Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanie trochę z innej beczki mam na sprzedaż z 300 może i więcej gołębi. siedzą na dachu i drapią mi blache. Gołębie przyleciały nw skąd ale co drugi ma obraczkę niebieską. Sprawdzałem po nr to większość jest z woj. lubelskiego ale są i z kielc i z poznania też.  Mój starszy się tym zajmował i miał z 30 sztuk, tak dla siebie ale co roku tego zaczeło  przybywac coraz to więcej ich widzę z dnia na dzień. zadomowiły się u mnie na stałe i tu im pasuje.. za rok zjedzą około 2 ton zboża ale chodzi głównie o blachę bo już ocynk zdrapały i jest czarna... złapać się nie dadzą są cwane jak coś kombinuje w celu łapanki  to wszystkie na dachu siedzą strzelać do nich też  jakoś sentymentu nie mam..

Opublikowano

- co prawda to ptaki śpiewające ale gołębie też wybierzesz :P
Opublikowano (edytowane)

Witam
Mam na sprzedaż ok 100 królików mieszańców.Jakby ktoś był chętny na kupno tej ilosci albo wiedział gdzie można sprzedać to proszę o kontakt koda9223@gmail.com
jestem z podkarpacia

Edytowane przez koda92
Opublikowano

Ma ktos skup / jakis namiar na osobe skupujaca kroliki ? Mam z 15 sztuk

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez koda92
      Witam
      Od pewnego czasu mam problem z młodymi królikami które mają ok 3 tygodnie i zaczynają zdychać. Widać po nich że zmniejszają im się oczy i robią się taki niemrawe aż padają. Zdaża się to u prawie każdej samicy teraz. A mam ich 30. Połowa miotu zdrowa a połowa właśnie pada. Samice zdrowe, ruchliwe beż żadnych objawów . Klatki czyszczone systematycznie i odkażane. Co to może być bo zaczynam sie już martwić że co się ukoci to zaraz zdycha.
    • Przez xxadixx23
      Witam . Mam w mojej hodowli pewnien problem gdyż od x czasu zawsze zdychają mi młode króliki w wieku od 6 do 10 tygodni . Króliki powyżej 3 miesięcy i dorosłe mają się bardzo dobrze . Młode króliki karmię wyłącznie owsem i sianem  , ( nie raz gotowane ziemniaki z otrębami jak samica dostanie ) + woda . Słomę mają zawsze suchą .  Nie szczepiłem młodych gdyż są zazwyczaj jeszcze za małe na szczepienie . Dużych królików mam około 20 . Co może być przyczyną że te młode zdychają? Proszę o pomoc bo juz nie mam pojęcia ;/ . Dodam jeszcze że króliczki w jeden dzień zaczynają być mało ruchliwe i już prawie nie jedzą a na drugi dzien leży już martwy . Może troszeczkę chudsze też są ale nie zauważyłem żeby aż tak bardzo ;cc Jakieś pomysły?
    • Przez Bitels96
      Witam , chciałbym się spytać czy ktoś z was sprzedawał bydła dla Michała Rybaka. Jak z kasą , i ogólnie jakie opinie.
      z góry dzięki za odpowiedzi 
    • Przez ktomek154
      Witam wszystkich, od początku roku planuje powiększenie gospodarstwa o silosy, wagę oraz całe oprzyrządowanie do sprawnego zasypu i opróżnienia magazynów. głównie nastawiam się na handel zbożem. mam kilka pytań z tym związanych: jakie silosy polecacie. głównie chodzi mi o producenta. pojemność od 100 ton w górę. lejowe czy plaskodenne? suszarnie mam porcjową- suszy 120 ton w około 48 godzin od 32% wilgotności do 14%. Jaką polecacie suszarnie do skupu? zmieniać czy zostawić? No i najważniejsze: Jak zacząć handel?? Gdzie znaleźć odbiorcę i jakiego? jakieś rady?
    • Przez AtosPro
      Witam,
      Chce zacząć hodowle jagniąt, jestem rolnikiem (ogrodnikiem) sadze truskawki nie mam ani skrawka łąk i pastwisk mieszkam w małopolsce na bardzo gużystym terenie. 
      Porusze pare kwesti hodowla będzie sie opierała na zakupie i sprzedaż do skupu jagniąt (żywca). Hodowla będzie od kwietnia do października. Tylko hodowla na pastwisku. W okolicy jest dużo nie użytkowników. PROSZE BARDZO O WYROZUMIAŁOŚĆ PONIEWAŻ NIGDY NIE HODOWAŁEM OWIEC,KÓZ I JAGNIĄT.
      Myślałem że kupie jagniątka w wadze 18-20 kg i będę hodował na pastwisku z dodatkiem pasz treściwych, do wagi skupowej żywca tak z 31-36 kg . Myśle że zaczne od 10 sztuk. Ile się takie jagnię howa? Ile potrzebuje paszy treściwej jedno jagnię? To się opłaca ? Tylko proszę tak szczerze bo prawie wszystkim rolniką nie opłaca.

• Dodaj nową pozycję...
v