Skocz do zawartości

Na jakim ciągniku uczyliście się jeździć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja najpierw dosiadlem c-330

potem c-360

potem ursus 2812

potem na kursie c-328 i c-330

na egzaminie byl to zetor 5211 albo 7211 juz niepamietam

potem jakis esiak u sasiada

a teraz smigam na 360-3p :):)

Opublikowano

ja miałem 4 lata jak zaczynałem jezdzic na traktoze przy zwozeniu siana to jak zobaczyłem bociana na łace to cignikiem miedzy snopkami jechałem za bocianem :P i to była zółta 60tka aktualnie smiga żielona i jak cos trzeba to U914 ale nie wiem czego ta zielona 60tka bardiej mi podchodzi ze wszystkich ciagników jamoge zostawic 80tke dla mojej 60tki teraz czeka ją małe podkreceni dawki paliwa na pompie

Opublikowano

no więc tak ja zaczynałem w wieku 6 lat od Zetora 7211 z beczką dwuosiową z gnojówka.. kuzyn siedział obok na siedzeniu a ja prowadziłem.. tak było przez pare lat.. następnie był Zetor 5211.. Ursusy 1614 ,,C385 ,,360 ,,C330,, MF 235 ... Czym jeszcze .... mhmm może za niedługo będzie to jakiś JD.. może 5720 :( lub 6430 :P ... ??? Nadal czekamy....

Opublikowano

ja na c328 tata wrzucil mi 4 ja jakos wciskalem sprzeglo on pokazal mi jak wlaczyc wylaczyc bieg a on ladowal nac na kopiec potem jezdzile u wuja na c330 i u siebie na c328 jak zwozilismy slome lub sianko

Opublikowano

Ja sie uczylem przy pojezdzaniu najpierw bez biegow potem mnie nauczono wsadzac biegi i astopniowa bardziej skomplikowane prace. Uczylem sie, nadal sie ucze i bede sie uczyl na T-25 i Zetorze 5320. Moze w przyszlosci na czyms fajniejszym se pobrykam. :(

Opublikowano

witam ja po raz pierwszy jezdziłem ursusem 902. mozna powiedziec ze ten ciagnik mnie wychował. dobrze jezdziłem jak miałem 6 lat ( umiałem zmieniac biegi i manewrowac ciagnikiem ) Póżniej jezdziłem 3512.

Opublikowano
poczatek przygody z ciągnikami miałem w ursusie C-330 w wieku 5 lat

mam go jescze do dzisiaj

To tak samo jak u mnie :D

Sorki że 2 razy dałem odpowiedz ale jakoś tak się kliknęło :D

Opublikowano

Ja w wieku 5 lat byłem zabierany na kolana u Wujka i pamiętam ze podczas prasowania dał mi poprowadzić . Było to w Zetor 12111. Ale tak naprawa de pierwszy raz jechałem sam w C 360. W wieku 13 lat opanowałem do końca wszystko a rok temu zacząłem jazdę autem ale narazie sam tylko do sklepu :D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 

• Dodaj nową pozycję...
v