Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chciałbym się dowiedzieć który z tych ciągników DF 6155 RCShift Valtra T144 Active czy MF 7614 Dyna 4 będzie najlepszym wyborem jako główny ciągnik oraz do transportu Valtra i MF chciałbym opinie posiadaczy i osób które pracowały jakiś czas na tych sprzętach.

Opublikowano

Bardziej sprecyzuj swoje pytanie, za jaką kasę ma być, do czego, na ile hektarów, główny czy pomocniczy. Do tego porównania to bardziej mf 7615 a nie 7614 i lepiej dyna 6. O tych ciągnikach to tak valtra i mf są duże gabarytowo jak na swą moc, ten deutz to jest nowość więc niewiele osób go ma ale podobno jest wiele zmian względem poprzednika. Moźe pomyśl jeszcze o innych markach case/nh, claas john deere.

Opublikowano

Ciągnik jako główny praca z zestawem uprawowo-siewnym amazone nabudowany z broną wirnikową pług 4 skibowy obrót ścierniskowy 3m i transport w grę wchodzą tylko te trzy marki innych nie biorę pod uwagę zwłaszcza NH i Claasa ceny z tego co orientacyjne wiem to zaczynają się od 320tyś netto.Jestem ciekawy jak będzie chodziła ta skrzynia w MF bo DF i Valtra była na testach tylko DF ze skrzynią Cshift bardzo fajna i przyjemna.

Opublikowano

Valtra na pewno ma duży plus względem DF za gabaryty i masę bo była około 800kg cięższa no i w kabine trochę więcej miejsca w valtrze ale ergonomia wnętrza w DF dużo lepsza plusem był monitor w DF a w Valtrze nie ma w wersji Active moc bardzo podobna w valrze masa robiła swoje.

Opublikowano (edytowane)

Słyszałem pewną opinię o valtrze niewiem ile w tym prawdy. Że włanie przez tą dużą masę i gabaryty najmniejsze modele seri t są zamulone i czuć że za mało mocy jak na ten gabaryt, nie jest to mój wymysł przeczytałem o dzieś już nie pamiętam gdzie. Ja ogólnie jestem przekonany do valtry są to solide i wytrzymałe ciągniki, mają jeszcze inne plusy np. Oddzielny olej skrzyni i hudraulki choć niewiem czy przy każdejprzekłdni.

Edytowane przez Stannis
Opublikowano

miałem na testach T144 i na jakąś zamuloną nie wyglądała, może dlatego że mam N92 więc przeskok w mocy duży :) jakby porównać T144 do T174 lub wyższego gdzie mamy podobną mase to wiadoma sprawa że ten słabszy to wyjdzie na zamulonego. to samo jest z innymi markami które mają spory rozrzut mocy w podobnej masie ciągnika.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v