Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cena mlekovity 1,37 brutto nędznie wygląda na tle mlekpolu. Za grudzień będziecie mieli jeszcze większą? Przydałaby się taka jednorazowa premia 30 gr.

Opublikowano

To trzeba było zaznaczyć. Ja napisałem cenę od odjęciu 5 groszy na udział. Wiem, że to premia, ale miło jak prezes ma gest i premiuje. :D

Opublikowano

SM Ryki tłuszcz 4.46, białko 3.26, cena 1,72 zł. brutto ryczałt ilość niecałe 5000,potrącenie na udziały 5 gr. teraz będą wycielenia to wreszcie będzie z czego żyć, cena była by lepsza tylko kupili 2 samochody i 2 są zamówione  w kryzysie było pozaklasowe 86 groszy i to za cały miesiąc 

Opublikowano

Ludzie piszcie cenę albo netto albo brutto ale bez żadnych udziałów bo one są nic nie ważne, co z tego że teraz ci przepiszą te 10 gr na udziały jak ich nawet nie zobaczysz bo nawet jak odejdziesz za jakiś czas to te 10 gr będzie warte 2 grosze... Pomijając to że zobaczysz ten udział po 5-10 latach po odejściu czyli tak naprawdę nigdy... Bo za 10 lat a nawet więcej on będzie wart grosze a teraz tylko wprowadzacie innych w błąd

Opublikowano

Ludzie piszcie cenę albo netto albo brutto ale bez żadnych udziałów bo one są nic nie ważne, co z tego że teraz ci przepiszą te 10 gr na udziały jak ich nawet nie zobaczysz bo nawet jak odejdziesz za jakiś czas to te 10 gr będzie warte 2 grosze... Pomijając to że zobaczysz ten udział po 5-10 latach po odejściu czyli tak naprawdę nigdy... Bo za 10 lat a nawet więcej on będzie wart grosze a teraz tylko wprowadzacie innych w błąd

wytłumacz czemu ma ten udział być za parę lat warty grosze? jakiś spadek wartości pieniądza się szykuje? jak odchodziliśmy z poprzedniej mleczarni to udziały zostały wypłacone w kwocie jaka została wpłacona na udziały  przez czas który oddawaliśmy mleko do poprzedniej mleczarni

Opublikowano

Niektórym chyba to podnosi poczucie własnej wartości skoro tak się cieszą z tych 10gr udziałowych. Co nie zmienia faktu, ze robi się bałagan. Jeden pisze bez udziałów netto drugi brutto z udziałami
Opublikowano

Wybiórczo badane są próbki pasz z zakupu. Najważniejsze jest by stosować pasze od dostawców z listy zatwierdzonej przez OSM i prowadzić rejestr zakupu pasz. Nie jest to bardzo uciążliwe.

Ceny mleka na stałym poziomie, bez jakichkolwiek premii na święta.

Przedział 8-9 k. tł.4,7 białko 3,45 śr cena brutto z faktury 1,58, na rękę 1,48

Cenę którą podałeś jest za listopad czy grudzień?

Opublikowano

Spadek wartości pieniądza jest cały czas, pomijając nawet inflację i spadek wartości pieniądza, jest drugi aspekt taki że każdy się rozwija i podam na swoim przykładzie, w 2000r miałem wypłatę za mleko w granicach 10 tysięcy, pobierali mi wtedy 5 gr na udziały co miesiąc, czyli jakieś 500 zł, wtedy wydawało się dużo, teraz mam wypłatę w granicach 60 tysięcy i te 500 zł to takjakby wzięli mi mniej niż 1 grosz i nawet tego nie dojrzę na fakturze...

Opublikowano (edytowane)

Spadek wartości pieniądza jest cały czas, pomijając nawet inflację i spadek wartości pieniądza, jest drugi aspekt taki że każdy się rozwija i podam na swoim przykładzie, w 2000r miałem wypłatę za mleko w granicach 10 tysięcy, pobierali mi wtedy 5 gr na udziały co miesiąc, czyli jakieś 500 zł, wtedy wydawało się dużo, teraz mam wypłatę w granicach 60 tysięcy i te 500 zł to takjakby wzięli mi mniej niż 1 grosz i nawet tego nie dojrzę na fakturze...

a gdzie oddajesz że macie stałe udziały pobierane? przecież jak masz odciągane te 500 zł miesięcznie to będziesz mógł je później wyjąc, w mlekpolu było 2 grosze od litra a teraz jest 10 groszy 

mlekpol 

przedział 15-30 tyś 

tłuszcz 4.05

białko 3.2

cena 1.63 zł brutto 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

oddawałem kiedyś do kosowa lackiego, od 96r pobierali najpierw po 5 gr, później po 4, następnie po 3 gr(odchodzili od tego ponieważ w pewnym momencie się zorientowali że jakby teraz chciała odejść duża grupa dostawców to by zbankrutowali) jak odchodziłem w 2015r nazbierało się 90 tysięcy z tego, gdyby nie to że miałem do zapłacenia karę za mleko to wcześniej niż za 5 lat bym tego nie odzyskał a tak udało się dogadać że wezmą sobie z tego na raty za karę za przekroczenie kwoty

Opublikowano

nam wypłacili do roku, wiadomo że jakby duża liczba osób chciała odejść to by zbankrutowali ale zawsze jest takie ryzyko a kasę czy po roku czy 5 latach i tak wypłacą o ile mleczarnia nie zbankrutuje 

Opublikowano

gorzej jak zbankrutuje i przez te udziały będziesz musiał jeszcze bankowi zwracać...

Opublikowano

Coś się zmieniło u niego i rozróżnia cenę od parametrów skoro je podałeś? Bo z tego co wiem większość ma w umowie tłuszcz powyżej 4 i białko powyżej 3,3 i cena stała od tego jaką wynegocjujesz

Opublikowano

przy 120 szt dojnych 1,8 brutto za grudzień i styczeń u znajomego wyszło. Centralno Wschodnie Mazowsze, to chyba już nie jest źle?

Opublikowano

nie zanosi się na to by mlekpol zbankrutował :) jak dla mnie oprócz piątnicy najlepiej płacąca mleczarnia w kraju, no może sierpc jeszcze ale nie wiem ile oni płacili jak był kryzys. To nie temat na takie dyskusje więc zakończmy ją :) 

Opublikowano

przy 120 szt dojnych 1,8 brutto za grudzień i styczeń u znajomego wyszło. Centralno Wschodnie Mazowsze, to chyba już nie jest źle?

garwolin?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v