Byki i ich przechowanie
-
Podobna zawartość
-
Przez PolishLandwirt
Cześć
Mam oborę niewelbowana 9 szerokość 34 długa. Niestety z jednej strony jest hala udojowa a 2 metry od niej z drugiej strony stoi druga obora. No chciałbym tam urządzić drugą grupę laktacyjna ale no nie mam pomysłu żeby było wygodnie dla krów i dla mnie.
Pomóżcie
-
Przez xzibit0000
Witam. Zastanawiam sie nad kupnem wentylatorów do obory. Problem w tym ze jest to niska obora i w grę wchodzą tylko wentylatory stojące np. Jakieś przemysłowe ze względu na miejsce. Sa na internecie takie za 400zl o srednicy 60cm i mocy 300w ale nie wiem jak beda dzialac w praktyce. Jeśli macie jakieś sprawdzone wentylatory to podeślijcie link albo zdjęcie jak macie zamontowane. Pozdrawiam
-
Przez miscigoski
Witam mam problem z dojarka alfalaval Archimedes problem polega na dziwnej pracy dojarka chodzi jak motor a powinna wyć ciśnienia też nie ma takiego jak powinna mieć bo ma 0,4.jak może być przyczyna?.
-
Przez piotrp89
Witam chce przerobić bydynek na opasy luzem wewnatrz 9x6m i korytarz paszowy obok.
W jakis spoosb zoorganizowac wygrodzenia aby bylo jak najmniej pracy z przeganianem i najbezpieczniej?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Cena bydła
Byki