Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ze jak poświecisz lampą , to szybciej znajdziesz zwolnicę  :rolleyes:  . Twój kolega o tym nie mówił ? :ph34r:

Opublikowano

Nie no 2200 wystarczy.

Jak dorbić 5bieg (50km/h)bo na czwórcze za wolno jeździ w sadzie.

ty przypadkiem nie wyrżnołeś łbem w drzewo w tym sadzie,takie mam wrażenie

Opublikowano

Dajmy na to jadę z końca pola z drewnem (wycinka krzaka w dolinie bo drogę zarus).Skończyłem pryskać wracam z końca pola.
Jadę na źniwa,wracam ze żbożem,jadę orać,siąć.
W sadzie mam droge twardą i równą jak na asflacie więc mogę jechać na 4 i gazu ile fabryka dała.

Opublikowano

Możesz . Ja ci pozwalam . Mało tego , możesz nawet szybciej .

Opublikowano (edytowane)

Jaki koniec biegu ? Wrzucaj nadbieg i buta . Ma zwolnice , tylko dobrze ukryte . Na zdjęciu nie widać , bo zdjęcia nie widać . To tak jak z twoim mózgiem . :ph34r:

A nie , już widać . To tam a lewej po prwo zaraz za tym z przodu od tyłu jak spojrzysz od gór przez dół . To właśnie jest zwolnica . :ph34r:

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Jak nie ma jak są ? Koledzy potwerdzą .

Wiesz Ansja , w miarę swoich skromnych możliwości ...  staram się ;) .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nooo , tylko a dużej góry trzeba się rozpędzić , żeby rakieta chciała wejść , Najlepiej ze sporym obciążeniem  luz , a później rakieta . Znajomy opowiadał że T 25 ze 60 \ h złapał .

Opublikowano

dobra troche powagi w tym nietypowym temacie, bo chłopak łyka wszystko co mu napiszecie  :) po prostu trzeba mu wszystko wyjaśnić po kolei.

więc...

biegu nie dołożysz bo nie ma takiej opcji, ,możesz se skrzynie od innego modelu wsadzić ale to ad ch*ja roboty i nie pytaj mnie jak to zrobić!.

2812 nie ma zwolnic niestety, sam sie o tym przekonałem w innym temacie, albo może i stety bo nie chałasuje...

po drodze możesz sobie jeździć bez obciążenia na najwyższym biegu i max obr, czyli te 2200 sam tak jeżdże ale na pusto z obciążeniem to tak do 1900, nie podkręcaj pompy, i nie pytaj mnie jak to zrobić bo ci nie powiem(sam mam podkręconą).

nie możesz tego pojąć że nie da rady ten traktor w orce na 2H!!!! specjalnie wyróżniłem żebyś więcej takich głupot nie pisał, jest za słaby za lekki szkoda sprzęgła(nie pytaj czemu) ja czasami bronuje na 3H ale jak tylko słysze że zaczyna schodzić z obrotów czyli granie zaworów czyli nie daje rady redukcja na 2 i wtedy idzie, to jest podstawa!! jeśli tego nie umiesz to ci radzę nie wsiadaj za kółko. kilka postów wyżej napisałem ci jak należy orać to sobie zerknij. juz nie wspomnę o tym jak masz podmokły teren bo na mokrym też trzeba umieć jeździć, a nie dzida przez środek, ale to nie o tym temat. Pamiętaj silnik ciągnika rolniczego jest przystosowany do obciążeń ale z umiarem!!! nie piłuj go pod obciążeniem jak nie daje rady to zredukuj i nie mów że wolno jeździ bo to nie jest jakiś sadownik że ma osiągnąc 50km/h. to i tak jest mały zwinny i zrywny traktorek, ale nie do wyścigów!!!!! a przede wszystkim różne prace polowe są wykonywane na innych prędkościach. orka książkowo 9km/h(ja orze 12 ale mam inny pługi ziemie i traktor). agregat uprawowy to tak od 12-15km/h, glebotłuk jak najwolniej, a opryskiwacz to już kazdy robi jak chce, można i 20km/h tylko żeby nie popsuć maszyny. więc podsumowując moje wypociny katowanie to nie chodzi o piłowanie silnika na wysokich obr na niskim biegu, bo silnikowi nic nie bedzie(co to jest 2200obr/min on jest przystosowany), chodzi o to aby go nie przeciążać na wysokim biegu pod ociążeniem, czyli ciągniesz przyczepe piachu to na 4H nie max obr tylko 1800(taki przykład) i wiadomo pod górę redukcja(jak trzeba). i w takiej orce NA LITOŚĆ BOSKO nie na 2H. bo go zarżniesz! 2812 ma tylko 38 KM a nie 120. a jak chcesz założyć chłodnicę oleju, nic trudnego wystarczy wyjść wężem z silnika np od sprężarki do chłodnicy(tylko nie tej od wody) i zrobić jakiś wolny spływ, tylko czy jest taka potrzeba jeśli ciągnika nie przeciążasz!? mam nadzieję że weźmiesz do serca to co napisałem bo mi to trochę czasu zajeło.  ufff

Opublikowano (edytowane)

Jak ursus nie pociągnie to 60 koni pociągnie?
Na 1skibe 20koni
2skiby=40koni
60-40=20koni zapasu.
Ursusek94 przeczytałem twój post i już wiem o co chodzi z tym katowaniem silnika.
Dziękuje za wyjaśnienie.
A jak to możliew,że wójek orał T25 pługami trzyskibowymi i go nie zarżną?

Edytowane przez Sadownikx2
Opublikowano

Sadownik - błagam - napisz że tylko se jaja z innych robisz , bo nie możliwe chyba żebyś był aż tak pusty :huh:

Opublikowano

Pomyślcie trochę.
Skoro mam traktro 60koni mechanicznych i
płógi dwuskobowe to po co mam orać na 1 i jeździć cały dzięn na polu skoro mogę orać na 2 i jeździć pół dnia.
Pomyślcie trochę.
Skoro mam traktro 60koni mechanicznych i
płógi dwuskobowe to po co mam orać na 1 i jeździć cały dzień na polu skoro mogę orać na 2 i jeździć pół dnia.

Opublikowano

Sadownik ale przecież ursus 2812 niema 60 koni tylko 38 jak był nowy Bo teraz zapewne pare już zdechło po drodze.jezeli masz ciągnik 60 konny to mów a nie sie upierasz przy ursusie.ty z nas sobie jaja robisz.poprostu dzieciakowi się nudzi.

Opublikowano

Na zdjęciu widać drugi ciągnik.
Mam Landini Mistral 55,który ma 55 koni czy coś koło tego.
To jak ursus nie pociągnie to ten pociągnie.
To na,którym biegu nim orać dwu skipowymi pługami?

Opublikowano

ja pier do le. to po co zakładasz temat o 2812 a piszesz o jakimś landini. ja ci pisałem o ferdku, jak masz taki ciągnik to sobie zapnij 3 skiby, a jak nie masz to normalne ze w 2 skibach szybciej pojedziesz. Ale nie powiem ci na jakim biegu bo nie wiem jak on ma te biegi.

Opublikowano

3 skiby na dobrym rownym polu to i C330 da rade pociagnac.
Nawet gdy mu sie wleje tzw.opalowke choc co prawda wiecej l z baku idzie ale mozna dolac troche oleju zwyklego do smazenia i idzie robota.Za to gorzej z filtrami bo strasznie zajuchcone sa... ;)