Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Miran napisał:

Wszystkie firmy zapraszają do kontraktacji ale ceną to żadna się nie chce pochwalić, to jest żałosne. 

Stara zagrywka firm choc jest wyjątek w firmie Slomex ciemny droższy o 2 zl czy dużo czy mało każdy niech osądzi.

Opublikowano
3 godziny temu, max95 napisał:

Stara zagrywka firm choc jest wyjątek w firmie Slomex ciemny droższy o 2 zl czy dużo czy mało każdy niech osądzi.

Na wszystkich klasach czy 1, 2 ?

Masz w Słomexie ?

Opublikowano
27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Na wszystkich klasach czy 1, 2 ?

Masz w Słomexie ?

Tam przeważnie była klasa 1,2,tytoń brali dobrze,podnieśli te dwie klasy, informacje od grupy,jeszcze się zastąnawiam ta oferta cenowa  nie zrobiła wow na mnie zobaczymy co inni przedstawia.

Opublikowano (edytowane)

Bedzie mial ktos do odsprzedania ok 30tys Martiny  lub rafaela ?? 

mam do sprzedania puszke 30k nowej odmiany CHRYSTAL, chce zmienic bo troszke sie zagalopowalem kupujac topaza i chrystal 2 nowe francuskie odmiany to za duzo jak na jeden rok xD 

Edytowane przez LipinyTabaca
Opublikowano

Ja tam w sumie miałbym puszkę na zbyciu topaza lub Martina bo to zamawiałem ale to cenny surowiec wiec nie dam; p sam nie wiem co bedzie sadzone i siane.ropa pomimo obniżek vatu dzisiaj tankowalemm auto to po 6.40 a jeszcze tydzień temu 1.2 taniej była. Z nawozami jeszcze pewnie gorzej bedzie.  

Nikt w tym temacie nie pisał jeszcze o sytuacji jaka jest u naszych sąsiadów sam nie wiem jaka jest ale jeżeli w jakikolwiek sposób możecie pomóc to pomagajcie. Odwozilem dzisiaj pod granicę za przemysl panią z Ukrainy .mąż wcielony do wojska z zieciem. Na Ukrainie została córka z 3 letnim dzieckiem,  u nich w sklepach nie ma w niektórych miejscach dosłownie nic ani mleka ani kaszki dla tak małych dzieci. Nieliczne osoby tylko decydują się na powrót na Ukrainę. Także jeżeli macie nawet najmniejsza możliwość pomocy to dzialajcie i pomagajcie nawet w minimalny sposób.

Opublikowano
Dnia 26.02.2022 o 19:26, basserman89 napisał:

Ja tam w sumie miałbym puszkę na zbyciu topaza lub Martina bo to zamawiałem ale to cenny surowiec wiec nie dam; p sam nie wiem co bedzie sadzone i siane.ropa pomimo obniżek vatu dzisiaj tankowalemm auto to po 6.40 a jeszcze tydzień temu 1.2 taniej była. Z nawozami jeszcze pewnie gorzej bedzie.  

Nikt w tym temacie nie pisał jeszcze o sytuacji jaka jest u naszych sąsiadów sam nie wiem jaka jest ale jeżeli w jakikolwiek sposób możecie pomóc to pomagajcie. Odwozilem dzisiaj pod granicę za przemysl panią z Ukrainy .mąż wcielony do wojska z zieciem. Na Ukrainie została córka z 3 letnim dzieckiem,  u nich w sklepach nie ma w niektórych miejscach dosłownie nic ani mleka ani kaszki dla tak małych dzieci. Nieliczne osoby tylko decydują się na powrót na Ukrainę. Także jeżeli macie nawet najmniejsza możliwość pomocy to dzialajcie i pomagajcie nawet w minimalny sposób.

U nas zbiórka wszystkiego co potrzebne dla uchodźców z Ukrainy , zbiórkę organizuje wiejskie KGW .

Opublikowano
2 godziny temu, mixolss napisał:

Macie jakieś przecieki co do cen? Słyszałem że w Łukowej ludzie się burza ze cena słaba , ale ile to nie wiem

Ekogroszek ponad 100% do góry cena, z tego co się orientowałem to ceny od 1500-1700 zł, nie wiem jak pellet choć gdzieś na początku roku kupowałem po 1100, nawozy też mocno w górę, zaraz i ludzie będą chcieli po nie wiadomo ile zarabiać, a grzyb proponuje 2 zł podwyżki i to nie na każdej klasie. Śmiech na sali.

Opublikowano (edytowane)

Kokosów nie będzie w cennikach. A ceny wszystkiego i tak lecą i lecieć będą do góry teraz jeszcze wojna po sąsiedzku wszystko przyspieszy.przy słabej zlotowce firma która eksportuje powinna więcej ukrecic na sprzedawanym przez siebie towarze.więc zyski będą większe ale nie w kieszeniach plantatorów. 

Z gazem ekogroszkiem i opałowka  ciężki będzie liczyć zyski.drewno tez podrozalo. Ale policzyć czas na przerobienie go i potem pilnowanie w nocy suszarni. ...

Jak macie zboża rzepaki dodatkowo. to pilnujcie i tego bo cena w tym roku pewnie tak jak saletra bedzie biła kolejne rekordy 

Edytowane przez basserman89
Opublikowano
19 godzin temu, Miran napisał:

Ekogroszek ponad 100% do góry cena, z tego co się orientowałem to ceny od 1500-1700 zł, nie wiem jak pellet choć gdzieś na początku roku kupowałem po 1100, nawozy też mocno w górę, zaraz i ludzie będą chcieli po nie wiadomo ile zarabiać, a grzyb proponuje 2 zł podwyżki i to nie na każdej klasie. Śmiech na sali.

Z węglem to morze być problem , więc kupujcie puki jest , cena powinna na wiosnę spadać ale w obecnej sytuacji to tylko ciekawe o ile zdrożeje .

Opublikowano
48 minut temu, dragonmt852 napisał:

A ile teraz olej opalowy?

3 tyg temu 4,70zl a obecnie nie wiem, na opalowce jest cena VAT  

Opublikowano (edytowane)

Nie wiadomo jak długo potrwa jeszcze ta wojna po sąsiedzku i czym się zakończy ale wszystkie surowce kopane będą drogie czy gaz czy węgiel czy opałowka.także jeśli wysuszenie kontenera bez ludzi opłacenia będzie w granicach 1500 to ja pierd. ..

ON do maszyn kupowalismy po 5.25 po obniżce vatu przed Ukrainą. Dzisiaj dokupilismy trochę jeszcze po 6 zł. A w osttania sobotę było 6.30. 

Jak uważacie kiedy skończy się akcja militarna?  Ja w pierwszy dzień myślałem ze Ukraińcy wytrzymają max tydzień bez wdawania się w szczegóły uzbrojenia i przy założeniu że zachód z żadną pomocą się nie wyrobi.bronią się dzielnie ale wysokim kosztem..

Edytowane przez basserman89
Opublikowano

Dostałem dziś pismo od Syndyka FTK Krasnystaw z prośbą o podanie nr konta w celu przelania środków. Ktoś coś więcej wie ? Jakie to sumy w stosunku do niezapłaconych faktur i czy pomniejszone o pomoc z ARiMR?