Rolnik117 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Wczoraj przeprowadzalem jaloweczke pewnie ze 200kg, jałowka nie chciała mi iść więc ja trochę pociagnelem, a ona się przewróciła i już 1 dzień nie wstaje na tylne nogi tylko czołga się na przednich, lekarz był wkuwal wszędzie igłę czy ma wszędzie czucie i na wszystko reagowala, co mogło się jej stać? Odrazu mówię nie rozczochnela się ni nic normalnie spokojnie upadła?
gr_rat Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 to nie forum jasnowidzów skoro lekarz nie wie zmień na innego ps chyba ze to był lekarz rodzinny
Danielek161 Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 U mnie też był podobny przypadek. Było dwóch weterynarzy i jeden nie wiedział o co chodzi, a drugi podejrzewał ochwat I trzeba było ,,uciekać" z jałówką. Ale jadła i czołgała się na przednich nogach. Na koniec okazało się, że miała złamaną nogę przy stawach. A u cb je?
Rolnik117 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Opublikowano 24 Lutego 2017 No u mnie je tylko się rozjezdza nogami tylnymi
Gość Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 Kolego zmartwię cię :wacko: miałem taki sam przypadek tyle że z krową i niestety nic nie da się już zrobić bo twoja sztuka ma uszkodzone mięśnie jedyne wyjście to sprzedaż na ubój
mariuszd93 Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Lekarz nie wiedział to skad Ty wiesz że mięśnie? Miałem cos podobnego z bykiem takim ze 300 kg , skoczył na innego zsunął sie i nie dał rady wstac na tylne nogi , lezał z pół dnia , ale wstał i ok z nim Mogła złamać noge , uszkodzić rdzeń , trzeba sprzedać lub ubój z konieczności Edytowane 24 Lutego 2017 przez mariuszd93
Gość Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 Robiłem badanie krwi pod kątem uszkodzonych mięśni ,nie pamiętam co to za badanie ,lekarz zlecił więc zrobiłem i wyszło że uszkodzone mięśnie
johnsnow Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 Nie panikuj poczekaj obserwuj zawezwij innego weta. Dziady przyjadom dadzom Ci 100 zł albo nic i wyrejestrowanie a to nie o to chodzi. Miałem pare podobnych przypadków i mnie sie coś robi jak na to patrze. 1000% zarobku handlażyna ma jak tylko bydło nie chodzi.
Rolnik117 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Opublikowano 24 Lutego 2017 W krowach to i ja miałem że się roJezdzaly do tyłu nogami ale młoda jaloweczka powinna się wylizac
Danielek161 Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 Tak jak mówią wezwij weta, poczekaj i poobserwuj jak się zachowuje. Może będzie dobrze...
Ansja Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 To moze byc niedowlad spastyczny.Schorzenie to charakteryzuje występowanie skurczu pojedynczych mięśni lub całych grup mięśniowych kończyn tylnych. Jest ta choroba czesto mylona z zwyklym paralizem konczyn.Mozna przeprowadzic zabieg odnerwienia ale to jest dosc kosztowne i czasem nie przynosi pozytywnego efektu.
Gość Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 W krowach to i ja miałem że się roJezdzaly do tyłu nogami ale młoda jaloweczka powinna się wylizac dla świętego spokoju zrób badanie krwi C K
Rekomendowane odpowiedzi