Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wiem o tym, celowo napisałem że to złoty interes skoro części drogie i niedostępne, mam znajomych co mają różne zachodnie ciągniki z podobnych lat na części i już 6 lat sprzedają np skrzynię biegów za 1500zł i nie mogą sprzedać, dlatego myślenie @wojtala jest  trochę nie na czasie 

Opublikowano

Niedawno przywiozłem z zachodu parę części do właśnie takich starych case to ludzie za tym by się po zabijali i to za nie małe pieniądze ale z doświadczenia wiem jak ludzie dzwonią to jeden po drugim jak przyjdzie czas to pół roku nikt. Ale dla jednej sztuki szkoda kasę topic.

Opublikowano

mogę napisać na przykładzie samochodów, pracowałem 5 lat na autoszrocie. Do aut popularnych części szły za grosze, ale leżały max. kilka tygodni, zawsze ktoś coś potrzebował, natomiast części do aut mniej spotykanych, typu Saab potrafiły leżeć i rok, i półtora bez żadnego zapytania. Fakt, jeśli ktoś zjawiał się po takie części to zostawiał małą kupkę pieniędzy, ale to było tak jak pisałem wyżej, bardzo sporadycznie

Opublikowano

@pawel885 nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi lub ja ja źle sprecyzowalem chodził mi o to ze traktor za te pieniądze będzie na pewno wymagał remontu mniejszego czy większego a ceny myślę ze mogą zwalIć z nóg a druga sprawa to chodziło mi o to ze jak da te 5000 to za wiele nie straci oddając go na złom

Opublikowano (edytowane)

Myślisz ze nie straci oddając go na złom? To ile on waży, tyle co case magnum? Niech waży nawet 4t,to przy cenie 50gr/kg jest 3tys.zl w plecy. A po pierwsze sądzę że tyle ten zabytek nie waży, a po drugie na złamie i tak mu odlicza z wagi za opony, oleje, itp

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Panowie ciągnik jest jeszcze w pełni sprawny i posłuży jeszcze kilka lat

masz aż takie dochody w gospodarstwie ze możesz wydać 5tys.zl na ciągnik który pochodzi tylko kilka lat? Choć widzę ze jak tak piszesz to napaliles się na niego, u co byśmy nie pisali to kupisz, także powodzenia
Opublikowano

Macie dziwne przeświadczenia, nawyki i obawy wypracowane na polsko-czeskich sprzętach... Znajomy ma Mc cormicka z lat 60-tych - dał za niego chyba 6 tys z turem!!! Te same śpiewki na wsi co i tu, jak coś padnie ple ple ple.... Koleś zapierdziela już chyba z 8 lat, 60-tki stękają przy belach sianokiszonki a on tylko cyka, 12 tys mu dają a i tak go nie sprzeda bo co kupi? Sześćdziesiątkę ?

Opublikowano

Aż pewnego dnia coś mu padnie w tym mckormiku, i wtedy będzie latał po wsi pożyczyć ta szescdziesiatke, która by w ciągu jednego dnia naprawił, bo do wynalazku kurier przywiezie części za tydzień, bo jedyny taki egzemplarz na części stoi w drugim końcu kraju, a rolnik który go sprzedaje akurat tez ma sianokosy i nie ma czasu gratów wykrecac

Opublikowano

miałem takiego z 6 lat i powiem że fajna maszyna, gdyby nie to ze potrzebowałem coś 4x4 to pewnie dalej by był i pracował. części w internetach są. ceny różnie. maszyna napewno dużo lepsza niż c360

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v