Skocz do zawartości

Co oznaczają poszczególne skróty s, sl ,ds w szczególności ten ostatni?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

CS oznacza systrm rotorowy.

SL kombajn ma hydrostat.

S mechaniczną przekładnie.

DS to oznaczenie kombajnu górskiego (sterowanie wysokością i pochyłościa osi.

VX to kabina Vista Cab hydrostat, większy zbiornik i moc silnika, 3D, szare podwozie.

MAXI większy zbiornik i moc silnika hydrostat lub manual, 3D.

CLASSIC klasyczna wersja z podstawowym osprzętem.

Każda maszyna może mieć inne opcje gdyż podczas kupna to klijent wybierał sobie dodatki.

Opublikowano

CS oznacza systrm rotorowy.

SL kombajn ma hydrostat.

S mechaniczną przekładnie.

DS to oznaczenie kombajnu górskiego (sterowanie wysokością i pochyłościa osi.

VX to kabina Vista Cab hydrostat, większy zbiornik i moc silnika, 3D, szare podwozie.

MAXI większy zbiornik i moc silnika hydrostat lub manual, 3D.

CLASSIC klasyczna wersja z podstawowym osprzętem.

Każda maszyna może mieć inne opcje gdyż podczas kupna to klijent wybierał sobie dodatki.

SL oznacza nowszą kabine od tych starszych z początku lat 80siątych i opcja bez sprzęgła i nie jest to oznaczenie hydrostatu :lol: S opcja ze sprzęgłem takie oznaczenia są w sieczkarniach te same kabiny montowane ;)

Opublikowano (edytowane)

a ja mam pytanie skąd w dominatorze cebis?? http://otomoto.pl/cl...sl-A128815.html nigdy wcześniej sie z czymś takim nie spotkałem a może modyfikacja jakaś z lexa??

SL oznacza nowszą kabine od tych starszych z początku lat 80siątych i opcja bez sprzęgła i nie jest to oznaczenie hydrostatu laugh.gif S opcja ze sprzęgłem takie oznaczenia są w sieczkarniach te same kabiny montowane wink.gif

dominator z początku lat 80 to nie miały oznaczeń typu s czy sl... widziałeś kiedyś dominatora 86 s lub sl?? a 88 i inne takie oznaczenia mają i w ich przypadku chodzi o skrzynię :)

Edytowane przez Agrotron155
Opublikowano

SL oznacza nowszą kabine od tych starszych z początku lat 80siątych i opcja bez sprzęgła i nie jest to oznaczenie hydrostatu laugh.gif S opcja ze sprzęgłem takie oznaczenia są w sieczkarniach te same kabiny montowane wink.gif

Zatem pytam jaki napęd posiada Claas SL skoro to nie hydrostat i nie ma sprzęgła?