Lely optimo 280 opinie
-
Podobna zawartość
-
Przez Rrol
Cześć.
Mam w planach zakup kosiarki rotacyjnej do małego gospodarstwa (3 ha, ciągnik ursus c-360).
Na rynku jest kilka firm min. Talex, wirax, lisicki, bielrol i inne. Czy jesteście w stanie polecić którąś z nich ? A może którąś z nich trzeba wykluczyć?
-
Przez Artur312
Witam kupiłem oto taki orkan i mam tablicy znamionowej zabardzo nic niema a nie umiem znajsc modelu jaki to jest ? Na gogle nie znajduje . A muszę noze w niej wymienić. Może ma ktos taki lub zna kogoś. I pomoże w temacie z góry dziękuję za odpowiedźi
-
Przez arty
Kupiłem używana kosiarkę bijakowa Vortex z bijakami na szelkach.. Noże te są mocno stępione, praktycznie krawędzie są okrągłe - zdjęcie nizej. W niedużej trawie kosiarka daje radę, w większej nie docina i ciągnik ma wyraźnie ciężej. Bijaki nie są niby drogie - około 15zl za szt można znaleźć, ale jest ich około 50szt i to już robi kwotę.... Nowe też się stępia... Co robicie z takimi nożykami, ostrzycie je, jeśli tak to jak i do jakiego zużycia, jeśli kupię nowe to co ile ostrzyć?
Tak powinien wygladac ten bijak ...:
-
Przez proximaplus
Witajcie mam pytanie do osób posiadających kosiarki poettingera szczegolnie novadisc,mianowicie czy dla was też grzeją się(mocno) przy obrotach 1600 przekładnie w takiej grubej trawie?
-
Przez użytkownik543
Witam kosiarka dyskowa pottinger novacut 265H co może być przyczyną grzającej się przekładnia że nie można jej dotknąć tak się nagrzewa dodam jeszcze że kosiarka głośno pracuje
-

Rekomendowane odpowiedzi
vogel noot M950
Lely + poznaniak 2.5M