Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a ile kasujecie za siew qq w rozstawie 45cm? bo u mnie sa na to chetni? to uciazenie bo trzeba siewnik przestawic i wolno areal przybywa ale szkoda klientow? dodam ze u mnie w rejonie ceny za siew kukurydzy sa na pozomie 110-130zł (rozstaw 75cm)

Edytowane przez Kamilek1
Opublikowano

No liczysz podwójnie, chyba logiczne, ciągnik paliwa spali dwa razy tyle na hektar, siewnik zużywa sie dwa razy więc najprostsze liczenie, ewn. Możesz doliczyć ciut za przestawienie siewnika jeśli mało hektarów

Opublikowano (edytowane)

ja (lubuskie) sianie kukurydzy 6 rzędów gaspardo talerzowy biorę 150 zł za hektar od małych rolników,jeśli jest 20-30 hektarów i działki nie mniejsze jak 5 hektarów 100 zł hektar plus paliwo (wiadomo nie będę jeżdził po stacjach w trakcie siania się tankować) ostatnio rozmawiałem z gościem i chce mnie wziąć do pomocy bo  sam się nie wyrabia z sianiem przy areale 800 hektarów i dogadałem się że jeśli będzie grubo ponad 100 ha jego smary jego oleje to jestem w stanie zejść do 80 zł hektar,nie oszukujmy się siejąc działki po 2ha i co chwila inny nawóz w podsiewacz przesypywanie odsypywanie przejazdy od jednego do drugiego tu chwila bajera z klientem to się nie zarobi bardziej sieje się z szacunku do osoby bo się zna i szanuje,ktoś tu napisał że siewnik do kukurydzy to prawie amortyzacja zerowa KOLEGO życzę Ci zakupu takiego mte czy monosema posiejesz nim po 300 hetarów rocznie i po 3 sezonach pogadamy....

pisząc oleje miałem na myśli paliwo

Edytowane przez seba1985
Opublikowano (edytowane)

koledzy mój znajomy chce abym mu rozrzucił gnój ok 15 rozrzutników, małe pole więc chce to zrobić zestawem c360 + rozrzutnik 3,5 tony, (on ładuje, ja rozrzucam) powiedzcie jak tu się z nim liczyć. nigdy takiej usługi nie robiłem. pozdro 

Edytowane przez MajestatycznyJohn
Opublikowano

Jak kupa na polu to ok 40,-/szt

Ile skasowac za przewozenie piasku ladowarka teleskopowa? Warunki dosc ciezkie bo bloto po kolami  a piach na gromadzie  jeszcze troche zmarzniety.

od 150/h

Panowie a jak u Was Cena za Sianiem Zbóż ?

Biorę 120-130/ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v