Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Podobno grecy u nas kupują byki (mięsne mieszańce i czysto rasowe) po 6,8zł za kg. Byk musi by utrzymywany luzem, bo jak go dowiozą na miejsce to trzymają jeszcze 30 i dostana dopłatę do tuczu...

Opublikowano

Ja mam na łańcuchu.

Zapadła po południu decyzja ze jutro sprzedaje. Tydzień temu Madejczyk dał by 5,5+vat. Teraz cena spadała i ma jeszcze spaść. Swoje byki (bo tez chowa) już sprzedał. Przynajmniej tak gadał....

Opublikowano

@pioter gdzie takie skupują? możesz coś więcej o tym napisać,

@andrzej2110 nie mówił dlaczego cena spada? czyżby złotówka się umocniła, czy bydla jest za duzo

Opublikowano

Tata dzisiaj dzwonił do Madejczyka i do Dąb-pol w sprawie cen, to madejczyk najwyższa cena 5,50zł a Dąb-pol 5,80zł. Mają jutro przyjechać obejrzeć

Opublikowano

@andrzej2110 jeszcze trochę to nie świnie rosną trochę dłuzej, ale niebawem jałówki dwa latka mają niewiem muszę sprawdzić ile jeszcze zadzwonię jak będe miał na sprzedaz dzien przed dwa byczka sprzedaje jeszcze ale ma chorą nogę i za duzy nie urósl to za duzo nie dostane ale co mam z nim zrobic widziałem jak jechali tym mercem wiec ktos z okolic sprzedawał im niewiem kto bo bym o cene zapytał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v