cieknąca pompa wtryskowa
Przez
puntonero, w Massey Ferguson
-
Podobna zawartość
-
Przez Bonex157
Cześć,
Mam pewnien problem w swoim zabytku benzynie, dzieje się tak że po kilku mth silnik wariuje tzn. Nie zbiera sie na obroty, na full gazie robi takie klekotanie, ciężko odpala, i jest po prostu słabszy. Po przedmuchaniu gaźnika jest ok, w gazniku nie ma zadnego brudu, odpala za pierwszym, paliwo leje z cpnu. Nie wiem z czego ten problem wynika. Klopotliwe to jest zeby do pare h czyścić gaźnik.
-
Przez Bartekh
Witam, w moim MF 255 od jakiegoś czasu po wbiciu 4 biegu (na obydwu zakresach), przejechaniu jakiegoś dystansu i zatrzymaniu się nie można go wybić. Jest szansa go wybić po chwili męczenia się z lewarkiem jedynie wtedy jak traktor się toczy. Co może być tego przyczyną? Z innymi biegami nie ma problemu, skrzynia też do tego czasu chodziła bardzo dobrze.
-
Przez Maju3060
Rozbierałem pokrywę skrzyni w MF 3060 i nie mogę znaleźć (być może słabo szukam) informacji na temat prawidłowej regulacji siłownika od AB, na początku po złożeniu zgrzytał po ruszeniu, więc wykręciłem trochę te śrubę regulacyjną i na razie jest ok, lecz trzeba to zrobić jak należy, no a przed rozebraniem nie pomyślałem nic zaznaczyć. Ma ktoś jakieś wskazówki?
-
Przez Massey8110
Witam.
massey ferguson 8110 problem polega na tym ze w okolicach 1900 obrotów z silnika w okolicach rozrządu słychać dziwne stuki jak by metal o metal. Zastanawiam się czy może któryś tryb nie jest już podniszczony?
Dodam ze poniżej tych obrotów brak jakich kolwiek dziwnych dźwięków. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł będę wdzięczny
-
Przez Pilar
Witam, mam pytanie do posiadaczy mf 390, ile motogodzin jest na liczniku? Czy ktoś miał problem z zamuloną wskazówka obrotów silnika? Po dodaniu gazu wskazówka powoli się podnosi, słabo reaguje. Ktoś miał taki problem?
-