Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile byście dali za cztery jałówki 22 miesiące po około 350 kg przybiedzone bo trafiłem na ogłoszenie i chce za nie po 5 zł za kilo

jak to są hfki to kup zaciel dobrze karm to zarobisz. Jak na mięso to nie warto.
Opublikowano

A to nie wiem :)

Tyle że sam widzisz że nie cielak miał winę a gospodarz skoro u Ciebie rośnie i to z takimi efektami :o

jasne,ze to nie wina cielaka....

osobiście lubię takie sztuki aż miło patrzeć jak wszystkie resztki wpierdacza a i przyrosty gołym okiem widać

Opublikowano

Mnie ciekawi jakie przyrosty będą miały Twoje czerwono białe parchy? :D

Opublikowano (edytowane)

Pomyłka to  spora część postów na tym forum.   Niech będą nawet i z 2016 to skoro teraz zaklepałes to kiedy sprzeda? W marcu czy może we wrzesniu? I za takie pieniądze? Aż mi się nie chce czytać niektórych bzdur. -.-  A to tylko ułamek głupot które można tu przeczytać, kiedyś było inaczej- od kiedy każdy gimnazjalista ma telefon zaczął sie taki poziom. Chociaż czasami taki 25 latek ma bardziej narobione w głowie niż nie jeden 15 latek, także wszystkich do jednego wora nie wrzucam. 

Pozdrawiam.

przecież wiesz jakie miały od ok 90kg......

Jutro idą do nowego towarzystwa to Ci napiszę ile mają teraz.....

.....a tak w ogóle to proszę nie obrażać MOICH białogłowych :P

a z cen zaklepane SM/LM byczki i jałóweczki z marca 2016(cały czas przy mamkach)po 2400,-/szt

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Pomyłka to  spora część postów na tym forum.   Niech będą nawet i z 2016 to skoro teraz zaklepałes to kiedy sprzeda? W marcu czy może we wrzesniu? I za takie pieniądze? Aż mi się nie chce czytać niektórych bzdur. -.-  A to tylko ułamek głupot które można tu przeczytać, kiedyś było inaczej- od kiedy każdy gimnazjalista ma telefon zaczął sie taki poziom. Chociaż czasami taki 25 latek ma bardziej narobione w głowie niż nie jeden 15 latek, także wszystkich do jednego wora nie wrzucam. 
Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki za czujność Panowie miało być 2016

Pozdrawiam.

Zaklepane przez telefon w sobotę bez oglądania,jade to odebrać w piątek myślisz,że zorganizowanie transportu na 13 sztuk w takiem wieku to pstryk i już???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v