Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem od ośmiu lat ze swoją żoną,podobała mi się,to jaka jest w pełni mi odpowiada,nie chciałem nigdy jakiejś zmian w jej zachowaniu ani ona w moim. I wg mnie to idealne połączenie i tego z całego serca życzę każdemu. Jeżeli ktoś umie czytać,to wyciągnie wnioski z moich poprzednich wypowiedzi,a jeżeli macie problem ze znalezieniem osoby i atrakcyjnej i mądrej,to z całego serca Wam współczuję:)

Opublikowano (edytowane)

Bo widzisz, ludzki mózg działa w dwie strony. Widzimy super atrakcyjną dziewczynę to na pewno jest i bardzo inteligentna ahoh i to działa i w drugą stronę. Spoko z niej dziewczyna to i do mózgu idzie info, że jest dla nas atrakcyjna. Wiele sobie mózg może doczytać jak potrzebuje ;)

No przecież nikt normalny nie zwiąże się z kims kto go w żaden sposób nie pociąga...

Edytowane przez grego
Opublikowano

Po co być z kimś,kto na starcie Ci się nie podoba? Śmieszni jesteście:) partnerka pyta Cię-kochanie-podobam Ci się? A Ty co jej powiesz-nie,ale za to masz świetny charakter? Tak jak już pisałem-i wygląd i akceptacja tego,jaka partwrka jest to podstawa i skończcie sprzedawać tanie teksty na podryw,że charakter tylko i wyłącznie charakter się liczy bo to jeden wielki pic szukających kogoś na siłę!

tylko desperaci łapia sie za puste lalki barbie jak ktos ma olej w głowie to szuka kogos kto ma podobna zawartość głowy a nie beton ja wiem ze nie ma brzydkich ludzi tylko kazdy ma swój specyficzny wyglad jeden woli brunetki inny blondynki a jeszcze inni rude nie znaczy ze im nie bd sie podonały innego koloru włosy jak spotka normalna osobe to czy bd blondynka czy ruda miseczki A czy D straci jakiekolwiek znaczenie z czasem ludzie traca na urodzie wtedy zostaje szukanie nowej bo zona ma kilka zmarszczek ja mam przyjaciolke ktora znam pol zycia mimo ze jak ja poznalem juz byla atrakcyjna dojrzala kobieta to te pare zmarszczek dodaly jej uroku nadal jest sliczna mimo ze były pewne sytuacje które mozna było wykorzystac mialem na tyle oleju w glowie ze umialem ja uszanowac wiec nie wszystko opiera sie na sexie czy wygladzie

Opublikowano (edytowane)

Napisałem gdzieś tak? Pokaż post w którym napisałem,że tylko wyłącznie wygląd się liczy:) to było do grego,kolego wyżej-MASZ W PELNI RACJĘ,ale czytaj ze zroZumieniem a później krytykuj,oceniaj. Nie każda piękna kobieta jest pusta,zmiencie stereotypy,życie to nie film a Ty podajesz tu jakieś dziwne przykłady

Edytowane przez yahooo777
Opublikowano

Jakiego kontekstu? Jasno i wyraźnie to napisałeś i wpadłeś we własną pułapkę ;) Mniej przynajmniej odwagę zostać przy swoim zdaniu ;) A uwaga kolegi była całkiem ciekawa i słuszna i bynajmniej nie świadczy o jego desperacji, a raczej dojrzałości ;). Oczywiście nie idźmy znowu w skrajności, że wyglad się nie liczy w ogóle, ale bez przesady. Atrakcja może tez być podbudowana poprzez charakter, jednego dnia jest ktoś dla nas obojętny z wyglądu, a po poznaniu się jakby się to zmienia... Przetestowane w praktyce ;)

Tak z ciekawości spytam ile jest tak naprawde atrakcyjnych kobiet? 1/20? 1/10? Bez urazy dla wszystkich pań, ale wiekszośc to jednak średniaki podobnie zresztą jak faceci, a jednak się ludzi wiążą i czują paciag do siebie. Z czego to wynika?

kolego masz racje jednych kreci tylko wyglad a innych charakter wg mnie wazne aby przy tej drógiej osobie czuc sie swobodnie i dobrze np wezmy przyklad na spotkania kazdy stroi sie stara sie zaimponowac drugiej stronie a jak wraca do domu to luzny dres rozciagnieta bluzka kubelek lodow i siada przed tv oglada jakas brazylijska telenowele wg mnie bedac soba zyskamy wiecej bo inaczej sami tez sie zawiedziemy ze znajomosc zakonczyla sie po osiagnieciu celu jaki tu panowie przedstawili

Opublikowano (edytowane)

Napisałem gdzieś tak? Pokaż post w którym napisałem,że tylko wyłącznie wygląd się liczy:) to było do grego,kolego wyżej-MASZ W PELNI RACJĘ,ale czytaj ze zroZumieniem a później krytykuj,oceniaj. Nie każda piękna kobieta jest pusta,zmiencie stereotypy,życie to nie film a Ty podajesz tu jakieś dziwne przykłady

Masz racje, nie napisałeś tak. A  mój wcześniejszy post nie tyczył się strikte Twojej wypowiedzi. Jednak chyba wiekszość odniosła wrażenie, że do wyglądu przywiązujesz nadzwyczaj istotną role, a bagatelizujesz cechy charakteru. Totez pozwoliłem sobie na taką ogólną dygresje i mam nadzieje, że sobie jej zbyt mocno nie weźmiesz do siebie i nie przyjdzie Ci do głowy rzucić za parę lat żony, bo nie będzie wyglądała jak teraz ;)

Powiem Cie mój przykład sprzed paru lat, spotkałem pewną kobietę na pierwszy rzut, taka jak wiele innych mijanych na ulicy. Jednak gdy ją bliżej poznałem to piękniejszej nie było, choć stuprocentowa modelką tez nie była... tak na 99% ;). Da się? Da ;)

Edytowane przez grego
Opublikowano (edytowane)

Racja,ale wiążąc się z Kims i wygląd i cała reszta musi grać,bo jeżeli jedna z dwóch rzeczy nawala lepiej być samemu i się nie męczyć.
I nie większość,tylko wasza dwójka:)
Kobieta nie musi być modelką w oczach ludzi,tylko Twoich:)

Opublikowano

No cóż swoje trzeba przezyć i dorosnać do pewnego myślenia, tez kiedyś byłem młody ;). Jesli juz jesteśmy tacy dokładni to i ja nigdzie nie napisałem, że wygląd się nie liczy, poprostu nie zbagatelizowałem wpływu charakteru na potrzeganie atrakcyjności, tak jak zrobiłeś to Ty ;)

Opublikowano (edytowane)

Pierwszy post jaki napisałem zawierał wspolgranie wyglądu z charakterem,znajdź,przeczytaj,później pisz teorię
Sam znalazłem
,,I to jaki ktoś jest i sfera fizyczna musi współgrać ze sobą i koniec,, koniec cytatu

Opublikowano

Hmm, przeczytałem. Rozpisałeś się tam na trzy linijki jaki to dla Ciebie jest istotny wygląd, reszcie nie poświecając zbytnio uwagi.... Nie pisze tu zbytnio o sobie, ale ludzie są różni, więc przynajmniej z grzeczności dla nich nie wyjeżdżał byś z porównaniami ich poglądów do bzdur, choćby i byli w mniejszości. Może dla Ciebie tak jest, a dla innych nie. Odrobinę szacunku ;)

Opublikowano (edytowane)

Nie tylko dla mnie ale u większości tak jest,zdania nie zmienię,sam charakter w budowaniu związku nie wystarczy,oceniaj mnie jak chcesz,pisz do chcesz,każdemu wolno:) ale jedno zdanie miało kluczowe znaczenie,które pominąłes ,nie wiem w jakim celu

Opublikowano

Ależ ja nie chcę i nie zamierzam zmieniac Twoich poglądów, bo i po co? Po prostu uszanuj poglądy innych... Jak nieco jeszcze dorośniesz to zrozumiesz o co może im  chodzić ;) 

Opublikowano (edytowane)

Jezeli do tej dyskusji potrzebujecie jakiegos trunku to zapraszam do mnie na wino :) ,

Zagrycha tez sie znajdzie,bo mam swinioki, :P

Bedzie lepsza prawdomownosc ;)

Edytowane przez Ansja
Opublikowano (edytowane)

Jezeli do tej dyskusji potrzebujecie jakiegos trunku to zapraszam do mnie na wino :) ,

Zagrycha tez sie znajdzie,bo mam swinioki, :PBe

dzie lepsza prawdomownosc ;)

na twoje winko chetnie sie skusze

dobre winko dobre na wszystko

zagryzka do tego nie potrzebna niech blondyny chodza

a ktos kto jest zawsze szczery nie potrzebuje alko aby mowic prawde

Edytowane przez PaweMariuszMokrzycki
Opublikowano (edytowane)

Ja zajadam sobie popcorn i popijam piwko, sporo można jeszcze wypocić ;)

Osoba dorosła kim jest wg Ciebie? Jakiś próg wiekowy? Doświadczenia? Po czym to oceniasz?

To już moja tajemnica, ale podpowiem aby przyrównywać się do nieokrzesanych młodzieńczych lat, jeśli się za wiele w tym względzie nie zmienia to znaczy, że jeszcze... ;). Niektórzy próbują nawet do nich wracać, bo czują się niespełnieni :P

Edytowane przez grego
Opublikowano

Grego wypocic to sie mozna noca w łóżku :)

Czytając te posty to teraz sie mocno zastanawiam czy sie jednak nie wybrac do lasu by zrobic polowanie na dorodnego jelenia =:o