Skocz do zawartości

Pomidory



Trochę spanikowałem i przed zapowiadanym przymrozkiem którego jednak nie było oberwałem wszystkie pomidory . Aktualnie porozkładane w kartonach po jednej warstwie w piwnicy ...zobaczymy czy się zaczerwienią😉


Rekomendowane komentarze

@przybyslawice5211

@songo

Na wiosnę dokładnie tak samo robię :) i bardzo dobrze się to sprawdza tyle że krzaki są małe i nie dotykają foli. Teraz w prognozach już  miało być chłodno to nie było sensu tego grzać świeczkami i tylko dlatego zerwałem te pomidory. Ostatnio było w nocy -2 i o ile rano nie było widać po krzakach to pod wieczór liście już były zwinięte...jak mi jutro dnia wystarczy to pewnie wywalę te krzaki i szklarnie posprzątam.

@wojak1986

Wiadomo że to już nie jest ten sam smak i aromat  co w lato i zerwany prosto z krzaka ale ja jeszcze cały czas na kanapki biorę i mi smakuje i tak dużo lepiej jak ten sklepowy...od początku ile  damy radę zjeść na bieżąco to jemy a resztę Żonka przerabia na przecier.. potem jest albo na pomidorówkę albo na sos do makronu :) 

@Xerkses

Nie ma takiej potrzeby ;) Do kartonu i do piwnicy ;)  i faktycznie tak samo dojrzewają jak te na parapecie w słońcu..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v