Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

witam potrzebuje informacji na temat wzmacnianych podnośników z seriach tw 15-35 tych z dodatkowymi siłownikami zwiększający udzwig z 4560 kg do 6670 kg chodzi mi z skąd było brane zasilanie tych siłowników.

Edytowane przez piotrdd
Opublikowano

Witam mam problem z rozdzielaczem hydraulicznym automatycznym we fordzie 5610 przy tym rozdzielaczu jest pompka hamulcowa, chlodnica oleju, tur, podnosnik

bo jest taki problem ze nie dziala tak jak powinno tylko szarpie turem hydraulika raz dziala raz nie i jak naciskam hamulec to cos lepiej jest wie ktos moze czym moglbym go zastapic ?

Opublikowano

Widze że  nikt nie  odpowiada... a też mam  mały problem , w moim  fordzie  7740  , ostatnio podnośnik  sie trochę buntuje .

Tzn  czasem podnosi normalnie ,  a  czasem jakby w  zwolnionym  tempie , stan oleju ok , filtry wymieniane  ponad  rok temu , ale i olej był  świeży zalany, więc raczej nic  tam nie powinno się  zapchać .Żadnych błędów  nie  pokazuje ,  kontrolki od  filtrów  też  nie świecą ... 

Podnośnik mechaniczny 

Opublikowano

Podpowiem tak:wspomaganie-prawdopodobnie mało oleju w zbiorniku-dolej na zapalonym motorze.

przedni napęd-rozbierz przystawkę od przodka i prawdopodobnie masz zabrudzony cylinder z tarczkami (wyczyść przeważnie opiłki) tam jest problem z rozebraniem wiąże się ze zniszczeniem simeringa (trzeba nowy) może tobie uda się rozebrać,ja musiałem zniszczyć.

Robiłem to parę lat temu ale trochę pamiętam.

Kiedyś tak naprawiłem.

Opublikowano

Trochę z innej beczki. Mam koparko-ładowarkę ford 655 i nie mogę się zorientować jaki silnik tam jest. Na pewno ford 4 gary. Chodzi mi o oznaczenia silnika. Na pewno jest to silnik taki sam jak w ciągniku forda (może seria 5000) ale którym może ktoś wie?

Opublikowano (edytowane)

Orientuj sie ktos jak uruchomic nagrzewnice w 8630? Bo latem klima dzialala ladnie a teraz grzac nie chce. Przy termostacie jewt taki zaworek zakrecany, odkrecilem go ale nie pomoglo dalej wieje chlodem :/

Powinno sie tylko zamykać i otwierać pokrętłem w kabinie , nic więcej tam  nie ma 

co  do tej koparki , moze  sie przyda  

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiusu-9tMnPAhWGCpoKHVgNCeIQFghNMAo&url=http%3A%2F%2Fagronaprawa.pl%2Fczesci%2Fford_655-ciagnik1771.php&usg=AFQjCNFdaysPPFfxPAAF8LROH4iIjEroDg&sig2=FGUOeCX6YkeCMaS0_Viy-Q

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

Witam wszystkich;)

Od nie dawna jestem posiadaczem Forda 7840 sle lecz mam problem z zarejestrowaniem tego sprzeta. Poniewaz nigdzie nie moge znalezc danych do pierwszej rejestracji tzn np
Dopuszczalna masa całkowita przyczepy ciagnionej z hamulcem i bez dopuszczalne naciski osi itd
Ciagnik pochodzi z Anglii a w tamtejszych dowodach danych jest dosłownie na krzyz....
Czy ma moze ktos takowe dane? I chcialby sie nimi podzielić??

Opublikowano

No wlasnie a i nas w Krakowie bylem juz na paru okregowkach i nie mają danych nawet w urzedzie nie maja takiego ciagnika zarejestrowanego.....
A nie masz tej kartki tzn mozliwosci zeskanowania bo diagnosta powiedzial ze mi wszystko wpisze tylko zeby te dane byly w miare wiarygodne. ..

Opublikowano

No trochę wiekszy;)
Mam problem ze stacyjka....
Tzn kupilem nowa i jest tak samo...
Tzn czasami jak startuje rozrusznik stacyjka go nie wylancza...
Silnik odpala ale rozrusznik pracuje razem z nim... myslalem ze to wina stacyjki ale jest tak samo przekaznik ten na scianie grodziowej wyglada ze kestvtez w porzadku...
Czy misl kyos taki problem???
Czy ktos z was miał problem ze światłami mijania i postojowymi i z podświetleniem licznika???
Bo u mnie te swiatla sa ale tylko wtedy gdy przelanczam z krotkich na długie i wystepuja tylko z dlugimi tzn gdy przytrzymuje przelacznik w gornym polozeniu....
Czy to bedzie wina przelacznika kombinowanego ?? Czy moze byc jskas inna przyczyna ?? Bo nie chce znowu kupis przelacznika tak jak stacyjki i okaże sie ze bedzie nadal to samo a przelacznik to znacznie wyzszy koszt...
Jakby ktos cos wiedział milo by bylo;)

Opublikowano

Tak zwrócilem sie fo dilera Wiala.... w Tarnowie. Czekalem dwa dni a po dwoch dniach powiedzieli ze NH nie sprowadzal oficjalnie do polski takich ciagnikow i nie maja danych ani obowiazku....
Pozmiej zadzwonilem na Top serwis NH i prawie tydzoen czekam na odpowiedź i nic....

Opublikowano

Witam wszystkich
Mam do was pytanie odnośnie dźwigni której przeznaczenia nie mogę obczaić... ciagnik to Ford 5610 z 87 roku... zdjecie udostepniam w zalaczniku natomiast znajduje sie ona obok blokady mostu...
Dodatkowo mam problem z wom... mianowicie na wolnych obrotach stojac z tylu ciagnika slychac glosna prace, jakby kolo zebate o cos ocieralo... po dodaniu gazu halas znika... ktos cos ???
Z gory dziękuję za wszelkie odpowiedzi...
Witam wszystkich
Mam do was pytanie odnośnie dźwigni której przeznaczenia nie mogę obczaić... ciagnik to Ford 5610 z 87 roku... zdjecie udostepniam w zalaczniku natomiast znajduje sie ona obok blokady mostu...
Dodatkowo mam problem z wom... mianowicie na wolnych obrotach stojac z tylu ciagnika slychac glosna prace, jakby kolo zebate o cos ocieralo... po dodaniu gazu halas znika... ktos cos ???
Z gory dziękuję za wszelkie odpowiedzi...

post-205725-0-44118700-1480240133_thumb.jpg

Opublikowano

W fiacie 780 u mnie wałek działa podobnie,czyli na najwolniejszych obrotach bez obciążenia ,,klekocze,stuka''dodać gazu jak i pod obciążeniem problem znika. Co może być przyczyną nie mam pojęcia,rozebrany był tył napędu wałka,i wszystko jak nówka,żadnych luzów,no może na jednym takim łączniku tulejkowym,ale to z 0,03 mm,czyli praktycznie nie odczuwalnie.  No a jak nie wiadomo co wymienić :blink: ,złożone i z 1,5 roku tym się nie interesuję jak trzeba zostawiam na 900 obr by nie zadawali durnych pytań :wacko: . Dżwignię przy blokadzie również posiadam,związane jest toto z hydrauliką,zdaje się z szybkością reakcji na coś tam :blink:  [nie znam niemieckiego,a w katalogu części nigdy nie przyszło mi do głowy by sprawdzić,pod co to ustrojstwo jest podłączone] :huh:

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedź... zaspokoiles mocno moją ciekawość... Strasznie słaba aktywność w dziale Forda... czy tak mało osób ich używa czy być może tak mało się z nimi dzieje ?? :-)
Czy mógłby ktoś podrzucić ile oleju wchodzi do skrzyni ??