Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
jezynek5211

Zetor5211-problem z głośnikami

Polecane posty

jezynek5211    1

Witam!mój problem dotyczy głośników w zetorze 5211.narazie mam tylko 1 jest on umiejscowiony na górze z prawej strony tam,gdzie jest sterowanie do wycieraczek i wentylatora.Chciałbym zamontować 2 inne ale podobno z lewej strony pod tym materiałem skóropodobnym jest rura którą płynie ciecz do ogrzewania i boje się przewiercić to aby przymocować głośniki . z prawej strony już zrobiłem dziure bo głośniki mają z tyłu taką "dupe" i jest ona potrzebna a z lewej jest tam ta rura i nie wiem co zrobić

 

z góry dzięki za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oFsik    30

W moim pod tym materiałem była zostawiona dziura ty też taką masz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
danisz7772    0

a sprawdzałeś czy napewno jest tam ta rura? łatwo można przecież podnieść cały daszek i wszystko masz na widoku. U mnie w jednym zetorze są głośniki po obu stronach. Musisz to sprawdzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

farmer7745    11

U mnie w 7745 (1990r) z dużą kabiną był po prawej stronie (siedzac w ciągniku) otwór na głosnik tylko wystarczyło wyciąć tapicerke, tak jak koledzy pisali wcześniej.Otwór ten musi być jakiś znormalizowany bo wziołem szablon i w sklepie dokupiłem dwa głośniki pasujace w niego.Ale po drugiej stronie nie było czegoś takiego i po podniesieniu dachu, wymierzeniu zrobiłem identyczny wiertarką i pilnikiem.

Ale jak masz tzw. małą kabinę to jest troszkę inaczej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezynek5211    1
W moim pod tym materiałem była zostawiona dziura ty też taką masz?

 

Wlasnie probem polego na tym ze tam nie ma dziury i jak nacikam tam palcami to czuc ze tam cos jest i podobno jest to rura od ogrzewania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezynek5211    1
Napisano (edytowany)

Tam nie ma żadnej blachy. Po nacisnąć tego materialu trochę sie ugina i czuc cos twardego.

 

//Kolego nie cytujemy poprzedniego postu. Zapoznaj sie z regulaminem!!!! obowiązującym na forum

Edytowano przez Balzak
Cytowanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oFsik    30

Z tego co wiem to pod całą tapicerką jest blacha a materiał jest odsadzony kilka mm od blachy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmer7745    11

Kolego jak masz dużą kabinę to wskocz na maskę odkręć 5 śrub M-8 (dwie po bokach i reszta z góry) i podnieś lekko dach, a jak małą kabinę to odkręć dwie śruby po bokach od spodu (na płaski śrubokręt) posuń lekko całość w tył i wypnie ci się cała tapicerka z instalacją.Długiość kabli pozwala na położenie całości na kierownicy.Zerknij do środka i zobaczysz gdzie co jest, bo trudno opisać rozmieszczenie poszczególnych części, a i tak do montażu musisz się tam dostać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezynek5211    1
Napisano (edytowany)

Ma dużą kabinę jutro wezmę odkręcę ten dach i po sprawdzeniu podam raport ale ja ie chce odkręcać całej tapicerki tylko od wewnątrz wyciąć dziurę na głośnik

 

witam.niestety po podniesieniu dachu okazało się że mam za duże głośniki i nie mieszczą się pomiędzy dachem a obudowę chodniczki powietrza :angry:

 

ale za to do tych halogenów co są na górze zamontowałem światła postojowe ma ktoś z was takie rozwiązanie??? super to wygląda jak w tirach

//Kolego nie piszemy post pod postem tylko używamy narzędzia edycja. zapoznaj sie z regulaminem!!!! obowiązującym na forum

Edytowano przez Balzak
Łączenie postów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmer7745    11

Pomysł pochwalam, ale napisz czy dałeś białe czy jakiś kolor dla większego szpanu?

Ja bym musiał najpierw wymienić lustra bo niestety troszkę "zbladły".

I jake głośniki montujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawel328    127

ale te światła postojowe podłączyłeś pod halogeny?? że jak włączasz halogeny to i te światełka świecą?? :lol: kozacko pewnie wygląda B)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezynek5211    1

hohoho wygląda zajebiaszczo,głośniki firmy Sony,a kolorek świateł to biały.podłączenie jest takie że jak włącze postojówki to zapalają się te halogeniki a jak przełącze na mijania lub długie to one sie też palą .palą sie również jak włącze tągłówną funkcję świecenia tych halogenów.niedługo wrzucę fotki jak to wygląda na agro podam linka to zobaczycie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

ja mam 2 głośniki styłu kabiny na błotniku.a 2 na górze koło wentylatora-rozebrałem głośnik tylko zostało ta płyta trzymają a w niej głośnik.mam radio zamontowane nad dodawania ciepła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez emtecc
      witam
      Jak myślicie, światła przeciwmgielne będą dawały dobre światło przy pracy w polu umiejscowione przy światłach na kabinie w zetorze 7745
      takie: http://sklep.wesem.pl/4/6687/halogeny_samochodowe_przeciwmgielne_przeciwmg_owe_drogowe_typu_ho4
      na forach off-roadowych polecali takie lampy zamiennie jako robocze na dach. Na wykresie widać, że ładnie to świeci. Ciekawe jak będzie gdy zamontować je na wysokości około 2 metrów.
      Spotkał się ktoś z czymś takim?
       
      Jakie lampy polecicie na kabinę do zetora na przód?
      Te: http://sklep.wesem.pl/5/6704/lampy_robocze_typu_lor4 na wykresie wydają się dobrze świecić
       
       
    • Przez Mateusz_320
      Witam panowie mam problem w swoim zetorze 5211 91r obrotomierz pokazuje tylko obroty silnika a niestety moto godzin nie nabija długi czas. Pomoże ktoś? 
    • Przez matix0x
      Witam!
      Mógłby ktoś wstawić zdjęcia przymocowania oraz lokalizacji czujników sprzęgła drugiego stopnia, ręcznego, stopu w zetorze 7211. Z góry wielkie dzięki.
    • Przez Cooler1427
      tak jak w temacie , problem polega ze pokazuje pelen bak.  mimo ze jest faktycznie np 50%
       
      zegar wymieniony na nowy, pływak tez nowy po w starym styki pogniły, instalacja  cala i niema prawdopodobnie przebicia. na schematach elektrycznych znalazłem ze pomiędzy pływakiem a zegarem na desce w wiązce pod kierownica jest przekaźnik.  
      wie ktoś jaki to typ?
       
       możne on zwalił się i to przyczyna ;/
       
      mógłby ktoś podrzucić schemat elektryczny dokładny , albo jakiś skan? ,byłym wdzięczny...

    • Przez Damianursus30
      Witajcie! 
      Jestem szczęśliwym posiadaczem Zetora 7011
      Kupiłem go niedawno i mianowicie chciałbym dojść do ładu z zegarami.
      1. Obrotomierz dochodzi max do 500 obr i dalej nic. A później albo opada i nic,albo wskazówka skacze ale tylko w przedziale "0-500 ". Mth nie nabija. A z racji tego że napęd jak i licznik sporo kosztuje chciałbym żeby ktoś mi powiedział co mogę z tym zrobić.
      2.Wskaźnik paliwa nie działa. jak przekręcę kluczyk to poziom paliwa idzie od razu 4/4.. Kontrolka paliwa też nie działa
      3.Wskaźnik temperatury wody też nie działa.Wymieniony czujnik i to samo co w przypadku paliwa pokazuje od razu max.
       
      No i właśnie to co zepsuło mi się wczoraj czyli chciałem odpalić Zetora, coś pyknęło i włącznik przestał działać . Pali tylko na zwarcie, wciskam przycisk i nic ;c
       
      Potrzebuje waszej pomocy, ponieważ Zetora mam od niedawna i nie mam pojęcia za co się wziąć
       
      Z góry dzięki
×