Claas Jaguar 690 Awaria Pilne
-
Podobna zawartość
-
Przez lukasz56612
Przejrzałem dosyć dużą część tematów dotyczących sieczkarni jedno i dwurzędowych i jak dotąd nikt jeszcze nic nie wspomniał o sieczkarniach Kuhn'a. Tutaj jest link do ich strony: http://www.kuhn.com....ent&p=19.11.1.1 . To, co mnie zaskoczyło, to bardzo małe zapotrzebowanie mocy (w informacjach technicznych, co prawda podawana jest wymagana moc na WOM, ale to i tak niewiele), dla przykładu, do sieczkarni dwurzędowej wystarcza niby tylko 55 km na WOM'ie. Podzielcie się może swoimi obserwacjami i spostrzeżeniami odnośnie tych maszyn. Może akurat są godne uwagi?
PS: Interesuje mnie też sposób, w jaki odbywa się rozdrabnianie/rozgniatanie ziaren kukurydzy tych sieczkarniach, bo na razie nie znalazłem żadnej informacji o tym. Może wogóle nie rozgniatają te sieczkarnie ziaren i dlatego tak małe zapotrzebowanie mocy?
-
Przez adamos33
Witam:) Chce sie zapytac o to czy wie ktos gdzie mozna zrobic kurs na kombajn lub sieczarnie samojezdznia:) ale we Wrocławiu:) pilne
-
Przez sebciu
Wiram wszystkich kupilem kombajn claas dominator 86 w zeszlym tyg i mam takie zapytanie jak wylaczyc sieczkarnie??? jest jakis wlacznik do tego czy jaka wajcha??? dziekuje za pomoc pozdrawiam
-
Przez Matus12357799
Część która z tych sieczkarń jest lepsza?
Mengele SF 6000
Claas Jaguar 695sl
Cena tak do 60 tysięcy zł.
Rocznie będzie kosiła 35 hektarów usług
Która z tych sieczkarni jest najmniej awaryjna i mało paliwożerna.
Proszę o opinie.
-
Przez Smoka
Sprzedam sieczkarnie pz 80 w bardzo dobrym stanie rok temu wymienione noże zrobiona stolnica i tarka
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Celtis 456 RX problem z EHR
Żniwa kukurydziane x2 d47, Claas dominator 68s