Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Człowieku o czym ty piszesz !!! krokodyl + siłownik + siłownik 2 sekcji to dodatkowe 150-200kg a ten tur ma udzwig 400kg !!!!!!!!!! Nic nim nie zrobisz bo co podniesiesz 200-300kg i koniec. Zeby c330 na wzmocnionej pompie podnosiła kiszonke to znajomy zakłądał dodatkowy siłownik od cyklopa !!!!

Opublikowano

a zawór przeciążeniowy podkręcał? he, ciapek z odpowiednio podkręconym zaworem i wydajniejszą pompą ma 700kg udzwigu i teraz ciekawostka, w jaki sposób mozna by podkręcić udzwig w 3512 czy mf 255 chyba się nie da nie? a kupki gnoju spod obory czy słomy podiweść czy słapać pękniętą bele jak znalazł a akurat dla mnie ciapek z turem nei musi wyjeżdzać za bramę żeby mieć co robić ;)

Opublikowano

Nie chcesz się kopać to wyposaż 330 w przeni napęd. Krokodyl nic ci nie pomoże a pogorszy. Większy ciężar na przodzie czyli i lżejszy tył, a dotego błotko (bo nie masz na płycie gnoju). Nie ma sznas żebyś wyjechał. Praktykowałem to z 330 ale zwykłym ture i na ziemi (na płycie co innego) Teraz przerobiłem w swojej na dwie sekcje ale służy ona tylko do zwożenia bel słomy (2 sekcje usprawni ukladanie)

Opublikowano

Ha ha co User to i inna szkoła, kazdy ma swoje doświadczenia są tacy co twierdzą ze 2ga sekcja zpowalnia pracę bo tak to tylko trzask i odpięte i pojechał a lepiej na 2giej sekcji mieć krokodyla bo właśnie łatwiej wyrwać kęs gnoju udeptanego, dobra skończmy z ciapkiem, bo sam to przerabiałem i wychodzi na to że nie wskazany jest krokodyl do ciapka bo ur 3B nie jest oferowany do c 330 a ma krutszy wusięgnik a na 3A czy tam 2A z biedaszek dac krokodyl na tua dużo wysuniętego to pewnie kiszka będzie, ja myslałem o c 330 i krokodylu o rzemiośle bo i tańszy i krutszy.

A więc skoro ak strasznie ganicie krokodyla,to ja mam pytanko odnośnie dużego tura np. tur 6 z polmotu, czy krokodyl się przyda do bel słomy i siana czy lepsze zwykłe widły i w perspektywie jakiś chwytak? bo z płyty gnojowej ładować czy upchnąć gnój to widelki będą zupełnie wystarczające nieprawdaż?

Opublikowano

Najlepszy ciągnk do tura to zwrotny no i musi mieć przedni napęd (jak masz na przód nie straszny jest pośliz). Więc jak zamierzasz zmienic ciągnik to szukaj coś z przenim napędem. Zalete 330 to ma jedną jest zwrotan i krutak- wszedzie wejdzie ;) (i chyba każdy posiadacz powie to samo)

@Ferdek07 ja uważam że do zbioru słomy wystarczą same widły (po co się zatrzymywać przy każdej beli), chwytak to do układania owiniętej folia sianokiszonki (no i lepiej chwytakiem położyc bele na owijarke), a krokodyl to do gnoju i wybierania paszy z silosa, pryzmy (ja osobiście posiadam kokodyla typu: łyżka-krokodyl używam go do gnoju (lepszy jednak typ:widły-krokodyl więcej można wziąść) i do kopania pichu (lżej jak szpadlem :) )

Opublikowano

Ale mi nie jest potrzebny ciągnik tylko do tura ale i do zabiegów ochronnych (opryskiwacz 400l 12m motyl 400kg sadzarka, redła, brony 2kółka) czyli wszym zdaniem najlepiej kupic najtańszego tura i zrobic płytę?

Opublikowano

Zgodzę się z przedmówcą, że do zbioru słomy wystarczą same widły. Ja mam widły z krokodylem i do zwożenia słomy krokodyla nie używam ,chwytaka nie posiadam

Opublikowano

A jaki niedrogi i mały ciągnik ma przedni napęd ;) tak do 20000zł A nie zaczepie jakiegoś 80 czy 100 konnego do moich maszyn ponieważ spali 4razy tyle co c330 i roboty więcej nie zrobi, a nie kupie większych maszyn bo dopiero kupiłem te

Opublikowano

Witam. Interesuje ,mnie ładowacz czołowy do john deera 3640. Co polecacie i jaka cena mogłaby być. Z samą łyżko mi potrzebny. Pozdrawiam.Za informacje z góry dziękuję.

Opublikowano

wie ktoś może ile teraz kosztuje tur do zetora forterry 10641. Najlepiej jakby była cena podstawowa i cena przyrządów i okreslenie ceny czy brutto czy netto

z góry dzięki :mellow:

Opublikowano

Chodzi ci o mocowanie, czy adaptację? Jeśli chodzi ci o ramę, to nie powinna być zbyt droga, ale z siłownikami to będzie na pewno ok.6-7tys Amortyzacja wstrząsów- 565zł, 1080zł - trzecia sekcja(ceny netto).

EDIT:sorki to jest cena za traclifta 220 do proximy, a nie 260 ,do forterry. W Niemczech są oferowane jeszcze modele 320 i 360: http://zetor.de/produkt-frontlader.html