Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Freetaxi orientujesz się jak to jest z sytuacją kiedy planowana do zakupu ziemia od ojca wchodzi od początku w skład biznesplanu? (musieliśmy dać wszystkie nasze działki bo brakowlao do wielkości ekonomicznej). Czy w takim przypadku będę musiał je kupić przed otrzymaniem premii? Czy np mogę je wydzierzawic a jak wpłynie kasa to wtedy je wykupić na własność? 

Z góry dziękuję za pomoc!! 

Opublikowano
Dnia 25.01.2020 o 08:02, beekeper napisał:

Freetaxi orientujesz się jak to jest z sytuacją kiedy planowana do zakupu ziemia od ojca wchodzi od początku w skład biznesplanu? (musieliśmy dać wszystkie nasze działki bo brakowlao do wielkości ekonomicznej). Czy w takim przypadku będę musiał je kupić przed otrzymaniem premii? Czy np mogę je wydzierzawic a jak wpłynie kasa to wtedy je wykupić na własność? 

Z góry dziękuję za pomoc!! 

Sam jestem ciekaw jak to ugryzc

3 godziny temu, freetaxi napisał:

Albo młody rolnik albo RMG.

ale modernizacje mozna ?

Opublikowano
4 godziny temu, freetaxi napisał:

Albo młody rolnik albo RMG.

Tzn chodziło mi o Modernizacja gospodarstw rolnych” - obszar d, który rusza teraz w marcu. Czy nie koliduje on z MR, z 2019roku.

Opublikowano
20 godzin temu, azzadek napisał:

Tzn chodziło mi o Modernizacja gospodarstw rolnych” - obszar d, który rusza teraz w marcu. Czy nie koliduje on z MR, z 2019roku.

A miałeś złożony wniosek o dopłaty za rok 2019 ?

Opublikowano

Jutro teoretycznie mija 210dni od ostatniego dnia składania wniosków, ktoś dostał pismo o wydłużeniu terminu przez jak to oni nazywają "skomplikowany charakter sprawy" czy nawet tego tym nierobom się nie chce tego zrobić ?

Opublikowano

Ja dzisiaj dzwoniłem do mojego oddziału arimr to się dowiedziałem że wniosek pozytywnie rozpatrzony ale decyzji jeszcze nie dostałem podobno już wysłali decyzje więc czekam aby w 100% być pewnym.

Opublikowano

Ale o co chodzi dokładnie w tym skomplikowanym charakterze sprawy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v