Skocz do zawartości

Który najlepszy  

539 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oto kandydaci:

• df agrofarm
      262
    • same eksploler3
      98
    • lamborghini r3evo
      94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

własnie kupiłem Lambo R3. Evo 85 i mam takie pytanie czy macie jakis patent na korek od wlewu paliwa bo ogrginalnie jest tylko przykrecany a ja chciałbym cos z tym zrobic aby był na kluczyk moze z jakiegos samochodu ciezarowego motoru itd. kombinował ktos z tym :D

Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie co do lambo. r3 evo 85 otóż denerwujace jest w nim ze sprezarka cały czas nabija powietrze i jest przez to takie stukanie (uciekajace pow. z butel) jest na to jakis patent?

Opublikowano

Witam,

prawdopodobnie zdecyduję się na zakup Same Explorer3 90 w następującej wersji: skrzynia 15x15, rewers mechaniczny, haki, siedzenie pneumatyczne, klimatyzacja i obciążniki - cena 134 000 netto. Jak sądzicie czy jest to dobra cena? Proszę Was również o opinie na temat skrzyni 15x15, czy będzie ona wystarczająca do prac polowych związanych z uprawą zboża i transportu, czy warto inwestować w skrzynię 20x20?

Pzdr

Opublikowano

do posiadaczy agrofarmów wart jest uwagi ten ciągnik pytanie nie spipieprzy mi się po 3 tys mth ? , mam zamiar go kupic no ale nie wiem, bedzie używany w warzywnictwie tylko kopanie ziemniaków , opryskiwacz?, ogólnie z czego co sie tu naczytałem to taki sobie ten ciągnik

Opublikowano

Ja mam lambka w wersji GS i ma już ponad 3 tyś mtg i śmiga :) A co do Fenda też się może popsuć :D Cytując słowa z piosenki " Nic nie może przecież wiecznie trwać " :P

Ja mam lambka w wersji GS i ma już ponad 3 tyś mtg i śmiga :) A co do Fenda też się może popsuć :D Cytując słowa z piosenki " Nic nie może przecież wiecznie trwać " :P

Opublikowano

Witam,

prawdopodobnie zdecyduję się na zakup Same Explorer3 90 w następującej wersji: skrzynia 15x15, rewers mechaniczny, haki, siedzenie pneumatyczne, klimatyzacja i obciążniki - cena 134 000 netto. Jak sądzicie czy jest to dobra cena? Proszę Was również o opinie na temat skrzyni 15x15, czy będzie ona wystarczająca do prac polowych związanych z uprawą zboża i transportu, czy warto inwestować w skrzynię 20x20?

Pzdr

cena ciut wysoka i mysle ze i za 130 netto moze pójść.

A co do skrzyni 20x20 to i tak jej w przyszłosci nie wykorzystasz jesli nie potrzebujesz minimalnej predkosci daruj sobie. Ja mam R3.85 Evo od lipca i nabiłem 90mtg. i jak narazie ani razu nie włączałem tego super ślimaka.

A co do samego ciagnika musze powiedzec ze jest idealny do łąk podmokłe tereny po wodze tez pojdzie ostatnio jezdziłęm z gruberem 6łap 2,6m z wałem rurowym na głebokosci ok. 15-20cm Na powaznie sam bym nie uwierzył jakbym nie zobaczył :) . ale to lekkie ziemie srednio IV V klasa piaszczystej na 1 zajac. A wiec ja jestem jak narazie zadawolony :) tylko ostatnio sie zmartwiłem przy przegladzie na 50mtg. gadka szmatka z serwisentami i cos tam napomkneli o jakiejs nakretce przy silniku gdzie ropa przedostaje sie do silnika i wowczas trzeba rozpołowic silnik :( bo mialem stan oleju ponad stan w silniku a jak sprawdzałem wydawało mi sie ze było w normie przy przyprowadzeniu traktora (niby te modele maja ten feler)

ps.jezdziłem Case Farmallem A 85 i mowie powiedzec ze jest bardziej mułowaty ale z drudziej strony w kabinie tak jakby było przyjemniej ale ogólnie cała konstrukcja na gorsza niz moje lambo :P .

Opublikowano

Dzięki za opinię. Twoje R3 to wersja z silnikiem SDF czy silnikiem Deutza? Ostateczna cena jaką udało się ustalić to 131 000 netto, przy czym do powyższego wyposarzenia doszło radio i wałek ECO. Deutz-Fahr z takim samym wyposażeniem jest droższy o 10 000, ale jest na silniku Deutza. Zastanawiam się co robić?

Opublikowano

A ja mam jedno pytanie - czy 85 konny DF/Samme/Lamborghini z tej serii da radę z 3m agregatem uprawowo-siewnym, czy uciągnie taki zwykły agregat i czy da radę z talerzowym 3m na średnich i cięższych glebach?????

Opublikowano

Witam!

Czy u Was też się tak dzieje, że przy uprawie ścierniska z dużą ilością słomy ciągle zapycha się siatka przy chłodnicy i temperatura silnika szybko wzrasta?? U mnie tak się działo i musiałem co 2-3 przejazdy otwierać maskę i czyścić tą siatkę.

Drugie pytanie.

Ile paliwa mieści się Wam do zbiornika w Agrofarmie? U mnie z wielkimi problemami mogę wlać co najwyżej 120l. Wskaźnik na początku pokazuje że zbiornik jest pełen, ale po przejechaniu paru kilometrów opada do 3/4 i nic serwis nie może mi na to zaradzić.

Opublikowano

Drodzy forumowicze POMOCY !!

Dziś po powrocie z orki na podwórku zadusiłem agrofarma 85 gs próbując cofnąć poczym miałem/mam problemy z odpaleniem "rzuca" traktorem a wzasadzie podnośnikiem z pługiem podczas próby odpalenia .... :( :( :( w czasie pracy nie było żadnych oznak nieprawidłowości ??

Opublikowano

To d*pa z tym zbiornikiem bo 120 l to na cały dzień na pewno nie wystarczy co mnie strasznie drażni.

Powiedzcie mi jeszcze czy po jakimś czasie/przebiegu spalanie Wam się zmniejszyło?

Ja mam aktualnie 180 mth i pali jak smok a podobno Agrofarmy są bardzo oszczędne. No zaoranie 6ha spalił mi 110 l :o !!!!. Pług 3 obrotowa rozstawiona na 3x48cm i głębokość orki 25-27cm.

Opublikowano

Mam Agrofarma 100, orałem Ibisem LS 10h po 10 letnich odłogach na okołolo 30cm i spalił mi około 25l na hektar ale duzo glińska. talerzowanie Akpil V-KA tego to około 8-10 l na hektar obroty staram sie nie przekraczac 1800-2000 bieg żółw 4 czasami 5 ogólnie fajny traktorek mam go od 5 lat i ma 2100 mth

teraz myślę o agregacie Unii Atlas 3m ciągany ale narazie cena za duża