Skocz do zawartości

nawigacja równoległa agropilot

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jeszcze nie miałem ale jestem umówiony. Jak będzie pogoda. Na 2 dawkę azotu. 

Tablet Samsung ActivTab 8 z anteną Sky 2000. 

Na razie robili pokaz na tym mniejszym wyświetlaczu z anteną Sky 1000 - ok 5 cali- ale on jest mniejszy od mojego telefonu :P

Opublikowano

Samochodem jeździliśmy wzdłuż pól bo mam tak fajnie drogi dojazdowe wzdłuż to całkiem spoko działa ą jeździliśmy tak z 20 km/h i lepiej. Przy prędkościach do 12-15 km/h dokładność powinna być lepsza. Dla ciekawskich dodam, że mamy turbine wiatrowa o wys. 100 m słup. Nie miało to znaczenia. Dla porównania miałem odpalona nawigacje rolnicza na telefonie. Bez porównania. Szczególnie czas reakcji na skręt.

Opublikowano

Jest mały. Po prostu mały.  W sumie to też jest telefon coś pokroju telefonów CAT. Taki pancerny. 

Ja zawsze chciałem sobie tablet kupić a że jeszcze mi unia za niego zapłaci i US VAT zwróci to same plusy ;)

Czy tabletu czy telefonu można normalnie używać w dniach wolnych od pracy. 

Jedynie z telefonem jest problem taki, że jak wlozysz w niego kartę sim i ktoś zadzwoni to Ci rozlaczy nawigacje i po rozmowie będziesz musiał chwilkę poczekać (ok 30-40 sek) na powrót sygnalu. 

Zadzwoń do przedstawiciela na pewno chętnie przyjadą pokazać sprzęt ;)

Opublikowano

Jeśli unia zwraca to normalna sprawa ze bierzesz droższy model :) Rok aktualizacji jest gratis a co pozniej? jakie koszty aktualizacji?

Ja chce zakupic bez dotacji wiec jakies wypasiony tablet jest mi zbędny, chodzi mi tylko o to czy na tym ,,małym,, cos widac podczas jazdy :-D

Opublikowano

W samochodzie było widać. Pogoda niespecjalnie słoneczna więc było ok. Nie mam pojęcia jak to będzie w ostrym słońcu. 

Zawsze możesz negocjować ceny tym bardziej jak bierzesz za gotówkę i płacisz całość "Na miejscu" ;)

Nie pamiętam jak z tą aktualizacją. 

Opublikowano (edytowane)

Mieliśmy na testach agropilota i zdecydowaliśmy się na kupno. Posiadamy z lepszą anteną i urządzeniem od agropilota. Pierwsze wrażenia : jest dosyć stabilny, podczas pochmurnego dnia nie gubił sygnału i szybko łapał sygnał. Dokładność wystarczająca do rozsiewacza i oprysku. Zastanawialiśmy się nad własnym tabletem i kupno samej anteny z appką, ale nie opłaciło się, bo przedstawiciel dał lekką zniżkę na cały zestaw. Urządzenie pewnie trzyma się w uchwycie i nie ma mowy żeby wyleciało. Uchwyt solidny - ram mount.

Urządzenie to telefon Blackview. Można używać do dzwonienia i wszystkiego jak smartfona. 

Mam sugestię jedynie aby Agrospot pomyślało o aktualizacji i zmianie koloru zmierzonej już powierzchni przy pomiarze powierzchni. Dosyć mały jest kontrast po tym jak zmierzymy sobie pole i chcemy robić zabieg. Kolor zabiegu  (ciemny) nakłada się na kolor zmierzonej powierzchnii ( też ciemny) i słabo widać co już zrobiliśmy. Ale to przeszkadza tylko przy pierwszym zabiegu, jak chcemy dokładnie policzyć ile mamy powierzchni i ile nam zeszło z rozsiewacza. Po ustawieniu dawki już nie musimy mierzyć pola i wtedy kolory są dobrane już OK.  Lepiej jakby kolor zmierzonej powierzchni był nawet biały.

Reszta chyba na +

Edytowane przez grzybu1
Opublikowano

napisz na priv jesli to nie tajemnica za ile Cie to sprzedali. Jak widocznosc na tym 5 calowym wyswietlaczu bo wczesniej kolega pisał ze bardzo mały ten wyswietlacz

Opublikowano

Dlaczego nie promocja? ;) zawsze 1000 zł w kieszeni.

Nie. Zwykły kabel USB. Jest w zestawie z resztą. Masz swój tablet? Ja właśnie jak będę kupował to samo oprogramowanie wraz z kablami i antena Sky2000. 

Na wolnym rynku Samsung Galaxy Tab Active 2 (wifi - T390) kosztuje ok 1600 zł a model Active 2 LTE (T395) Ok 2000 zł. Pytanie brzmi czy potrzebny jest nam slot na kartę SIM. Moim zdaniem nie ponieważ zawsze można zrobić teachering, punkt hotspot lub inne formy udostępniania Internetu z smartfona na polu a w domu no to po lokalnej sieci wifi. 

Opublikowano
chodzi mi o to że chciałbym kupić aplikację a antenę ma mi znajomy załatwić, wygląda identycznie ja tą orginalna z tym że kabel jest coś jak przy radiu cb(przykrecany z obu stron) i nie wiem czy tu też tak jest czy może mają jakąś przejściówkę, tablet mam swój właśnie
Opublikowano

Aaa. To już wiem o co chodzi. W zestawie jest taka "kostka". Do niej właśnie podłączasz zasilanie z gniazdka lub inne miejsca. Kostka ma gniazdo do anteny oraz kabelek USB to tabletu. Bez kostki nie podłączysz anteny do tabletu. Poszukaj na YT użytkownika Perqins (lub jakoś tak;) ) on kupował antenę Garmina do tabletu i ładnie pokazał jak to poskładać.