Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Wie ktoś może czy ten kombajn posiada w skrzyni jakiś bagnet lub śrubę sprawdzającą poziom oleju. Odkręciłem odpowietrznik od skrzyni ale tam nic nie ma, a nie chce  odkręcać innych śrub ponieważ może spaść jakiś tryb albo cokolwiek co jest przykręcone do tej śruby. Prosiłbym chociaż o informacje ile oleju tam wchodzi, to chociaż sobie spuszczę i wleje tyle ile ma być. 

post-136143-0-59827800-1500540603_thumb.jpg

post-136143-0-38117600-1500540614_thumb.jpg

post-136143-0-93990700-1500540625_thumb.jpg

Opublikowano

Bagnet masz niemal pod osią, na pierwszym zdjęciu - między lewarkiem zmiany biegów a osią, ta śrubka. Oleju wchodzi jakieś 3-3,5 litra. Ja wlewam olej do kosiarek rotacyjnych. Jeżeli będziesz wypuszczał stary olej i popłynie ci paskudna maź, to jeśli masz czas nalej najpierw jakiś bardzo rzadki ze 4 l, przejedź z 200m i to wypuść i dopiero wtedy wlewaj ten właściwy. Żeby nalać do skrzyni oleju musisz zaopatrzyć się w jakąś pompkę to wtłaczania. Inaczej więcej rozlejesz niż nalejesz.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marian508
      witam serdecznie z racji że mam do wymiany filtry i olej w skrzynie biegów w moim fergusonie 5445 rok 2005 mam pytanie jakie są tam założone filtry chodzi mi o nr katalogowe oraz ile filtrów tam jest najlepiej gdzie sie znajduja
    • Przez Farmer12256
      Jest zrobione zdjęcie jak jest widelec i w środku jest jakaś tuleja jak wyjąć tom tuleję z widelca Massey Ferguson 3080 
      Każdemu dziękuję za pomoc

• Przez Pawlacz
      Witam mam problem z załączeniem się młocarni w kombajnie mf 34.Problem polega na tym że gdy kombajn jest odpalony i ma prawidłowe ładowanie powyżej 14v, siłownik elektryczny który napina koło napinające pas próbuje się wysunąć ale na tym koniec nie chce wysunąć się do końca. Jeżeli kombajn jest zgaszony wszystko działa poprawnie. Jeżeli po zapaleniu kontrolki jeszcze nie zgasną czasami uda się załączyć młocarnie ale nie zawsze da się ją wyłączyć. Młocarnie załącza się przez dwa przekaźniki które zamieniają bieguny w zależności od tego czy chcemy załączyć czy wyłączyć. Przekaźniki były zmieniane na nowe i bez rezultatu ale na 99% z nimi wszystko jest okej. 
    • Przez piotrbajka
      Witam. Przejrzałem wszystkie tematy na temat MF i droninborg i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a mianowicie:
      Mam problem z rozebraniem koła wariatora młocarni. Próbuje zdjąć zewnętrzna tarczę koła bo z tamtad olej wycieka uszczelniacz padł. 
      Tarcza koła się przesuwa do brzegu tego wewnętrznego cylindra i słychać metaliczne stuknięcie i dalej nie idzie
      Czy tam gdzieś jest jakies zabezpieczenie ukryte czy trzeba to wszystko z osi zdjąć i wtedy się rozmonuje może ktoś to naprawiał i coś podpowie 
      Na logikę to to koło powinno się łatwo rozmontować żeby np wymienić pas ale nie idzie proszę o podpowiedź 

Chodzi o to koło pasowe

• Przez hopper5
      witam. mam problem z kosą w tym kombajnie. pęka co najmniej 2 razy dziennie.gdzie szukać przyczyny?
  • Dodaj nową pozycję...
v