Skocz do zawartości

Talerzowanie jęczmieniska



sporo słomy ale jakoś się wymieszało dodatkowo opryskane hummusem na próbę


Rekomendowane komentarze

kamil18fmr

Opublikowano

co to za talerzówka?

 

avici_lv80

Opublikowano

francuska Jean de bru 3,2m

Morfek

Opublikowano

Dlaczego talerzujesz pod skosem? :)
margoo78

Opublikowano

Tak się powinno robić żeby mieć równe pole, ale na wąskich kawałkach to tak trudno.

avici_lv80

Opublikowano

pod skosem bo można płyciej robić a ściernie są wszystkie zerwane gdzie na wprost niekiedy jedna strona idzie płyciej i ściernie zostaje dwa że lepiej jest wyrównane pole a trzy że słomę można rozciągnąć tam gdzie zdmuchiwal wiatr problemem są wąskie pola ale i tak robię większość na skos

  • Root Admin
yacenty

Opublikowano

tylko na skos nawet na działkach po 80 ar i szerokości 40m

Gość

Opublikowano

Wszelakie uprawki pożniwne powinny być robione pod skosem do kierunku siewu i zbioru 👍

Morfek

Opublikowano

Czyli qq też dobrze jest pod skos talerzowa? Czy mówicie tylko o zbożach?

wojtek1312

Opublikowano

Czym ciągasz tą talerzówke jakie zapotrzebowanie mocy do niej.?i jak oceniasz jej pracę?

margoo78

Opublikowano

Po skosie na małych działkach to dobrze idzie zawieszaną a zaczepianą już trochę więcej manewrowania.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v