Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i dzisiaj ja mam problem.. wujek pożyczył ode mnie mf 255 do wodowania łódki i wjechał za daleko do Wisły. naleciala woda do skrzyni(prawodopodobnie przez miarke, nie byłem przy tym), olej zrobił się bialy. spuscilem go, wyczyściłem filtr i wlalem nowy olej z ropą pół na pół aby przeplukac.

mój problem polega na tym że nie działa mi podnośnik, nie działa także hydraulika zewnętrzna. wygląda na to jakby w ogóle nie żyła hydraulika, nie reaguje na nic. mogła się zapowietrzyc, gdzieś przypchac, a może pompa się zepsuła? 

odkrecilem na odpalonym silniku taka śrubę na płaski Klucz 18mm znajduje się oda od góry na plecaku. zaczęło dosyć sporo oleju wylatywac. wydaje mi się że ten olej podaje pompa, więc pompa jest ok?

miał ktoś może podobny problem? z góry dziękuję

Opublikowano

Witam naprawiam takie typu pompy ale nie orietuje sie czy nie jest tam jakis rozdzielacz wiem ze te pompy sa czułe na jakies zabrudzenie lub jezdzenie na niej na braku oleju . a wogoleni nigdzie nie ma oleju hydrauliki np na szybko złącza ?

Opublikowano

Skoro mówisz że pompa podaje olej to powinna jakaś reakcja być ze strony hydrauliki. Próbowałeś podnieść ramiona ręcznie podeprzeć czymś i spróbować wtedy rozdzielaczem wpompować olej do tłoka ?  

Opublikowano

tak, nic to nie daje.. próbowałem na sklonie przodem i tyłem wjechać i też nic to nie dało. jak znajdę czas to zacznę ściągać plecak i będę dostawał się do pompy.

Opublikowano

W takim układzie trzeba rozbierać jak mówisz może coś jeszcze się uszkodziło. Kiedyś znajomy utopił 60 w stawie  po wyciągnięciu wymienił tylko oleje i jeździł do dziś. Co prawda nie wykonuje na okrutnie dużo prac ale wszystko jest sprawne. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mateusz0110
      Witam
      Niedlugo zaczynam remont mojego MF 255 , może ktoś podpowie jak I czy wg da się przerobić hydraulika w MF 255 żeby hydraulika była niezależna z podnosnikiem, było by to milion razy wygodniejsze. 
      Dzięki za informacje 
      Np jakbym zalozyl dwa takie rozdzielczego jeden z lewej strony do hydrauliki a drugi po prawej do podnośnika żeby nietrzebabylo przekręcać tej dźwigni pod siedzeniem jets to uciążliwe przy rozsiewaczu do nawozu gdzie jest otwierany hydraulicznie 

• Przez tiger2911
      Pod koniec roku pojawił się problem wymieniłem tłumik i kolanko z układu wydechowego po zamontowaniu i odpaleniu po dwóch dniach od montażu, podczas pracy pojawia się woda przy połączeniu układu wydechowego. To jeden z problemów bo drugi to ciągnik raz pali jednego dnia a drugiego nie chce odpalić aż gasnie podświetlenie tablicy  akumulator naładowany na maksa 
      Proszę o podpowiedź co mu dolega 
    • Przez tiger2911
      Dzień dobry
      Potrzebuje informacji gdzie są bezpieczniki w massey Ferguson 590 z opisem. Problem z prądem brak kontrolek, nie można zapalić akumulator rozładowany 

• Przez andrev1822
      Jak w temacie. Ostatnimi czasy mam problem z hydraulika. Podnośnik odkąd kupiliśmy podnosił pulsacyjnie i na zgaszonym opadał dość szybko. Przy orce pługami obrotowymi 3x40 waga około 700kg przy obrocie trzeba było gazu dodać. Ale dzisiaj jak założyłem agregat 3.6m to po robocie zaczął wolno podnosić i ciężko było go złożyć. Strasznie szarpie podnośnikiem i można powiedzieć że całym ciągnikiem. Do wymiany pompy? Mam jeszcze trochę roboty w polu 
    • Przez MF255\
      Witam.
      Mam problem z podnośnikiem gdy olej się rozgrzeje to się zacina Tuz (brak reakcji na suwaki) po ostygnięciu wraca gdy przełącze rozdzielacz pod siedzeniem to belki opadają i jest dobrze.
      Nowy filtr hydrauliczny ,zaworek bezpieczeństwa oringi i podkładki na rurce.
      Gdy ciągnik się rozgrzeje to też słychać delikatne drgania . 
      Ma ktoś może pomysł co to może być?
  • Dodaj nową pozycję...
v