Skocz do zawartości

Obecna sytuacja w PFHBiPM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, przezuwaczka napisał:

KARGO my dostaliśmy pismo, że Zgromadzenie Zarządu odbyło się 05.12.2017r. Unieważnili wszystko z 27.11.2017r. Przyszło przed waszym spotkaniem, więc uznaliśmy, że go nie ma. O co tu chodzi?

Widać tak się biedaki spieszyli i pisali na kolanie że podjęli uchwałę odwołując wszystko z dnia 27.11.2017 tylko ja się pytam co odwołali ???  bo my uchwałami odwolalismy ich ale 23.11.2017 także nic nie odwołali. Z resztą bez znaczenia bo i tak ważne to nie jest bo nie było więcej niż połowy członków. To samo tyczy się wyborów w 2015roku

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Było tylko 127 osób bo stary zarząd rozesłal te swoje pismo i ludzie nie wiedzieli o co chodzi. Nie było wymaganego kworum na sali czyli ponad 330 osób jak wymaga  statut i nie było głosowania. 

Opublikowano
14 godzin temu, KARGO napisał:

Było tylko 127 osób bo stary zarząd rozesłal te swoje pismo i ludzie nie wiedzieli o co chodzi. Nie było wymaganego kworum na sali czyli ponad 330 osób jak wymaga  statut i nie było głosowania. 

to co po staremu jest?? czy w styczniu będzie kolejne zebranie

Opublikowano

Zgodnie z obowiązującym Statutem nie mamy Zarządu i małe szanse aby to zmienić przy obecnym jego kształcie. Choć obecny zarząd problemu nie widzi 

Opublikowano
16 godzin temu, KARGO napisał:

Zgodnie z obowiązującym Statutem nie mamy Zarządu i małe szanse aby to zmienić przy obecnym jego kształcie. Choć obecny zarząd problemu nie widzi 

i przy tym statucie można zmienić zarząd wystarczy w zaproszeniach do członków koła w planie posiedzenia napisać że zebranie odbedzie sie dnia XX.XX,XXXX  o godzinie 10;00 przy obecności przynajmniej połowy członków jeżeli nie bedzie takiej ilości członków to o godzinie 10;30 rozpocznie sie zebranie przy ilości osób obecnych na sali(wtedy nie musi byc kworum).

Opublikowano (edytowane)

Nie prawda bo jeśli jest taki zapis w statucie musi tak być i żaden regulamin ani zaproszenie tego nie zmieni bo one również muszą być zgodne ze Statutem jedynie mogą doprecyzować pewne sprawy nic więcej. Statut jest jak konstytucja z która wszystkie ustawy musza być zgodne. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dostałem dziś wezwanie na 04.01.2018 do stawienia się przed Sądem Koleżeńskim PZHBiPM w składzie którego przynajmniej jeden Pan został wybrany niezgodnie że Statutem PZHBiPM. Ciekawe czy w związku z tym któryś z nich w końcu przeczyta statut, w co bardzo wątpię. 

Opublikowano
Dnia 15.03.2017 o 19:18, Michalk13 napisał:

307 tysięcy zł dla 7 członków rady nadzorczej, czyli:

307 000 : 7= 43857

43857:12=  3654 brutto

2612zł netto na miesiąc

Czy to są jakieś kosmiczne pieniądze? bez przesady,

to tyle co trzeba zapłacić na wiosce dla dobrego pracownika.

Poniżej dane nt PF sp. z o.o. Wynagrodzenia jak "na wiosce dla dobrego pracownika". Ciekawe, kto by takie gospodarstwo poprowadził i utrzymał? Zyska spada, wynagrodzenia rosną. Oprócz tego kolega błąd w obliczeniach popełnił. Rada w 2015 r. zbierała się chyba ze sześć razy, więc 307 000 zł  trzeba podzielić na 6, czyli 51 000 zł, i 51 000 zł podzielić na 7 członków rady nadzorczej, a więc wychodzi 7309 zł za jeden dzień pracy.

Skumulowane wynagrodzenia zarządu PF sp. z o.o. (2009-2015) – 2,25 mln zł

Skumulowane wynagrodzenia rady nadzorczej PF sp. z o.o. (2009-2015) – 932 tys. zł

Skumulowany zysk PF sp. z o.o. (2009-2015) – 692 tys. zł

Opublikowano

KARGO. To jak Stachurę zawieszą Cię żebyś nie bruździł i po problemie.

Dnia 15.12.2017 o 11:07, czareczek85 napisał:

Popierwsze to trzeba mieć wiarygodne wyniki oceny a nie co miesiąc zupełnie inne kosmiczne parametry odbiegające od normy. Ocena zkiedyś był a oceną jak pracowali w niej prawdziwi zootechnicy a nie jak teraz ludzie bo byle szkole bo ciocia załatwiła...

Ciocia wiele może ...

Opublikowano

Witam. Sąd koleżeński w składzie Krzysztof Budniak, Janusz Karwowski trzeciego nie pamiętam podjęli decyzję o wykreślenie mnie z listy członków i wykluczeniu z związku. Z posiedzenia wykluczono wszystkich moich kolegów z związku i mojego obrońcę także zostałem sam na 4 oskarżycieli i 3 stroniczych sędziów jednak  nie mieli zbyt mocnych argumentów i polegli w moim mniemaniu gdyż byłem w stanie oddalić wszystkie zarzuty.  Z Statutem zapoznali się bezpośrednio przed posiedzenie chociaż nie wiadomo czy zapoznali bo żeby to zrobić musieli by czytać ze zrozumieniem a po tym co tam usłyszałem bardzo w to wątpię. Największym zarzutem były moje cytaty z tego tematu na agrofoto.pl i TPR jednak powiedziałem. Że wszystko podtrzymuje co tam napisałem i logicznie wyjaśniłem. Drugim głównym zarzutem było działanie i rozpowszechnianie fałszywego statutu który o ironiio uzyskałem e-mailem od dyrektor biura pani pisztatowskiej jednak według moich oskarzycieli Krzysztofa Pogorzelskigo Tomasza Radziszewskiego Piotra Zalewskiego i Lucjana Łapinskiego nie powinienem nim się posługiwać bo pieczątki nie było na nim a dostałem go w pliki pdf. Pogorzelski nawet zarzucił mi że mam inteligencję kija od szczotki i o dziwo ten kij pozamykał im wszystkim gęby bo za dużo nie mieli do powiedzenia. 

Opublikowano

Nawet tutaj sk***ysyństwo. Przeciesz Radziszewski miał zrezygnować honorowo? Nie znam statutu dokładnie, bo nigdy nie był mi potrzebny, ale działania na szkode związku tutaj nie ma i podstaw do wykluczenia też. Powiedz mi gdzie mogę znaleźć ten statut i jakie konktretnie były zarzuty. Bo próbuje to całe gówno zrozumieć i chciałbym mieć się z czym zwrócić do siostry zeby mi to wszystko zinterpretowała.

Opublikowano

Jak ktoś chce statut to niech napisze do mnie swój email na private to wyślę 

Opublikowano
4 godziny temu, KARGO napisał:

Witam. Sąd koleżeński w składzie Krzysztof Budniak, Janusz Karwowski trzeciego nie pamiętam podjęli decyzję o wykreślenie mnie z listy członków i wykluczeniu z związku. Z posiedzenia wykluczono wszystkich moich kolegów z związku i mojego obrońcę także zostałem sam na 4 oskarżycieli i 3 stroniczych sędziów jednak  nie mieli zbyt mocnych argumentów i polegli w moim mniemaniu gdyż byłem w stanie oddalić wszystkie zarzuty.  Z Statutem zapoznali się bezpośrednio przed posiedzenie chociaż nie wiadomo czy zapoznali bo żeby to zrobić musieli by czytać ze zrozumieniem a po tym co tam usłyszałem bardzo w to wątpię. Największym zarzutem były moje cytaty z tego tematu na agrofoto.pl i TPR jednak powiedziałem. Że wszystko podtrzymuje co tam napisałem i logicznie wyjaśniłem. Drugim głównym zarzutem było działanie i rozpowszechnianie fałszywego statutu który o ironiio uzyskałem e-mailem od dyrektor biura pani pisztatowskiej jednak według moich oskarzycieli Krzysztofa Pogorzelskigo Tomasza Radziszewskiego Piotra Zalewskiego i Lucjana Łapinskiego nie powinienem nim się posługiwać bo pieczątki nie było na nim a dostałem go w pliki pdf. Pogorzelski nawet zarzucił mi że mam inteligencję kija od szczotki i o dziwo ten kij pozamykał im wszystkim gęby bo za dużo nie mieli do powiedzenia. 

nie wiem jak to skomentować ......

Opublikowano

Czy w podlaskim związku te chłopy jaj nie mają. Czy ta Federacja to prywatny folwark Banacha. Niech idzie krowy doić i rodzinę obrażać bo to pewnie umie, chociaż wątpie czy umie krowy doić, bo całe życie tylko chłopów doił..... i za ich pieniądze się bawił razem ze swymi kolesiami (towarzystwo wzajemnej adoracji). Panowie związkowcy czas się obudzić i skończyć z tym wszechwiedzącym i wszechmocnym. Większość wybranych działaczy została nielegalnie, niezgodnie ze statutem i sobie sądy tworzą. Jak pisał tygodnik poradnik rolniczy to Ci Panowie byli w prawdziwych sądach to tam zdaje się im kare wymierzyli ale za małą.

KARGO jak pisałeś przynajmniej jeden z sędziów został wybrany nie zgodnie ze statutem wobec tego  sąd działał nielegalnie a jego decyzja nie ma mocy prawnej. Niech prawnik Federacji przedstawi opinię prawną w tej sprawie ciekawe co napisze ha..ha.

Opublikowano

KOMUNIKAT

W związku z nasilającymi się atakami prasowymi, zawierającymi nieprawdziwe informacje i krzywdzące oceny dotyczące funkcjonowania Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka oraz Polskiej Federacji spółka z o.o.,  informujemy że działalność obu podmiotów odbywa się zgodnie z obowiązującym prawem z przestrzeganiem wszystkich postanowień wynikających z demokratycznie uchwalonego statutu oraz poszanowaniem praw członków PFHBiPM , a także osób wchodzących w skład jej władz. Realizacja działalności statutowej i gospodarczej jest niezagrożona, a oba podmioty znajdują się w dobrej kondycji finansowej, gwarantującej stabilność zatrudnienia i terminowość wykonania przyjętych obowiązków.  Dziękujemy za reakcję grona licznych osób oburzonych treścią artykułów. Zapewniamy, że Federacja i Spółka na bieżąco monitorują treść publikacji prasowych i podejmą wszystkie konieczne działania prawne mające na celu ochronę dobrego imienia Federacji, jej Członków i władz. Zgodnie z sugestiami i wskazówkami kancelarii adwokackiej prowadzącej sprawy, Federacja i Spółka nie będą publicznie komentowały treści artykułów przed zakończeniem postępowań sądowych.

Z wyrazami szacunku
Prezydium PFHBiPM
Rada Nadzorcza PF sp. z o.o.

Istna parodia ...

Bardzo chętnie chciałbym wyjaśnić przed  sądem cywilnym a nie tym związkowym (kapturowym) wszystkie kwestie przestrzegania statutu przez władze związkowe.

Tych oburzonych to po za kastą związkową i pracownikami to pewnie na palcach jednej reki można policzyć..

Opublikowano
4 godziny temu, czareczek85 napisał:

dnia 10.01.2018 odbyło się spotkanie koła hodowców Piątnica w sprawie walnego nadzwyczajnego. Było grubo ponad 200 osób

Jakie decyzje?