Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowo powstający skup żywca króliczego w woj lubelskim (okolice Chełma), skupi od hodowców króliki rasy nowozelandzkiej oraz termondzkiej (białe z czerwonymi oczami) o wadze ok. 3 kg. Preferowane jak największe ilości oraz woj lubelskie i bliskie okolice. Dojazd do hodowcy, atrakcyjne ceny.

Zainteresowanych proszę o kontakt: skup.krolikow.lubelskie@op.pl

Na pewno odpowiem

Opublikowano (edytowane)

Tematy połączone

Witam czy zna ktos skupy krolikow w okolicy Zamoscia??

Prosiłbym o podanie numeru i miejsca, gdzie sie znajduje

Edytowane przez KRISTOFORn
Opublikowano (edytowane)

Szukam skupu królików w kujawsko-pomorskim, a najlepiej w okolicach Wąbrzeźna bądź Torunia, albo prywatnego kupcy na 12 królików. Mogę się zamienić jeśli ktoś chce.

Edytowane przez Mati10
Opublikowano

Skup królików w okolicach Brodnicy (woj - Kuj-Pomorskie)

Organizuję skup królików w województwie kuj-pomorskim – okolice Brodnicy (do 100 km) Liczę na stałą współpracę z hodowcami którzy posiadają od 30 – 100 sztuk żywca króliczego co miesiąc.

-Cena:
- 7-8 zł / 1 kg typowo mięsne (kalifornijskie biało czarne z czarnym ubarwieniem na nosie i uszach, nowozelandzkie, termondzkie - białe)
- 6,00 zł / 1 kg mieszańca

- Kupiec dojeżdża na miejsce
- Płatne gotówką
- Gwarantowany przewóz zwierząt w b. dobrych warunkach (samochód wyposażony w odpowiednie transportery)

Im większa ilość osób i królików tym pewniejszy zbyt. Więcej informacji tylko telefonicznie !

516 807 153

Opublikowano

Witam, posiadam na sprzedaż ok 70kg żywca króliczego (mieszańce). okolice Kutna w woj. łódzkiem. Planuję przebudowę i powiększnie stada. Wzwiązku z tym poszukuję skupu do stałej współpracy w woj. łódzkiem. kontakt: 782-159-323. 

dodam jeszcze, że mogę sprzedać rownież królika rozebranego w cenie 20zł za kilogram świeżego mięsa.782-159-323

Opublikowano (edytowane)

Gdzie tu szukać zarobku przy takiej cenie? Chyba trzeba mieć hodowlę na wielką skalę to może jest to opłacalne. Ja trzymam dla siebie, ewentualnie rodzinie z miasta sprzedaję tuszki po 25zł/1kg. Moja kuzynka kupuje w Ostrołęce dla synka alergika królicze tuszki nawet po 40zł za kilo. Niby eko jednak dziecko wysypki po takim mięsie nie ma.

Edytowane przez bieniek_88
Opublikowano

Na masową skalę to przynosi większe staraty niż w miejszej hodowli, bo po 4,5 to pierwszy raz słyszę. Gdyby skupy były w okolicy i płaciłyby minimum 10zł/kg to może bym zaczoł hodować na skupy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez koda92
      Witam
      Od pewnego czasu mam problem z młodymi królikami które mają ok 3 tygodnie i zaczynają zdychać. Widać po nich że zmniejszają im się oczy i robią się taki niemrawe aż padają. Zdaża się to u prawie każdej samicy teraz. A mam ich 30. Połowa miotu zdrowa a połowa właśnie pada. Samice zdrowe, ruchliwe beż żadnych objawów . Klatki czyszczone systematycznie i odkażane. Co to może być bo zaczynam sie już martwić że co się ukoci to zaraz zdycha.
    • Przez xxadixx23
      Witam . Mam w mojej hodowli pewnien problem gdyż od x czasu zawsze zdychają mi młode króliki w wieku od 6 do 10 tygodni . Króliki powyżej 3 miesięcy i dorosłe mają się bardzo dobrze . Młode króliki karmię wyłącznie owsem i sianem  , ( nie raz gotowane ziemniaki z otrębami jak samica dostanie ) + woda . Słomę mają zawsze suchą .  Nie szczepiłem młodych gdyż są zazwyczaj jeszcze za małe na szczepienie . Dużych królików mam około 20 . Co może być przyczyną że te młode zdychają? Proszę o pomoc bo juz nie mam pojęcia ;/ . Dodam jeszcze że króliczki w jeden dzień zaczynają być mało ruchliwe i już prawie nie jedzą a na drugi dzien leży już martwy . Może troszeczkę chudsze też są ale nie zauważyłem żeby aż tak bardzo ;cc Jakieś pomysły?
    • Przez Bitels96
      Witam , chciałbym się spytać czy ktoś z was sprzedawał bydła dla Michała Rybaka. Jak z kasą , i ogólnie jakie opinie.
      z góry dzięki za odpowiedzi 
    • Przez ktomek154
      Witam wszystkich, od początku roku planuje powiększenie gospodarstwa o silosy, wagę oraz całe oprzyrządowanie do sprawnego zasypu i opróżnienia magazynów. głównie nastawiam się na handel zbożem. mam kilka pytań z tym związanych: jakie silosy polecacie. głównie chodzi mi o producenta. pojemność od 100 ton w górę. lejowe czy plaskodenne? suszarnie mam porcjową- suszy 120 ton w około 48 godzin od 32% wilgotności do 14%. Jaką polecacie suszarnie do skupu? zmieniać czy zostawić? No i najważniejsze: Jak zacząć handel?? Gdzie znaleźć odbiorcę i jakiego? jakieś rady?
    • Przez AtosPro
      Witam,
      Chce zacząć hodowle jagniąt, jestem rolnikiem (ogrodnikiem) sadze truskawki nie mam ani skrawka łąk i pastwisk mieszkam w małopolsce na bardzo gużystym terenie. 
      Porusze pare kwesti hodowla będzie sie opierała na zakupie i sprzedaż do skupu jagniąt (żywca). Hodowla będzie od kwietnia do października. Tylko hodowla na pastwisku. W okolicy jest dużo nie użytkowników. PROSZE BARDZO O WYROZUMIAŁOŚĆ PONIEWAŻ NIGDY NIE HODOWAŁEM OWIEC,KÓZ I JAGNIĄT.
      Myślałem że kupie jagniątka w wadze 18-20 kg i będę hodował na pastwisku z dodatkiem pasz treściwych, do wagi skupowej żywca tak z 31-36 kg . Myśle że zaczne od 10 sztuk. Ile się takie jagnię howa? Ile potrzebuje paszy treściwej jedno jagnię? To się opłaca ? Tylko proszę tak szczerze bo prawie wszystkim rolniką nie opłaca.

• Dodaj nową pozycję...
v