Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patrzą na parametry do portu paszówki nie wezmą choć by u mnie.... a jak wezmą to różnica w cenie bedzie znaczna..u mnie paszowa 960netto na poty a młyn 1020złnetto o takich samych parametrach. I już jeden młyn nie kupuje jest zawalony a np ziarnpol ma już tyle zburz nakupowane że wynajmują po rolnikach dodatkowe hale...

Opublikowano

ciekawe jak sie te zawirowania na gieldach swiatowych rozwina po nowyn rok przyjda znizki jak w USA czy naprawde europa i bliski wschod sa tak wymiecione ze cena sie utrzyma a nawet wzrosnie tak jak zapowiadali 1200 netto?

Opublikowano (edytowane)

cena bez zmian 1000 netto za pszenicę u mnie ale na matif i cebot duże spadki albo przed świętami marazm w handlu albo bańka pęka i będzie tylko w dół niedawno pszenica na matifie była po 280 euro teraz już po 248 a w stanach tylko 290 dolarów czyli poniżej 900 zł

Edytowane przez thug
Opublikowano

spekulacja na zbożach to dopiero się zaczyna,Rosja i Ukraina już wyczerpały swój potencjał eksportowy do żniw w Europie daleko,w tej chwli spekulanci siedzą na akcjach bo tam się zarabia pieniądze,bo hossie na akcjach zawsze przychodzi czas na surowce ,a jeśli Rosja i Ukraina wstrzymają eksport pszenicy to nie wiem czy na 300Euro się zatrzyma.

Opublikowano (edytowane)

@grzeso Dzięki kolego. Mówi mówi mi bo mam 30 km tylko powiedz w którym krzczonowie dokładniej? Może w tym gs? Może jaki nr tel?

Edytowane przez dralo5
Opublikowano

Witam, pszenica paszowa 1000 zł brutto cargill oddział Ropczyce, skup do 14,5 % wilgotości

jęczmień 860 na rękę Gospodarstwo Rolne, Góra Ropczycka

Opublikowano

Wydaje mi się, że jeżeli do tego czasu ktoś nie sprzedał to będzie czekał do wiosny ze zbożem bo kasa z dopłat już jest albo będzie w krótkim czasie. Ja bym się nie spodziewał większego ruchu w sprzedaży aż do kwietnia a co to może spowodować każdy się domyśla.

Opublikowano

dralo5 Krzczonów koło Lublina. To nie w gs. od dwóch lat jest nowy skup ,bez obaw to solidna firma nr. 695576595 pod tym nr. dowiesz się wszystkiego Pozdrawiam.

Opublikowano

Do żniw jeszcze dużo czasu i wszystko może być,w tym roku pszenicę sprzedałem coś koło 20 lipca ,czyli dokładnie rok po żniwach i cena była 980zł netto,jeszcze zima się nie rozkręciła ,a i pogoda nie pomaga najpierw -12 bez śniegu ,a dzisiaj

+7 w ciągu doby taki szok,tak więc bez paniki,kto sprzedał to sprzedał ,a ci co mają to jeszcze czekają i ja osobiście też.

Opublikowano

Duży wpływ będzie miało to, że Rosja i Ukraina już nie będą eksportować zbóż, stan ozimin po zimie oraz ceny kukurydzy. Może być tak, że duża cześć rolników w Europie zasieje QQ ze względu na cenę i rozwijający się rynek biopaliwowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v