Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no spoko ciagniczek ale nie lepiej juz wybrać 7341 cena prawi ta sam ale jest troche mocniejszy i ma turbo co duzo daje ale jak juz sie bedziesz rozglądał to szukaj egzemplarza tak mniej więcej 2002- 2004 ponieważ przy końcu produkcji były juz w miarę możliwości usunięte wszystkie niedociągnięcia i przypadłości wieku dziecięcego moj kolega ma 7341 od nowści juz 5 rok i naprawdę nie żałuje zakupu ciagnik sprawdza sie świetnie jak na swoje możliwości a jest głównym ciagnikiem na 40 ha ;)

ps:darek nie cytuj poprzedniego posta bo wiadomo do kogo piszesz :)

Opublikowano

no może i lepiej kupic 7341 ale zetorka6341 mam juz na oku i co jest dlamnie wazne jest z ładowaczem no i ma jakies 1500 mtg jest sprowadzany i rocznik 99 a cena z ładowaczem to 68 tys zł

dobry zakup zrobie czy raczej nie??

Opublikowano

tur przy tym ciagniku jest marki veto

a co do mtg to sam juz nie wiem bo opony ma orginalne ok90% i ciagnik wizułalnie nie wyglada na takiego co by miał nabite dużo mtg no moze sie myle.

pozdr;)

Opublikowano

on jest sprowadzony ze szwecji i jeszcze ma zamontowana grzałke elektryczna do podgrzewania oleju w silniku, moze i ma drugie trampki, jutro mu sie lepiej przyjrze na date produkcji opon.

może wie ktos jakie ma spalanie ten ciagnik no i dokładnie ile ma kucy?

Opublikowano

Obejrzyj dokładnie tego Zetora, jeżeli ma 1500 mth to zużycie opon by się zgadzało. Trzeba jednak do takich przebiegów podchodzić sceptycznie, na zachodzie często robią tak że idzie nowy silnik albo po remoncie a przy tej okazji zerują licznik i wychodzi że jest to przebieg tylko silnika a nie całego ciągnika ;)

Opublikowano

Wydaje mi się że ten model będzie odpowiedni do tura, bo nie ma turba i przy lekkich pracach typu rozładunek, załadunek itp. nie będzie zjawiska turbo dzidy.Nie wiem na ile jest to odczuwalne w tym modelu, ale znajomy kupił FARMERA silnikie MTZ właśnie z turbem to musiał nauczyć się nim jeźdźić.Inna sprawa jeźli ma to być główny ciagnik w gospodarstwi to wtedy polecam 7341.

Opublikowano
Wydaje mi się że ten model będzie odpowiedni do tura, bo nie ma turba i przy lekkich pracach typu rozładunek, załadunek itp. nie będzie zjawiska turbo dzidy.Nie wiem na ile jest to odczuwalne w tym modelu, ale znajomy kupił FARMERA silnikie MTZ właśnie z turbem to musiał nauczyć się nim jeźdźić.Inna sprawa jeźli ma to być główny ciagnik w gospodarstwi to wtedy polecam 7341.

ja nie wiem o co chodzi ci z tym turbem przecież wszytskię proximy maja turbo i duzo ludzi pracuje nimi z ładowaczami i jakos nikt nie narzeka

Opublikowano

bartus16;Chodzi o to że silnik doładowany ma zawór dolotowy który otwiera się przy określonym ciśnieniu i starsze konstrukcje silników miały tzw. turbo dziurę, poprostu silnik był przymulony zanim nie dostał dodatkowego powietrza z turbiny.

Mój znajomy ma FARMERA (o czym pisałem) i np. przy orce czy agregacie kiedy opuszcza agregatowaną maszynę w ziemie twierdzi że lepiej mieć troszkę wyższe obroty silnika aby się dobrze i szybko zbierał.

Przyznaję że nie wiem czy ta "turbo dziura" jest odczuwalna w tych modelach zetora bo wiadomo że technologia idzie ciagle do przodu i przykładem morze być intrkuler czy kompresor.

Sam nie mam sprzętu z turbem ale znajomi o tym opowiadali i dlatego zasugerowałem że model bez turba będzie do tura odpowiedni, ale mogę się mylić.

Gratuluję nowego nabytku i życzę bezawaryjnej eksploatacji a dużym plusem jest to że te modele mają ceramiczne szprzęgło co przy turze jest ważne.

Opublikowano

Kupiłem takiego zetorka sprowadzonego z niemiec po żniwach w zeszłym roku,jak na razie sprawuje się dobrze,najbardziej podobają mi się hamulce (brzytwa !!) ;) wcześniej miałem 7211.

Tak więc mogę polecić. :D

Opublikowano
bartus16;Chodzi o to że silnik doładowany ma zawór dolotowy który otwiera się przy określonym ciśnieniu i starsze konstrukcje silników miały tzw. turbo dziurę, poprostu silnik był przymulony zanim nie dostał dodatkowego powietrza z turbiny.

Mój znajomy ma FARMERA (o czym pisałem) i np. przy orce czy agregacie kiedy opuszcza agregatowaną maszynę w ziemie twierdzi że lepiej mieć troszkę wyższe obroty silnika aby się dobrze i szybko zbierał.

Przyznaję że nie wiem czy ta "turbo dziura" jest odczuwalna w tych modelach zetora bo wiadomo że technologia idzie ciagle do przodu i przykładem morze być intrkuler czy kompresor.

Sam nie mam sprzętu z turbem ale znajomi o tym opowiadali i dlatego zasugerowałem że model bez turba będzie do tura odpowiedni, ale mogę się mylić.

Gratuluję nowego nabytku i życzę bezawaryjnej eksploatacji a dużym plusem jest to że te modele mają ceramiczne szprzęgło co przy turze jest ważne.

ja pracując zetorem 7341 z turem nie zaobserwowałem tzw turbo dziury

Opublikowano

orki wczesniej wprowadziłem moze kogos wbład bo ciagnik jest sprowadzony z norwegi

A co do hamulcy to zeczywiscie brzytwa

mam nadzieje ze bedzie mi sie na nim dobrze pracowało

pozdrawiam;)

Opublikowano

Według mnie są to bardzo dobre maszyny kiedys miałem tako przez 4 lata jego starszo wersje i nic się w niej nie psuło była bez awaryjna takrze mode powiedzieć na podstawie swojej wiedzy i doświadczeń z innymi ciągnikami marek john deere, case, mf, new holland że ten zetorek lepiej sobie radzi z ciężkimi pracami polowymi niż 80 konne traktory wymienionych wyżej marek .

Opublikowano (edytowane)

Nie palił na górzystych trenerach jakieś 8- 10 litrów zetory wcale tak dużo nie palo bo mam 2 i miałem różne firmy i wiem ile jaki pali

Edytowane przez andrzej2110
cytowanie posta wyżej