Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprzedałem ostatnio byka MM na wbc byk mały bo kasa potrzebna waga zywa 500kg wyszło mi po 6.85zł z vatem jak by na wage żywą tak wiec obdarli mnie ze skóry i póścili z torbami bo jak czytam to hf są po 6,80 + vat może sie myle ale mało coś mi sie widzi

Opublikowano

sprzedawałem posrednikowi firma Woźniecki z okolic Mogilna

dzisiaj sprzedany byk 50%mo 770kg 7.70zł+vat. Zm biernacki

damian a jak u nich z płatnosciami bo mam do nich z 15km i musze zmienic odbiorce bydła
Opublikowano

Dzisiaj przyszło rozliczenie za byk którego sprzedawałem na w.b.c.

Nabywcą był P.H. Konrad. Byczek ładny, cały czarny.

Waga żywa byka 695 kg waga wbc 395, a cena 12,7 netto a klasa R-.

Jak uważacie dobrze wyszło, bo pierwszy raz sprzedawałem na wbc.

Opublikowano

Dzisiaj przyszło rozliczenie za byk którego sprzedawałem na w.b.c.

Nabywcą był P.H. Konrad. Byczek ładny, cały czarny.

Waga żywa byka 695 kg waga wbc 395, a cena 12,7 netto a klasa R-.

Jak uważacie dobrze wyszło, bo pierwszy raz sprzedawałem na wbc.

Jak łatwo policzyć wybicie 57% czyli średnio dobre . A co do kasy to wyszłoby mniej więcej to samo gdybyś wziął po 7,7 netto za żywą wagę

Opublikowano

TheKakal26- wszytsko zależy jakie byki ale płacą 7,4 - 8 zł. Za takie cięższe to myśle około 8 zł możesz dostać. Tylko jest bardzo małe zainteresowanie kupujących :(

Opublikowano

damian a jak u nich z płatnosciami bo mam do nich z 15km i musze zmienic odbiorce bydła

u nas przelewają przed odbiorem temu kto organizuje spęd i on robi przelewy. A tak to tylko gotówką bo lubią wstrzymywać miesiącami przelewy.
Opublikowano

to w miare dostałes ja za MM 500kg tez niezaładny sprzedany na wbc po przeliczeniu na wage żywą wyszło mi 6,85brutto a można wiedziec gdzie odtawiłes bo też jestem z wlkp.

Opublikowano

Dzięki Panowie za odpowiedź.

@grzegorz2000 to nie za dobrze Ci wyszło, mi ZM Łuków za HF w klasie 0 zapłacili 13,10 netto

A jak jest z odbiorem w Łukowie, przyjeżdzają po nawet pojedyncze sztuki, czy większą ilość trzeba mieć, bo w sumie do Łukowa mam całkiem blisko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v