Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
konio1011

Cykl 3-tygodniowy

Polecane posty

konio1011    21

Panowie potrzebuje pomocy. Zamierzam wejsc w produkcje trzody w cyklu zamknietym. Stado bede budowal z loszek pbz. Teraz pytanie czy da sie sensownie wejsc w cykl 3 tygodniowy od zera? Loszki kupie od kuzyna ktory trzyma w systemie 5 tygodniowym. Chcialbym 7 grup po 4-5 szt na poczatek. Jesli bralbym loszki po 10 szt co 5 tyg od niego i np 5 zapraszal w 2 rui a 5 w 3 to teoretycznie jakos by to wyszlo jesli oczywiscie kolejne grupy kupowane by jednoczesnie dojrzewaly.. Co o tym myslicie?? Czy lepiej w tym wypadku wejsc w cykl 5 tyg jak kuzyn i wtedy 4 grupy po 8-9 szt?? Jesli bralbym kazda grupe co te 5 tyg to wejde jakos sensownie w ten cykl??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Elrond
      Niestety mamy przypadek ASF na wstawce warchlaka. W gospodarstwie było ok 600 warchlaków które przyjechały miesiąc temu, Gospodarz twierdzi że musiał kupić już chore ...
    • Przez Mateusz1997
      Witam szukam fachowca do ułożenia ruszt pod tuczniki w okolicach Lublina?może kogoś polecacie sprawdzonego?
    • Przez Piters182
      Witam. Czy ktoś by mi mógł doradzić na jakie sposoby najlepiej głosić prosięta, tak by wiadomo pozyskiwać jak najwięcej klientów. Gdzie głosić, jak opisywać by jakoś ten interes się kręcił. Pytanie bo z tuczu przechodzę na sprzedaż prosiąt. 
    • Przez zacier123
      Proponuję aby wypowiadali się tu rolnicy którzy mieli te śmieszne kontrole odnośnie bioasekuracji. Co tam sprawdzali, co wymagali i jakie ewentualnie kary... Jeśli temat podobny istnieje to, proszę o link bo nic podobnego nie mogłem znaleźć.
    • Przez karuś
      Na rynku jest kilka zakładów mięsnych co prowadzą taką formę współpracy. Według mnie jest to bardzo dobre. Ma się pewną dostawę warchlaków i pewny zbyt, a to dzisiaj przy dużej produkcji jest bardzo ważne.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.