Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce zbudować tura do ciapka i potrzebuję waszej pomocy. Mianowicie szukam rysunku technicznego z wymiarami, albo wmiarę dokładnych zdjęć z naniesionymi wymiarami. Przydały by się tez dokładne zdjęcia blokady łychy na linkę. Był bym bardzo wdzięczny za podesłanie zdjęć :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

Znajomy kupij ostatnio tura do c360/c330 tego wlasnie na linke i zaplacil cos kolo1500-2000zł...nasówa mi sie pytanie...Czy opłaca ci sie kupywac material i grzebac skoro mozesz miec dobrego tura za 1500zł??

Moze i wyjdziesz na tym troche taniej...ale czy az tak wiele zaoszczedzisz nerwow??Nie lepiej wydac ciut wiecej i miec juz cos gotowego i pozadnego(Nie mowie ze jak sam sobie zrobisz to bedzie nie pozadne!! zeby nie bylo hehe)

Opublikowano

talek48 Taniej to na pewno wyjdzie bo siłowniku i materiał na ramę mam od znajomego za pare groszy. tur bedzie głównie wykozystywany do ładowania piasku/ziemi wiec nowego mi sie nie opłaca kupować.

pawel74 Możesz bardziej rozwinąć twoja wypowiedź ?

Opublikowano

yyyy a duzo masz tego piachu??

Bo jak zamiezasz go wykozystywac do ladowania piasku to moze go sprzedaj i kup jakas ladowarke??

Zwlaszcza jak ciagnik bedzie pracowal w grząskim terenie to padnie szybko...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U nas mamy ciapka z turem. Dobra rzecz, ale tylko do zadań typu przewózka paszy lub wypychanie obornika. Przy większych pracach takich jak ładowanie materiału sypkiego ciapek wysiada. Ja doradziłbym Ci zakup ciągnika z turem( oczywiście większego) lub ładowarki.

Opublikowano
talek48 Taniej to na pewno wyjdzie bo siłowniku i materiał na ramę mam od znajomego za pare groszy. tur bedzie głównie wykozystywany do ładowania piasku/ziemi wiec nowego mi sie nie opłaca kupować.

pawel74 Możesz bardziej rozwinąć twoja wypowiedź ?

mogłeś tylko dodać posta do tego tematu

http://www.agrofoto.pl/forum/Wlasny-ladowa...html&hl=tur

Ni musiałeś robić nowego tematu ale jak chcesz :D szybciej byś po prosu uzyskał odpowiedzi na swoje pytanie :D

Opublikowano

moj kuzyn sam zrobil tura do ciapka i nie wyszlo mu to zbytnio sam robil z glowy.dobry jest tylko do balotowtez ale ze slomy bo sianokiszonka odpada,za slaby.taz odradzam,sam chce kupic