Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KUBOTA moim zdaniem jest cenowo zbliżona do innych marek. Przed zakupem porównywałem ją z ZRTOREM proxima 65 . Cena za zetora to

105 000 brutto ale za wszystko trzeba dopłacać . A w kubocie mam rewes hydrauliczny klime szybką skrzynie większe koła obciążniki i wszystko jest bez dopłaty.

Opublikowano

Pracowałem kiedyś w serwisie kubota kazali nam na sztywno napinać paski, nalewać mniej oleju i ogólnie kręcić ludzi żeby tylko serwis miał co robić, a poza tym nie głupia konstrukcja tylko jak się coś zepsuło to przynajmniej 5 dni z Niemiec jechało i to za kosmiczne pieniądze :o

Opublikowano

Jaro, kubota jest na poziomie innych cenowym innych marek i dodatkowo ma wszystko w standardzie a u innych trzeba dopłacać ;) Ale jeśli porównujemy kubotę z Belarusem ursusem czy zetorem to cena wydaję się wyższa ale jak zobaczysz co ma kubota, jaką ma ergonomie to już inaczej na to patrzysz ;)

Opublikowano

Nie twierdzę że są awaryjne itd. ale dłuższa gwarancja może wynikać z chęci zwiększenia udziału w rynku...

@Patryk-to ile kosztuje dajmy na to taka 80 konna Kubota i co takiego oferuje w standardzie ?

Opublikowano (edytowane)

Mi diler za m8540 powiedzial 166 tys. w tym masz klime , rewers hydr. polbiegi obciazniki , no i w miare szerokie gumy , no ale to cena bez negocjacji

Edytowane przez martini87
Opublikowano

Z tego co wiem to pneumatyka jest z polbiegami to chyba sa dwa , nie jestem tych 2 zeczy pewien bo jeszcze sie nie zdecydowalem na ten ciagnik na razie to tylko takie przymiarki

Opublikowano

Może będę stronniczy (bo mam 5720) ale za parę złotych więcej można mieć ciągnik który jednak bardziej zasługuje na miano ciągnika :D -bez obrazy Panowie-posiadacze Kubot-w okolicy przybyła taka jedna 9540 i mówiąc szczerze to taki troszkę zabawkowy ten ciągniczek jest-za dużo to on pociągnąć nie może.

Opublikowano

Tylko parę złotych to tylko mówi ten co go na droższego stać mówi, nie jestem zwolennikiem marki Kubota ale i taki ciągnik musi być w sprzedaży bo nie w każdym gospodarstwie ciągnik ma tyle samo pracy z tego powodu nie musi być też zawsze bardzo wytrzymały a też może długo porobić jak będzie zadbany.

Opublikowano

no tak cena i jego wyp nie robi jakiegos szalu , ja sie nim interesuje z tego powodu ze sa malo awaryjne i wykonane w jednej fabryce prez jednego wytworce ,no i ze ponoc sa takie bardzo oszczedne ale to tez nic pewnego :rolleyes: :rolleyes: moze w sezone bede mial ja na testach to sie sprawdzi co potrafi :D po placu juz nia jezdzilem i to fajny i b.zwrotny ciagniczek , a z tym polbiegiem to sie zgadza jest jednostopniowy wzmacniacz jak w ursusie :lol:

Opublikowano

Panowie! Czy po obecnej katastrofie sejsmicznej w Japoni nie będzie czasami tak,że wszystko co się wiąże z Kubotą pójdzie do góry? Czy będą dostępne części zamienne(oryginalne) a jeśli tak to w jakich cenach? Chce brać Kubote M8540 ale teraz sie troche boje o tą marke :(

Opublikowano

Nie takie nieszczęścia Japonia przetrwała (bomby atomowe , amerykańską obecność i ruskie sąsiedztwo) więc i to także raczej Ich wzmocni.

Co do dostępności części i ich ceny to nie będzie wielkich zmian z powodu konkurencji na rynku .

Opublikowano (edytowane)

W ciągnikach M8540, M9540, M108S, pneumatyka jest w standardzie /polska/ i jeden półbieg na każdym biegu. Najważniejsze i najlepsze w tym ciągniku jest sprzęgło wielotarczowe i rewers bezsprzęgłowy oraz zwrotność. Pytajcie swoich dealerów o wyprzedaż z 2009 roku, są sporo tańsze /było tylko kila sztuk w całej Polsce/

notowania giełdy japońskiej spadają, więc sprzęt może być tańszy. Fabryka mieści się w Osace, kataklizm jej nie zagraża.

Edytowane przez KrzysztofJ
Opublikowano (edytowane)

Jaro:

Teraz cena za te ciągniki jest wysoka wcześniej tak nie było. Pamiętam oglądaliśmy zetora 110 koni , ładna cena ale jak doliczyłeś klimę , zaczepy, opony szersze i inne pierdoły to cenowo zrównał się z kubota. Jedynie zetor miał EHR i kubota tego nie miała , kubota się lepiej jeździło , lepszy rewers , sprzęgło miała mokre, silnik sie bardziej podobał wiec jako tako wtedy była tania wiec sie na nią zdecydowawszy.

czareczek85:

Kolega ojca ma m128x już rok , jak przyjeżdżał do nas po pługi aby sobie poorać to gadalem z nim i chwalił ja.Teraz 4 w obrocie kupił overumy.Z tydzien temu m108s z turem przywieźli. Myślę że nie będziesz zawiedziony jak sie zdecydujesz , zresztą sam pojeździj , popatrz i ocen.

Edytowane przez pioter03
Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze pioter03 kiedy my swoją kubote braliśmy wychodziło nieco drożej niż proxima 8441 w wyposażeniu mniej więcej takim jak kubota (mniej więcej bo nie było możliwości doposażenia w niektóre elementy) a po za tym w kubocie jest o niebo lepszy sktęt, więcej koni za cene niewiele wyższą. Poprostu na tamte czasy deklasował większość marek ceną i wyposażeniem. Teraz niestety to się zmieniło ale i tak uważam, że traktory te są naprawde dobre.