Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem nieszczelność na zaworze hamulcowym (ten do którego podpięta jest linka od ręcznego), uszczelniłem ten zawór, ale teraz układ jest zapowietrzony. Próbowałem odpowietrzyć układ na tym zaworze, ale to nie daje efektu, czy jest jeszcze na układzie miejsce do odpowietrzania?

Opublikowano

na zaworze odpowietrzasz hamulce przyczepy a hamulce w traktorze odpowietrzasz odpowietrznikami które są albo na osi za podnosnikiem albo wyprowadzone SĄ do góry. poszukaj takich jak by kalamitek większych

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Cześć wam. Pytanie na szybkości. Ta dźwignia powinna być założona tak, czy odwrotnie? Jest to z prawej strony, łączy hamulec ręczny z zaworem pneumatycznym. PS. Nie musicie komentować, że jest uwalone olejem. Dałem nowy wałek, nowe simmeringi zwykle, później nowe silikonowe (czy coś takiego) teraz robię trzeci raz i zakładam dwuwargowe, tak że już dość jestem zdenerwowany. Do tego jeszcze to mi się poje@#ło jak założyć. 

• Przez Damian54
      Witam. 
      Mam problem z hamulcami w przyczepie (hamulce dwuobwodowe). Gdy podepne ciągnik (MF 6150) hamulce w przyczepie się blokują ale gdy nadepne pedał hamulca hamulce w przyczepie puszczają. Jaka jest przyczyna tego zjawiska i jak to naprawić? Z góry dziękuję za odpowiedź 
    • Przez Galancik
      Czesc Panowie nie dawno nabylem cignik john deere 6310 tylko jeszcze duzo o nim nw wiem mam pytanie w sprawie pedalu Hamulca jak wciskam hamulem jest on twardy i wypycha mi go i chodzi na dodatek pompa hydraliczna i chcialbym jakas te pompe wylaczyc ale nw jak mieliscie podobne przypadki? z gory dzieki za odpowiedz
    • Przez Lesiu123
      Witam zastanawia mnie to jak mam rozłączyć hamulce na dane koło w Ursusie c4011 jak jest tylko jeden pedał ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Przez marekrr456
      Witam, czy ktoś wie jak odpowietrzyc układ wspomagania w zetor że 7245?
  • Dodaj nową pozycję...
v