ma i nie znajdzie, takiego jaki Ty posiadasz.Ubolewam nad Tobą bardzo.

Edytowane przez wieslaw16