Skocz do zawartości

Co wam się podoba w zetorach a co was denerwuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ty już swoje zaczynasz

zazdrosny jesteś że na nią cię nie stać albo nigdy nie kupisz nowego ciągnika czy co nic prawie o niej nie wiesz nawet nią pewnie nie jeździłeś a wypowiadasz się na jej temat B)

:lol: B) B)

po pierwsze sam go nie kupiłes i ciesz sie ze ojciec da ci sie przejechac B)

po drugie w chwili obecnej stac mnie na takie "cudo"

po trzecie nie zyje z gospodarstwa i dlatego nie kupie nigdy nowego ciagnika i maszyn no chyba ze mtza 82

po czwarte temat brzmi: "co wam sie podoba w zetorach a co was denerwuje" wiec sie wypowiedzaiłem na dany temat

a po piate cena pomiedzy zetorem a nh jest nie duza a NH jest jak dla mnie lepsza marka i doskonalsza...

Opublikowano
:lol: B) B)

po pierwsze sam go nie kupiłes i ciesz sie ze ojciec da ci sie przejechac B)

po drugie w chwili obecnej stac mnie na takie "cudo"

po trzecie nie zyje z gospodarstwa i dlatego nie kupie nigdy nowego ciagnika i maszyn no chyba ze mtza 82

po czwarte temat brzmi: "co wam sie podoba w zetorach a co was denerwuje" wiec sie wypowiedzaiłem na dany temat

a po piate cena pomiedzy zetorem a nh jest nie duza a NH jest jak dla mnie lepsza marka i doskonalsza...

a ty się ciesz że w ogóle możesz pracować na gospodarce B)

z tym czy cię stać to było pytane retoryczne bo prawie każdy może pozwolić sobie na taki kredyt

każdy ma swój gust i przekonania co mię to obchodzi czy Zetory Ci się podobają czy nie

mój Zetor i maszyny też nie były brane na kredyt

Opublikowano

hahahaha każdy robi to co lubi chciałem to mam Swoje gospodarstwo, ja nie mówię o kredycie... i chyba cie to interesuje co ja mysle o zetorze skoro napisałes wczesniejszy post i powtórzę to jeszcze raz ze Zetror 9540 ma to cos w sobie a reszta produktow tej firmy mi sie ni podoba...

Opublikowano

My kupiliśmy Zetorka 5340. Braliśmy go nowego. Teraz ma około od 4 do 6 lat. Drobne usterki były. Z ciągnika jesteśmy zadowoleni. Spalanie jest takie jak w każdym ciągniku tej mocy.Nie którym palą dużo jak 80 konnym ciągnikiem ciągają sprzęt po c 330 albo c 360

Opublikowano
hahahaha każdy robi to co lubi chciałem to mam Swoje gospodarstwo, ja nie mówię o kredycie... i chyba cie to interesuje co ja mysle o zetorze skoro napisałes wczesniejszy post i powtórzę to jeszcze raz ze Zetror 9540 ma to cos w sobie a reszta produktow tej firmy mi sie ni podoba...

a juz 8540 ci sie nie podoba???????????? :lol: lecz prawie to samo hahaha

Opublikowano

z nawet nie wiedziałem ze taki jest a 9540 jezdziłem i jak dla mnie fajny ciagnik

Opublikowano
mnie w 8441 denerwuje trudny dostęp do sprawdzenia poziomu paliwa w silniku, ponieważ jest zamontowany tur. A wszystko jest jak na razie wporządku. Najlepsze jest to że wajcha od biegów jest z boku i że jest tylny tuz z hakami bo to bardzo poprawia robotę

To jakiś masz dziwny ten ciągnik, co przez tura nie widzisz wskaźnika na desce? :lol: a nawet jak nie wskaźnik to można do baku zajrzeć B)

Aha! chyba poziom paliwa to się sprawdza w baku, a nie w silniku B)

Opublikowano

Witam według mnie Zetory to bardzo dobre ciągniki a niezastąpione w ciężkich pracach polowych. A z tym spalaniem to mit miałem już wiele ciągników Zetory i zagraniczne różnych marek i powiedział bym że Zetor pali tyle samo co one albo nawet mniej a jest od nich o wiele silniejszy. Denerwuje mnie w nich tylko to że mają taki biedny środek nie tak jak w zagranicznych ciągnikach cały bok jes zabudowany ładnym kokpitem.

Opublikowano
To jakiś masz dziwny ten ciągnik, co przez tura nie widzisz wskaźnika na desce? :lol: a nawet jak nie wskaźnik to można do baku zajrzeć B)

Wydaje mi się że chodziło mu o poziom oleju. Tą miarkę wymieni ci serwis Zetora tylko musisz ich oto poprosić B)

Opublikowano

Wiem dobrze że oto mu chodziło (domyślam się) ale tak chciałem dla żartu B) :lol:

Mi odrazu jak zakładali tura to dali mi już tą miarke "elastyczną" i jeszcze w tym samym miesiącu dwóch moich znajomych brali 8441 też z turami i też dostali takie miarki.

Opublikowano

co ma pamięć sięga zetor zawsze miał czerwoną maske, w innym kolorze go sobie nie wyobrażam, to tak jaby zobaczyć JD w innym kolorze niż zielono-żółtym, hehe kidyś na allegro widziałem zetrora w barwach JD

Opublikowano
co ma pamięć sięga zetor zawsze miał czerwoną maske, w innym kolorze go sobie nie wyobrażam, to tak jaby zobaczyć JD w innym kolorze niż zielono-żółtym, hehe kidyś na allegro widziałem zetrora w barwach JD

też go widziałem, ale niektóre służby drogowe malują te ciągniki na pomarańczowe albo je zamawiają z takim kolorem więc jest możliwe że są pomarańczowe albo niebieskie :lol:

Opublikowano

zetory mają dosyć dużą kabine ale na ogół ok wszystkie wajchy rozsądnie są na miejscu, teraz te nowe zetory w brzydkich maskach wypuścili jeszcze jak na wąskim ogumieniu i braku obciążników lipnie wygląda te starsze proximy były ładniejsze ale to zależy kto jaki ma gust.

Opublikowano
zetory mają dosyć dużą kabine ale na ogół ok wszystkie wajchy rozsądnie są na miejscu, teraz te nowe zetory w brzydkich maskach wypuścili jeszcze jak na wąskim ogumieniu i braku obciążników lipnie wygląda te starsze proximy były ładniejsze ale to zależy kto jaki ma gust.

mi też się podoba Proxima do 2007r. nie dlatego że ja taką mam ale dlatego że ta maska jest delikatnie ścięta a w nowej jest prosto ale tak to wszystko jest ok, szczerze mówiąc przypadkiem mógł bym mieć tą nową Proximę (2008r.) zamiast tej (2007r.) ponieważ zakupiłem ją w 24.12.2007r. więc dostałem świetny prezent pod choinkę :lol:

Opublikowano

pomyłka nie chodziło mi o paliwa tylko oleju. źle napisałem. sorka mój błąd B)