Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zachodnie Mazowsze pszenica paszowa 510+VAT do dużej mieszalni pasz, młyny za jakościową płacą od 440+VAT do 470+VAT i dlatego pszenica z glutenem 28-29 idzie na pasze, jęczmień paszowy 390+VAT

jakie okolice? może nazwa mieszalni :unsure:

Opublikowano

sorzedałem ciężarówke pszenżyta po 370zł/t netto.Wciągu miesiąca 50zł na t do góry.Konsumpcja ekstra parametry zajebis... max 480netto.Czekamy na efekt stycznia ale prognozuje max 20zł do góry i wsio.

Opublikowano

prowadził ktoś może zapiski co do cen pszenicy konsumpcyjnej w latach 1998, 1999, 2000, 2001? Bardzo bym prosił o ich podanie jeśli ktoś owe posiada

EDIT:

Znalazłem dziś w necie, wczoraj szukałem a nie mogłem znaleźć

I półrocze 1998 -50,86 zł/dt

II półrocze 1998-45,57 zł/dt

I półrocze 1999 -42,06 zł/dt

II półrocze 1999-43,29 zł/dt

I półrocze 2000- 54,72 zł/dt

II półrocze 2000-49,96 zł/dt

I półrocze 2001- 57,25 zł/dt

II półrocze 2001-48,98 zł/dt

Opublikowano

Sebastian, w szkole napewno masz roczniki statystyczne. Mysmy z nich korzystali na lekcjach ekonomii, sa tam zawarte cene poszczegolnych plonow rolnych, nawozow, i maszyn. Sproboje do nich dotrzec znow i spisze ciekawsze ceny, albo zapytaj w swojej szkole pewnie beda mieli.

Opublikowano

owies 265 brutto

gdzie tyle można uzyskac;>

koledzy jestem zainteresowany kupnem jeczmienia, pszenicy i owsa... kasa od ręki...jak ktoś by miał na sprzedaż w dobrej cenie prosze o kontakt

mam ok 15t jak bys był chętny no i wiem gdzie leży moze ok 50t moze wiecej;)

Opublikowano

kolego 15 ton troche mało, interesują mnie trochę wieksze ilości. tak na początek po łódce (w graniczach 25t)owsa, jęcznienia i pszenicy, oczywiście cena i lokalizacja oraz transport. potem bym kupił jeszcze wiecej... kwestia dogadania

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeśli kupiec działa na terenie dolnośląskiego,to czy możesz dać namiary na jęczmień i z ciekawości zapytam jaka jest minimalna "działka" tego zboża?

Opublikowano

Jestem z mazur-u nas podobno zawsze drożej, a firmy od nas z regionu. Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym i podpytywałe o ceny, to powiedział ,że jak mam kaskę to radzi poczekać bo za miesiąc będzie znacznie drożej. Dzisiaj mogłem sprzedac pszenżyto po 400 netto, ale czekam. Drugi znajomy , który handluje indywidualnie(rolnik sobie dorabia) powiedział, że za miesiąc okolo 500 za jęczmień powinno być.Mam nadzieję, że się nie mylą, ale chyba mają rację bo chłopy co mają zwierzaki u nas zaczynają biegac jak koty wiadomo z czym(Oj żeby się nie mylili).Pozdro.

Opublikowano

Na mazowszu pszenica paszowa 520-530 + VAT, młyny i chandlarze za jakościową przy glutenie 30 daja max. 500 + VAT żyto 310+VAT. Ja powoli pozbywam sie towaru, ponieważ chodowla ledwo pika znów ludzie ze świń rezygnuja a ci co maja zboże na sprzedaż czekaja na lepsze ceny, prawie nikt nie sprzedaje, obawiam sie że jak wszyscy sie bujna z ziarnem to cena poleci w dół a w najlepszym przypadku sie zatrzyma na takim poziomie jak jest. A jak będzie zobaczymy, czy strace czy mam racje.

Opublikowano

Na mazowszu pszenica paszowa 520-530 + VAT, młyny i chandlarze za jakościową przy glutenie 30 daja max. 500 + VAT żyto 310+VAT. Ja powoli pozbywam sie towaru, ponieważ chodowla ledwo pika znów ludzie ze świń rezygnuja a ci co maja zboże na sprzedaż czekaja na lepsze ceny, prawie nikt nie sprzedaje, obawiam sie że jak wszyscy sie bujna z ziarnem to cena poleci w dół a w najlepszym przypadku sie zatrzyma na takim poziomie jak jest. A jak będzie zobaczymy, czy strace czy mam racje.

Paszowa droższa od jakościowej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v