Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cena spada tez i woj. lubelskim a mam 2 byczków na sprzedaż, 5.30 za byczka w wadze ponad 600kg .

Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem, ojciec w poniedziałek zawiózł byka na skup i cena trochę poszła w górę. W poniedziałek będzie rozliczenie to napiszę ile wyszedł po ubojowo.

Opublikowano

Ja nie mówię o cenie po ubojowej tylko takiej normalnej na skupie. I tak we wcześniejszym tygodniu w czwartek za takiego po odliczeniu 600kg dawał 5.50zł, a w ostatni czwartek za byka który miał 950 kg nie chciał zapłacić po 5.5zł wytargował i po 5.5zł mu dał. A za takie właśnie ponad 600 kg to 5.30zł i musiał być ładny.

Opublikowano

W poniedziałek koleś na skupie właśnie mówił, że cena żywca poszła trochę do góry, ale nie wiem ile bo ja nie mogę sprzedawać na żywca jak mam kontraktację, więc mnie ta cena nie interesuje.

Opublikowano (edytowane)

Za byka(czarno-białego) 740 kg gościu dostał 6,58

To nie prawda ze cena spada

Za mięso dostał 9,90 i to nie jest najwyższa cena za mięso

Edytowane przez andrzej2110
łaczenie postów
Opublikowano

My sprzedawaliśmy w piątek 5,5zł za mięsnego dostaliśmy,

tydzień wcześniej sprzedawaliśmy hf poszedł po 4,80zł,

a jakiś mieszaniec czerwono biały po 5,30zł,

oczywiście do tego wszystkiego jeszcze Vat

Opublikowano
W poniedziałek koleś na skupie właśnie mówił, że cena żywca poszła trochę do góry, ale nie wiem ile bo ja nie mogę sprzedawać na żywca jak mam kontraktację, więc mnie ta cena nie interesuje.

Chciał bym zęby cena nie spadała bo sam mam 2 sztuki na sprzedaż, możne to tylko ta firma obniżyła ceny....

Opublikowano
Byłem przed chwilo u Madejczyka i zaoferował mi 5,4 + vat. Ma przyjechać i obejrzeć je.

Bugaj daje na dzień dzisiejszy 5,3+vat (no i muszę dalej jechać )

u Szczyglińskiego lepiej :) za jałówkę białą czarną 550kg dawał 4,30+vat, jeszcze dwie mi zostały na sprzedaż bo zostawilem zeby jeszcze podrosly to mieszanke miesną dawał z miejsca 4,50+vat, czyli 4,70zł, za byczka chorą nogę miał i nie rósł, miał 2 lata i tylko 415kg zapłacił po 4,70zł za kg, czyli dobrze jak na takiego małego, za ładnego mięsnego jest w stanie dać po 5,70zł/kg myślę, że ceny są zadowalające, sprzedane 1,5 tygodnia temu nie miałem czasu napisać ale cennik raczej aktualny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v