Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mlekovita za miesiąc sierpien premia extra + 0,10 zł,  sms  wczoraj

jaki oddział? będzie mieć podwyżkę za czerwiec?

Opublikowano

SM MLEKOWITA DZIAŁDOWO " OD 01.07.2017R. CENA ZA JEDNOSTKE BIALKA WZRASTA DO 0,10ZL"

TYLKO JAKA OBECNIE JEST CENA ZA JEDNOSTKE? ODKAD MLEKOWITA PRZEJELA DZIALDOWO TO ANI RAZU CENNIKA NA OCZY NIE WIDZIELI :blink: .

PO OSTATNIM WYPASIONYM FETOWANIU W DZIALDOWIE TŁUSZCZ SPADŁ NA 3,58 ;[ .

Opublikowano

Coś kolego zera pokręciłeś w tej podwyżce. Popraw to. Co to teraz Mlekovita odwala z tymi różnymi cenami dla poszczególnych oddziałów?

Opublikowano

SM MLEKOWITA DZIAŁDOWO " OD 01.07.2017R. CENA ZA JEDNOSTKE BIALKA WZRASTA DO 0,10ZL"

TYLKO JAKA OBECNIE JEST CENA ZA JEDNOSTKE? ODKAD MLEKOWITA PRZEJELA DZIALDOWO TO ANI RAZU CENNIKA NA OCZY NIE WIDZIELI :blink: .

A co było na tym wypasionym fetowaniu? Bo nie wiem czy warto tracić niedziele na nich. Za czerwiec tł spadł o 0.16 a białko 0.25 więc te 4 gr podwyżki to pewnie nic nie dadzą i na fakturze będzie mniej jak za maj. A po tym fetowaniu wypasionym to za lipiec pewnie dalej w dół parametry polecą.

Opublikowano

nie wiem jak było w działdowie ale w centrali jest już od bodajże ponad dwóch lat:

8 gr za jednostkę tłuszczu(max 4,5%)

10 gr za jednostkę białka(max 3,6%)

Opublikowano

Coś kolego zera pokręciłeś w tej podwyżce. Popraw to. Co to teraz Mlekovita odwala z tymi różnymi cenami dla poszczególnych oddziałów?

NIE WIEM CZY TY DO MNIE ALE TO POPRAWNA TREŚĆ SMS INFO. JAK PATR NAISAŁ ONI W WYSOKIM 0.10 ZA JEDNOSTKĘ BIAŁKA MAJĄ OD PONAD 2 LAT A U NAS NAJWIDOCZNIEJ TAK NIE BYŁO SKORO TAKIEGO SMSA  PRZYSŁALI.

CO DO WYPASIONEGO FETOWANIA TO NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ CO TAM BYŁO GDYŻ NAS NIE POINFORMOWALI, ŻE COŚ TAKIEGO MA BYĆ WIĘC NAS NIE BYŁO. DO DZIAŁDOWA MAMY 15 KM . O CAŁEJ IMPREZIE DOWIEDZIAŁAM SIĘ Z LOKALNYCH GAZET :-). PARAMETRY W DÓŁ POLECIAŁY CZYLI NASZA KASA NA IMPREZĘ DOBRA, ALE JUŻ MY NA TEJ IMPREZIE NIE BARDZO.

LUBWA TEŻ MIAŁA INNĄ CENĘ TYLKO ICH SMS BYŁ O 1 GROSZU PODWYŻKI ZA JEDNOSTKĘ U NAS PODALI ŻE CENA WZRASTA DO 10 GROSZY ZA JEDNOSTKĘ

Opublikowano

jaki oddział? będzie mieć podwyżkę za czerwiec?

W piątek przyszedł sms o podwyżce 3 grosze za lipiec Lubawa

Przecież ze swoich premii nie wezmą tylko z rolnika .

Opublikowano

Mlekpol zażądał ujawnienia zarobków w federacji, grożąc zawieszeniem dopłaty do oceny. Ciekawe co z tego wyniknie. Ktoś wie coś więcej na ten temat?

Opublikowano

No właśnie też dostałem esemesa ze cena za jednostkę białka będzie kosztować teraz 10 groszy mówiłem o tym od dawna ale się ze mną tu spierano ze ceny w każdym oddziale są inne !!! A czemu tak jest? Tu Działdowo Lubawa zero konkurencji chyba że ten polmlek słaby Rypin dni i Sierpc Ale oni nie biorą

Opublikowano

Słyszeliście o dopłatach do zakupu cieląt/jałówek hodowlanych? Na jakiej zasadzie to działa? Wystarczy kupić od kogoś kto ma stado pod oceną? I co jeśli sztuka będzie musiała być brakowana przed 2020r.?

Opublikowano

Słyszałem,ale nie wyrobię sięz kasą w tym roku. Na stronie phkonrad przeczytacie więcej, bo nie miejsce na to. Trzeba kupić między styczniem a końcem lipca sztukę z pochodzeniem. Następnie złożyć wniosek w ARR i czekać. Kasa ma być we wrześniu. Dają 1000 zł za małą do 3000 zł za dużą jałówkę. Przydałoby mi się kilka nowych, ale za 5 starych krów nawet nie kupię 2 nowych.

Opublikowano

W 60 dniach od wybrakowania trzeba wstawić nową z zakupu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v