Zetor 9540
 

Zetor 9540

  • 1299 wyświetleń

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/279781-tur-nie-rowno-podnosi/?do=findComment&comment=3094250
Mam u siebie taki sam problem i opisałem go w tym temacie, jednak nie ma żadnej odpowiedzi. Pomoże ktoś?



Informacje o zdjęciu Zetor 9540

Zrobione z Xiaomi Redmi 4X

  • 4.1 mm
  • 1/469
  • f f/2.0
  • ISO 100

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • aprochota
  • 235 1446

mają mi zakładać takiego tura do 11441 aż się boje ze też będą takie problemy

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • ostry45
  • 3 59

Problem zauważyłem tak około pół roku temu, chociaż podejrzewam że trwa to od dawna. Zamieniłem miejscami siłowniki od podnoszenia ale nic to nie dało, czyli oba są dobre. Odczepiłem akumulator hydrauliczny i też bez zmian. Zamieniłem też węże przy rozdzielaczu, że tam gdzie było manewrowanie łyżka, było podnoszenie i opuszczanie tura, także rozdzielacz jest ok. Myślałem też, że szybkozlaczki hydrauliczne może mają różne dławiki w środku ale po wymianie dalej to samo. Nie wiem już gdzie szukać. Byłaby taka możliwość, że jeden siłownik, czyli ten który idzie wolniej jest jakoś zapowietrzony czy coś? 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Andrz_
  • 218 1002

Możliwe ze poszło uszczelnienie  na siłowniku albo po prostu trafił się bubel i olej goni miedzy komorami  . na pierwszym miejscu bym to sprawdził bo tu raczej  bedzie leżał problem  

Edytowano przez Andrz_

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • ostry45
  • 3 59

Uszczelnienie na siłowniku raczej nie, bo zamieniłem siłowniki miejscami i dzieje się to tylko na stronie przy rozdzielaczu, bez względu na to który siłownik jest na tej stronie a miałem tam oba. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Andrz_
  • 218 1002

Najprościej będzie założyć  nowy wąż bezpośrednio od trójnika za rozdzielaczem  do wolniejszego tłoka .  I  wtedy sprawdzisz jak  pracuje 
  Najlepiej  dwa węże  czyli komplet na wolniejszy siłownik , dla pewności sprawdz  trójniki  czy one nie duszą przepływu

Edytowano przez Andrz_

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • ostry45
  • 3 59

O tym nie pomyślałem. Może faktycznie któryś z trójników dusi przepływ jak mówisz. Sprawdzę na pewno i dam znać jak już będzie wiadomo. Dzieki

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • ostry45
  • 3 59

Nowe węże Nic nie pomogły, trójniki też sprawdzałem i są wszystkie takie same. Problem jest nadal, nawet na zgaszonym silniku tur w dół idzie krzywo. 

Jakieś nowe pomysły? 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj