oppawel

Members
  • Ilość treści

    13
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O oppawel

  • Ranga
    Nowicjusz

Ostatnio na profilu byli

875 wyświetleń profilu
  1. oppawel

    Case mx 135

    Wielkie dzięki za pomoc miał pan rację co do braku masy. Sprawa rozwiązana nie wiem jak ale oczko z przewodami wisiało za skrzynką akumulatorów. Do cewek dochodziło napięcie 8-9V po podpięciu tych przewodów jest ponad 12V i jest wszystko ok
  2. oppawel

    Case mx 135

    Nie napisałem jeszcze, że jak przełączam półbiegi to wskaźnik paliwa reaguje na to 1 półbieg trochę zaniża, na 2 spada, 3 zapala się rezerwa i pojawia się błąd A podnośnika, 4 wskazuje tak samo jak 2 półbieg. Właśnie jadę kupić miernik i sprawdzę napięcie.
  3. oppawel

    Case mx 135

    Dastan, jakby zależało w jakiej pozycji jest dźwignia rewersu lub który mam włączony półbieg. Rowan, na uwrociu nie podniósł agregatu, na wiosnę nie było problemu, wcześniej zrobiłem 2 ha bez problemu. Mam go dopiero 2 rok. Wieczorem odołączyłem akumulator, i dziś rano podłaczyłem i działa. Jak kupię miernik to sprawdzę ładowanie. Zaraz jadę na pole i zobaczę jak działa. Edit Nie napisałem, że tata naładował akumulatory, powiedział mi o tym potem. Pracowałem 5 h krótka przerwa i po 30 min pracy nie działa podnosnik, przyjechałem do domu, przywiozłem majstra od samochodów pomierzył, napięcie jest, ładowanie dobre włączył wszystkie odbiorniki i nie spada bardzo napięcie. Podejrzewa przegrzany sterownik. Zna ktoś osobę co zna się na mx jestem z łódzkiego okolice Rawy Mazowieckiej.
  4. oppawel

    Case mx 135

    Witajcie, mam problem z moim mx 150, po zrobieniu ok 2 ha przestał mi działać podnośnik. Tu na forum znalazłem listę błędów( co prawda do mx 100-135,ale raczej powinno pasować) i odczytałem, że błąd A podnośnika oznacza niskie napięcie, więc naładowałem akumulatory i sprawdziłem, działa wracam na pole i znowu problem nie działa. Sprawdziłem na każdym półbiegu z rewersem do przodu i bez, dodatkowo 3 półbieg rozłacza jazdę. Podnośnik wyświetla 0,5 wyświetla się ciągle. Poniżej kiedy działa podnośnik Z rewersem 1 półbieg działa 2 półbieg błąd A 3 półbieg błąd A miga N 4 półbieg błąd A Bez rewersu 1 działa 2 działa 3 nie działa błąd A 4 działa
  5. Zdzichu, również jestem zadowolony z tego kombajnu. Peugeot, zrobiłem tak jak napisałeś po przekręceniu stacyjki na zapłon jest krótkie trąbniecie, jak jest zapłon Żółto czarny to + a brązowo czarny to- po zmierzeniu miernikiem jest ok 1v. Po włączeniu młocarni i zbliżeniu blaszki trąbi. Problem jest z klaksonem podłączenie brązowo czarnego do przycisku, brak reakcji dopiero po zetknięciu z masą działa, czy gdzieś powinien być przekaźnik oprócz tego w skrzynce, dałem przekaźnik pod przyciskiem i działa.
  6. Posiadam kombajn jd 1075, chcę naprawić sygnał zapchania wytrząsacz. Poprzedni własciciel trochę grzebał w instalacji, więc mam kilka pytań. Na pierwszym zdjęciu widać trzy przewody od góry jest to chyba + (żółto czarny w białe paski), niżej jest to przewód który podaję sygnał zapchania wytrząsaczy, przez przekaźnik. Niżej jest też przewód żółto czarny w białe paski, nie wiem od czego jest. Ale znalazłem go obok pompki hamulców był uciety(drugie zdjęcie) , to nie jest stop więc od czego? Moje pytanie to jak podpiąć te przewody pod klakson, ma ktoś schemat instalacji elektrycznej do tego modelu lub pochodnych.
  7. oppawel

    Case mx 135

    Po naciśnięciu przycisku od automatycznej amortyzacji, dioda w przycisku się zapala i niema żadnej reakcji, przycisk od manualnego sterowania działa. Po odłączeniu każdego z potencjometrów pokazuje błąd. Czy przypadkiem nie trzeba skalibrować amortyzacji. Następne pytanie, jak włącza się radar poślizgu. Mam jeszcze pytanie, czy czujnik prędkości można dobrać jakiś wiem, że pasuje od mccornika.
  8. oppawel

    Case mx 135

    Lukas85 dzięki za odpowiedź, rozłączyłem i złączyłem kostki (przy skrzyni rozłączyłem obie) i teraz kontrolka się pali, przypuszczam że niema kontaktu z żadnym potencjometrem, ale przycisk od manualnego sterowania działa. Mam jeszcze problem z prędkościomierzem, wskazuje mi różne wartości wskaże np. pokazuje 11km/h i spada, na postoju też wskazuje 2km lub mniejszą wartość. Zapewne czujnik się kończy.
  9. oppawel

    Case mx 135

    Mam problem z moim case mx150, po podniesieniu amortyzowanej osi nie mogę jej opuścić, dioda w przycisku miga 2 razy przerwa i 1 raz. Gdy wciskam przycisk on powraca do pierwotnej pozycji. I od czego jest ten przycisk.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj