Czy kultywatorowanie potrzebne do orki
-
Podobna zawartość
-
Przez damiank1518
potrzebuję kupić maciorki z hodowli najlepiej z woj. łódzkiego. interesują mnie luźne lub prośne.
-
Przez gadget
Poszukuję wytrzymałego pługa 4 obrotowego do ciężkich zadań jakim jest orka gdzie wcześniej rosły sady,krzewy czyli ziemia długo nie odwracana i jakieś tam pozostałości korzeni w glebie itp...Pług będzie ciągany 125 konnym Renault 133.14 . Potrzebuję sugestji co do zabezpieczeń przeciw kamieniom(różne rodzaje gleby) i najważniejsze to zmienny kąt orki tzn jak to wygląda czasowo(regulacja hydrauliczna i mechaniczna) aby zmienić kąt orki z dajmy 170 na 140 cm.Docelowo umówiłem się z forumowiczem Agrofoto że kupię od niego pług Huard na zabezpieczeniach zapadkowych.Pług ogulnie mi się podoba i słyszałem że świetnie przykrywa darniny i resztki pożniwne ale ustawiana jest szerokość tylko pierwszej skiby co wzbudza moje wątpliwości bo jeśli przyjdzie orać gliniastą cężką ziemię w której są pozostałości korzeni to mam obawy że renówka zacznie puchnąć i nie da sobie rady,Proszę o sugestie i porady co do wyboru pługa...
-
Przez malkolm
Witam.
Posiadam pług jak w temacie.
Gdy go kupiłem był ustawiony na orkę około 30 cm na korpus, przy korpusach rozsunąłem na maxa.
I teraz moje pytanie czy jeszcze coś muszę przestawiać??
Przód pługa wygląda tak jak w tym
lub tym, lecz ten nie ma regulowanej szerokości orki.
Czy na tych śrubach przestawia się tylko pierwszą skibę, czy można wziąć to przykręcić na ukos aby pługa tak nie ściągało.
Pług przy wolnych ramionach idzie ładnie i prosto nić nie ściąga , ale zostaje już niewiele miejsca z boku.
-
Przez Berus2000
Witam potrzebuje dane z dowodu rej. Przyczepy sanok d45 chodzi mi o wymiary nacisk osi itp . Jeśli ktoś mógłby podać to będę wdzięczny
-

Rekomendowane odpowiedzi
Budowa budynku do 300m2 na zgłoszenie
Zetor 7211