Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

słuchajcie potrzebny kupiec na byki w wadze 600-700 kg mam dwie sztuki jeden hf drugi MM woj. wielkopolskie kogo polecacie??? podajcie tel jak mozecie odrazu bym tam dzwonił i sie dowiedział jak płacą na dzien dzisiejszy :)

Opublikowano

nie ma problemu, nazywa się szelągowski i jest z pod mińska mazowieckiego, na terenie Mazowsza prowadzi skupy w różne dni.Choć jak macie w miarę ładne mięsne sztuki to do zakładów na wbc wyjdą jeszcze lepiej, ale choć żeby miały 400 mięsa.

Opublikowano

ja HFy to sprzedaje na wbc, ale muszą mieć min.700 żywej wagi i trzeba uważać na klasyfikatora, bo jak trafi się oszust w ubojni to ładną sztukę może zrobić w klasie O ( mi tak ostatnio w PMB zrobili oszuści)

Opublikowano

Ja zawsze oddaje na Morliny i nie narzekam nawet hf ale muszą mieć minimum te 700 kg wychodza bardzo dobrze a o mieszańcach mięsnych nie wspomnę. Przecież handlarze skupują i odwożą na ubojnie na wbc i jeszcze muszą na tym zarobić ,wystarczy mieć rocznie 8 sztuk bydł żeby zrobić z nimi umowe,więc naprawde warto się nad tym zastanowić po co nabijać kase posrednikom . :)

Opublikowano

Dziś za dwa byczki MM o średniej wadze 750kg p 6zł netto , kierowca napomknął że za najlepsze sztuki dziś płacili 6,2 netto . Wielkopolska powiat Słupca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v