Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czytaliście artykuł w TPR. Z niego wynika że` zwykły rolnik który wykorzystuje paliwo na własne cele rolnicze nie jest wymagane by rejestrował przewóz paliw- ten proceder dotyczy tylko przedsiębiorców także rolników którzy mają zarejestrowaną działalność usługową. Więc jeżeli nie musowo rejestrować przewozu paliw w UC to przywóz oleju napędowego do gosp. rolnego jest na starych zasadach czyli zbiornik teoretycznie nie jest wymagany, dlaczego teoretycznie bo jest to odrębna ustawa o magazynowaniu paliw i już spory czas istniejąca ale kto tego dawniej przestrzegał. I WSZYSTKO BYŁO OK.  :D

Opublikowano

Jest też druga strona medalu a to że sprzedający owe zbiorniki wiedzą o niewiedzy rolników i próbują na tym zarobić (NORMALKA  ;) )

A słowa  "po staremu" trzeba przyjąć że owe zbiorniki tak czy siak wedle przepisów są wymagane ale jak do tej pory żaden organ nie sprawdzał tego a tyczy się tu tych instytucji które najwięcej nawiedzają rolnika czyli ARiMR i weterynaria

Opublikowano

Co do tego paliwa to jak teraz zamówię 100 litrów i gościu mi zarejestruje i powiedział ze wleje w zwykła beczkę 100 l (mauser) to będą mnie kontrolować czy mam zbiornik dwupłaszczowy czy taka kontrola zajmuje się arimr? Bo zamawiając 500 a 1000 litrów jest 10 gr różnicy. Bo nie rozumiem tego mandatu ze wkeke w zwykła beczkę 500 i przyjadą skontrolować nie mam zbiornika a np 1000 i tez nie mam zbiprnika. Dodam że jestem zwykłym rolnikiem. A może śmiało zamawiać 1000

Opublikowano (edytowane)

Czy to jest 100l czy 500l czy 1tyś to powino być paliwo zgromadzone w zbiorniku dwupłaszczowym. W zwykły karnister to można tylko do 60 l wlać jak wieziesz z stacji np. do ciągnika jak brakuje.. Zbiornik posadowiony na nieprzepuszczającym twardym podłożu .

ON 600l -4,04

Edytowane przez malorolny121
Opublikowano

Wczoraj zamówione 2000l po 4 zł brutto, mazowieckie

Opublikowano

Panowie potrzebuje namiary na dostawcę ropy w podlaskim który przywiezie i wleje w to co mam tzn w ciagniki i ewentualnie beczki ( bez pytan o zbiornik dwuplaszczowy ewentualnie jak wczesniej ktos pisal pod oswiadczenie ). Jestem z okoloc wysokiego mazowiecka. Z góry dzieki za jakies namiary.

Opublikowano

Czy się wyjaśniło czy nie to problem zagadka bo co niektórzy dostawcy też kombinują, aby zastraszyć trochę właśnie przez takie oświadczenia albo aby sprzedać zbiornik.

Opublikowano

Panowie te przepisy i ich interpretacją to wszystko delikatnie mówiąc jest popierdo... co hurtownia to inaczej mówią. Dodzwonilem sie dzisiaj do jednej to powiedzieli ze narazie jeszcze te przepisy na temat zbiorników dwuplaszczowych nie obowiazuja i wleja mi w co chcę. Wczesniej jak dzwoniłem do starej hurtowni gdzie współpracuje juz ładnych parę lat to pierwsze pytanie o zbiornik i oczywiscie jak nie mam to oni maga mi od reki sprzedać !! Normalnie paranoja. Widocznie czas zakonczyc współpracę i zaczac z nowa hurtownia działać ;)

Opublikowano

Ja wlewam około 2tys.  w co chcę i problemu nie ma więc jak to jest to już nie wiem.

Wlewasz co chcesz i problemu nie ma a cena pewnie też jest ciekawa.

Jak narazie każdy kto przywiezie i wleje bez problemu ma wyższą cenę od tych co wymagają zbiornika dwupłaszczowego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

Wczoraj tankowana w Siedlcach po 5,01. Na stacjach w pobliżu Warszawy 5,08 do 5,20

• Dodaj nową pozycję...
v