-
Podobna zawartość
-
Przez Turbina
Witam wszystkich,koledzy spotkał się ktoś z kombajnem duńskiej firmy DRONINGDORK?????????????
Piszcie co wiecie o tych maszynach,jak się sprawują no i czy da do tego części,pozdrawiam.........
-
Przez ZUBR
Witam,
od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem kombajnu New Holland TX 34. Po pierwszych testach koszenia jęczmienia sprawdziłem dokładnie czy kombajn nie gubi zboża.
1. Okazuje się, iż sporo zboża leży na skrzyni biegów (od pułapki kamieni) pod gardzielem. W tym celu zamierzam wymienić gumę, która przymocowana jest do pułapki. Jeżeli ktoś posiada taki kombajn i może podzielić się zdjęciem jak to wygląda u niego to będę bardzo wdzięczny.
2. Z lewej strony kombajnu przy wentylatorze znajduje się również trochę zboża
3. Z prawej strony pomiędzy górnym a dolnym sitem (na obrazku). W tym wypadku nie wiem na ile jest to jeszcze stare zboże a na ile faktycznie tam się zbiera.
Drodzy forumowicze jeżeli macie jakieś porady co należy zrobić/sprawdzić będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam w tych ciężkich czasach...
-
Przez szakal911
Witam.
Przeszukałem forum i nie znalazłem nic odnośnie tych kombajnów, mogłem coś przeoczyć oczywiście.
Zakupiłem niedawno sampo 580 rocznik 90. Poszukuje katalogu części oraz instrukcji użytkowania.
Będę ogromnie wdzięczy za pomoc : )
-
Przez nick
Witam, rozglądam się za kombajnem do zbioru drobnonasiennych z pokosu areału to zaledwie 20 ha budżet ok 50 tys myślałem nad claasem dominator 58s plus podbieracz pokosu płachtowy
. Zapraszam do dyskusji i wszelkich sugestii. Zbior nasion ziół.
-